donderdag 9 juni 2016

Wedding Season beauty inspiration

Wedding Season beauty inspiration

Ikzelf was een winterbruid maar de meeste bruiloften vinden toch nog altijd tijdens de zomermaanden plaats, tijd voor een beetje beauty inspiratie voor bruidjes of voor als je bent uitgenodigd op een bruiloft?

Ik ga je zeker niet vertellen wat je wel of niet moet doen als gast want het gaat er vooral om dat je jezelf blijft zolang je de bruid niet overschaduwd of de andere gasten teveel geeft om over te praten (niet leuk voor jou en niet leuk voor de bruid.) 

Tegen bruidjes zou ik willen zeggen, hou het simpel, doe een keer een proefmake-up en proefkapsel en maak daar vast wat foto's van zodat je ziet hoe je er op je toekomstige trouwfoto's uit zal zien (trust me, het loont de moeite, ik irriteer me nu nog aan mijn te hevig geblondeerde lokken en pluk haar die steeds losschoot...).


December 2010... Wat vliegt de tijd, ik koos destijds voor een vrij simpele look omdat ook mijn jurk en accessoires ingetogen waren. Het enige wat ik qua make-up betreur is dat ik de Purepressed base foundation van Jane Iredale toen nog niet ontdekt had. Een foundation in poedervorm die echt ultiem dekt en een mooie natuurlijke finish heeft. Iets minder vlekjes in mijn gezicht en wat minder rode wangen hadden het plaatje naar mijn idee perfect gemaakt. 

Mijn bruidsmake-up bestond uit een concealer, goed aangezette wenkbrauw, bruine mascara en lichtjes vervaagd bruin oogpotlood, bronzer, hier en daar een highlight en lipstick (MAC high tea). Ik heb het geluk dat ik een licht tintje heb, het valt me nu op dat ik voor December toch een redelijk zonnig kleurtje had. 


De nagels van de bruid zijn een belangrijk punt want alle ogen zijn gericht op het uitwisselen van de ringen. Ik had voor mijn trouwen een mooi toilettasje met OPI nagellakjes gehad en op mijn trouwdag droeg ik At first sight, een champagnekleurige shimmerlak.


Naast de champagnetinten zijn zachtroze lakjes natuurlijk altijd een goed idee, van transparant met parelmoer glinstering tot mooi pastelroze, er is volop keuze voor bruidjes. Maar het hoeft niet altijd heel erg traditioneel, voeg gerust een leuke glitter toe voor wat meer glamour of ga voor een lichtblauwe lak... In Amerikaanse films kunnen ze niet zonder something blue op bruiloften. 






Opi lanceert elk voorjaar een Softshades collectie die bestaat uit mooit subtiele tinten, dit jaar zijn het 6 zachte pastels. Niet zo'n heldin in nagels lakken en ga je direct na je bruiloft op Honeymoon? Dan is OPI Gelcolor misschien een goed idee. 

Ik had de Gelcolor twee weken voor mijn bevalling laten aanbrengen op mijn teennagels (denk heb ik nog wat leuks om naar te kijken als ik in de niet charmante beugels lig....) omdat ik zelf niet meer bij mijn tenen kwam door mijn buik. Maar ook als je gaat trouwen is het wel erg handig, geen stress om afbladderende lak maar tot 2 weken lang genieten van een mooie glanzende kleur op je nagels. OPI Gelcolor kan je bij de erkende OPI Salon laten aanbrengen. Verwijderen laat je ook door de specialiste doen, zelf kan ook maar dat kost wel wat tijd. 

Liever niet teveel toestanden maar wel graag een mooie langhoudende en hoogglanzende manicure? Alessandro Striplac trek je gewoon van je nagels af als je de kleur beu bent. Net als andere Gel manicures heb je een speciale UV lamp nodig om de lak uit te laten harden alleen is het verwijderen een eitje. Striplac kan je bij de schoonheidsspecialiste laten aanbrengen of je doet het zelf thuis met één van de leuke Striplac kits voor thuis. 



Qua parfum is less naar mijn idee ook zeker more, hoewel het van mij ook best wat zwoeler en zwaarder mag zijn koos ik op mijn trouwdag voor de klassieker Champs Élysées van Guerlain, feestelijk, elegant en tijdloos. Dolce Floral Drops is momenteel een grote favoriet maar er zijn genoeg lichte geuren die het heel goed doen op de grote dag. Denk geuren met poëtische namen zoals Chloé Love Story of Lalique Amour.

Dol op rozen? Dolce Rose Excelsa is net wat bloemiger dan floral drops en Escada Delicate notes is nog zo'n delicaat frisse rozengeur. Een classic die ik ook graag draag naar speciale gelegenheden is Chanel Allure, een geur die altijd weer net even anders ruikt maar onmiskenbaar Chanel Chic is.


Een handig hebbeding is natuurlijk een miniflacon voor in je tasje, de Travalo is makkelijk te vullen, maar Douglas heeft sinds kort ook de Reload verstuiver met mooie verwisselbare hoesjes. De reload vul je makkelijk met een trechter of via de dop van je parfumflacon.


Trouwens, voor ik het vergeet te zeggen, op Clinique.com staan hele mooie wedding make-upjes. Mocht je deze zomer gaan trouwen of te gast zijn op een bruiloft dan wens ik je een onvergetelijke dag voor en lieve bruidjes, onthoud één ding, die make-up is leuk maar het ALLERbelangrijkste is geniet! De dag is zo voorbij en uiteindelijk gaat er niets boven de mooie herinneringen (al zijn geslaagde foto's ook wel leuk maar er zijn grenzen haha, we heten niet allemaal Kim K toch?) en je eigen Happily ever after. Ik ga mijn trouwalbum even tevoorschijn halen en lekker doorbladeren....


Default - 468x60

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)