donderdag 30 juni 2016

Sunny haircare

Zomerse haarverzorging

Vakantie in aantocht? Pas je haarverzorging aan zodat je na de vakantie niet met een bosje stro als ongewenst souvenir blijft zitten. Het is altijd even een uitgave voor een korte tijd maar ik speel vals en gebruik de producten ook lekker na de vakantie nog, zo is elke wasbeurt een kleine herinnering aan de mooie zomerse dagen vol zon. Het liefst gebruik ik ze het hele jaar door.....


Volgens Kérastase willen vrouwen tijdens de zomermaanden 3 dingen voor hun haar: bescherming, glans en herstel en dan het liefst in één product. Net als de huid krijgt je haar het zwaar te verduren onder die heerlijke warme zon, melanine pigmenten verliezen hun kleur, de beschermende laag haarschubben kunnen beschadigd raken en de haarvezel verliest aan kracht.

Om deze beschadiging te voorkomen combineert Kérastase Soleil een UVA/UVB filter, herstellende ceramiden die de haarvezel weer opbouwen en minerale olie en plantaardige wax om pluis door een hoge luchtvochtigheid te voorkomen. Het Kérastase soleil assortiment bestaat uit 6 producten, waaronder beschermende sprays, een haarmasker en een bijzonder fijne CC cream voor het haar. Maar een goede verzorging begint natuurlijk bij de shampoo.

De Bain après soleil compenseert het uitdrogen dat een dagje zon en zee (of zwembad) met zich meebrengt en verwijdert op zachte wijze restjes zand, zout en chloor zodat het weer glanzend en zacht wordt. De Lait Richesse conditioner herstelt het haar zonder het te verzwaren.

Ook Redken helpt in de strijd tegen beschadiging door UV straling en wel door een uitgekiende samenstelling van de Color extend sun verzorgingslijn die je haar én haarkleur beschermt tijdens de zonnige maanden. Het Interlock Protein network levert proteïnen aan de kern van het haar om het sterker te maken, het hydra shield verbindt de UVA en UVB filters en mango olie en ceramiden voeden de haarvezel. Redken Color extend sun bestaat uit een shampoo, conditioner, masker en beschermende spray. Allemaal hebben ze een goddelijke geur die veel wegheeft van Jil Sander Sun.

De after-sun shampoo herstelt het haar en verwijdert restjes zout en chloor terwijl je haarkleur opfrist door een mooie glans. De conditioner ontwart het haar zodat het makkelijk doorkambaar is na het wassen en de voedende bestanddelen zorgen voor sterker haar en herstelwerkzaamheden na een dag blootstelling aan de zon. Deze conditioner laat je 5 tot 15 minuutjes intrekken in het haar (als ze een douche hebben op het strand kan je overwegen om de conditioner daar vast aan te brengen zodat het zijn werk heeft gedaan tegen de tijd dat je in je hotelkamer onder de douche springt) zodat het optimaal zijn werk kan doen. Voor een nog krachtiger herstel is het masker een prima oplossing of combineer het masker en de conditioner door het masker in de lengte van het haar aan te brengen en de conditioner bij de hoofdhuid.


De Solar Sublime lijn ruikt ook al zo heerlijk en wel naar naar rijpe perzik en nectarines. Deze serie van L'Oréal Professionnel gaat uit van een door de zon veroorzaakte schade in 3 fasen, door de schade van fase 1 te voorkomen blijft het haar glanzend en soepel ondanks de blootstelling aan de zon. Pracaxi olie en UV filters zorgen ervoor dat het haar gewapend is tegen de aanvallende UV stralen.

De intensief reinigende shampoo voorkomt uitdroging door zon, zout en chloor en is bijzonder geschikt voor haar met highlights (iets waar L'Oréal Professionnel heel erg goed in is, mijn zus is dol op hun producten want daardoor blijven haar highlights prachtig). Vitamine E en voedende olie verzorgen het haar waardoor het er soepel en stralend uitziet.

Het luxueuze masker is een echte SOS behandeling na een dag zon en water, hij legt een beschermend laagje om de meest beschadigde zones waardoor die minder kwetsbaar zijn. Na het wassen breng je de romige crème aan op het haar die binnen 3 minuutjes zijn werk doet. De Leave in spray beschermt en verzorgt tijdens blootstelling aan de zon en vormt een schild tegen factoren van buitenaf. Je mag deze spray zo vaak als nodig gebruiken, ook tijdens het zonnen.


Phyto is vooral bekend om de botanische formules voor het haar en zonverzorging voor het haar is wel aan dit merk met bijna 50 jaar kennis over haarverzorging wel toevertrouwd. Bij Phyto is het vooral de kracht van planten wat het merk en de producten zo uniek maakt. 

De zonverzorgingslijn voor het haar van Phyto bestaat uit meerdere producten waaronder een shampoo en twee beschermende sprays. De sprays zijn deze zomer in een vrolijk geruit jasje verpakt, een knipoog naar Brigitte Bardot. Groot liefhebster van dieren en net als Phyto tegen het testen van cosmetica op dieren. De voile protecteur voor normaal tot droog haar is een lichte beschermende spray met onder andere calendula en UV filters. Zoete lotusbloem en amandelolie verzorgen het haar. Deze spray mag zo vaak als nodig worden aangebracht op het haar.   

Zeer droog of beschadigd haar? Dan zorgt de rijke oliespray voor redding, deze luxueuze olie zorgt voor een waterbestendige bescherming tegen UV stralen en voedt het haar door UV filters en verzorgende bestanddelen waaronder het goede van olijven. Deze oliespray wordt vooral aangeraden als je veel in het water komt met je haar tijdens zonnige dagen. Vooral fijn voor liefhebsters van watersprorten dus. Ook zorgt het product ervoor dat je haar makkelijker te stylen is, Phyto tipt een strakke paardenstaart waarbij de olie zorgt voor een glamoureuze glans. 

Genoeg fijne producten dus om je haar tijdens de zomer mooi te houden, nu nog wachten op prachtig zonnig weer (al hoeft het van mij niet zo warm en benauwd als vorige week pffffft) en als dat uitblijft heb ik deze fijne producten om me onder de douche te troosten dan doe ik gewoon net alsof het prachtig weer is haha, sowieso zijn de beschermende sprays ook fijn als je wel eens een föhn of stijltang gebruikt. 


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)