vrijdag 29 juli 2016

Personal favorite: Dr. Hauschka rozen verzorging

Personal favorite: Dr. Hauschka rozen verzorging

Rozen zijn mijn favoriete bloemen, niet zo verwonderlijk door hun lichtzoete ietwat bedwelmende geur en elegante voorkomen. De roos is ook een favoriet bij Dr. Hauschka want er zijn heel veel fijne producten waarin de roos een hoofdrol speelt. Er zijn wel 20.000 soorten rozen, maar Dr. Hauschka richt zich vooral op een oude, krachtige roos; de wilde roos. Wilde rozen hebben maar bescheiden bloemen en zijn minder opvallend dan hun jongere zusjes met weelderige blaadjes maar de wilde roos is geuriger. Haar wortels die diep in de aarde doordringen zorgen ervoor dat ze meer voeding binnenkrijgt dan de gracieuze edelroos en dus krachtiger is dan haar misschien mooiere zus. Schoonheid zit ook bij rozen van binnen dus. 

De roos heeft talloze toepassingen, haar ontstekingsremmende, ontspannende werking wordt niet alleen voor cosmetische doeleinden gebruikt maar ook voor inwendige probleempjes. En ook binnen de aromatherapie is de roos geliefd door haar kalmerende werking die de nachtrust bevordert en de stemming verbetert. 


De roos is krachtig en zacht tegelijk, en door haar positieve invloed op de huid vind je de roos bijna in alle Dr. Hauschka producten terug, ook in de make-up. Maar de producten waarin het goede van de roos het best tot haar recht komt zijn toch wel de speciale rozenproducten. De rozencrème (een heel erg fijne crème, voor de zomermaanden is er zelfs een lichte variant), bodyolie rozen, deodorant rozen, douchecrème rozen en bodycrème rozen zijn stuk voor stuk heerlijke verzorgende beauty producten die ook nog eens goddelijk ruiken. Helemaal fijn is dat de bodyolie, bodycrème en rozencrème voor het gezicht ook bij baby's gebruikt mogen worden (de olie vanaf 3 maanden)

Al tijdens mijn zwangerschap had ik meer en meer de behoefte aan zuivere verzorgingsproducten en dan zit je bij Dr. Hauschka helemaal goed. De douchecrèmes zijn het hele jaar door heerlijk zacht en verzorgend, tijdens de winter verzachten ze het warme water en na een warme zomerdag op het strand verwijderen ze zachtjes zand en zout of chloor. De douchecrème rozen ruikt goddelijk en zorgt voor een frisse schone huid.


De bodycrème heeft een rozengeur met houtachtige ondertoon die zorgt voor een gevoel van warmte en geborgenheid. De crème bevat rozenwas, etherische rozenolie, extracten van rozenbottel en rozenbloesem en sheaboter voor een zachte intensief gevoede huid. De crème wordt lekker snel opgenomen door de huid. Waar ik eerst wel aan moest wennen was de smeerbaarheid van natuurcosmetica, deze is namelijk heel anders dan bij reguliere cosmetica uit de drogist of apotheek.

In veel cosmetica zitten bestanddelen die de producten makkelijker uit te smeren maken maar in Dr. Hauschka vind je dergelijke bestanddelen niet terug waardoor je product misschien iets minder soepel uitsmeert maar wel zuiver is. Ik heb daar geen moeite mee en neem dat graag voor lief. We komen onbewust al met genoeg rommel in aanraking. 

Maar mijn absolute favoriet is toch wel de rozen bodyolie, deze rijke olie is een combinatie van natuurlijke etherische rozenolie en jojobaolie die samen zorgen voor een soepele, gekalmeerde huid. Ik gebruik de olie voor mijzelf en voor mijn mini, babymassage is nog fijner met deze heerlijk geurende olie. 

Dr. Hauschka is verkrijgbaar bij reformwinkel en Dr. Haushka instituten. 


BigGreenSmile

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)