dinsdag 21 juni 2016

Douchen op een roze wolk

Zacht douchen met Kneipp, Weleda en Roger & Gallet

Nu is de roze wolk na een geboorte iets waar je vooral zelf voor moet zorgen (loslaten en vooral proberen te genieten van je kleine wondertje) maar onder de douche kan dat vrij eenvoudig met deze fijne en milde doucheproducten.

Het allerfijnste vind ik een doucheproduct of shampoo zonder schuimmiddelen SLS of SLES (Hier vind je de Sulfaten uitleg van dokter Jetske Ultee) maar die zijn lastig te vinden. Twee van deze drie zijn gelukkig volledig vrij van sulfaten, de derde bevat de milde variant.


De Kneipp douche foam is een soort slagroom voor onder de douche, dit product bevat dus wel Sodium Laureth Sulfate, maar dit is de mildere variant van de twee sulfaten. Nu bevat het schuim ook amandelolie, jojoba olie en sheabutter die de huid verzorgen, dus dat compenseert rijkelijk.

De geur van amandelbloesem is bloemig en lichtzoet en de textuur van de mousse doet een beetje denken aan slagroom (yum!) echt een verwennerij voor onder de douche.


Dat amandelolie heel erg goed is voor de huid weet ook Weleda, net als Kneipp is hun amandel verzorgingslijn al jaren heel erg geliefd en begin dit jaar lanceerden ze een speciale lijn voor het lichaam. Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, vitaminen, mineralen en proteïnen (amandelen zijn trouwens beautyfood, smeer het niet alleen op je huid maar trakteer jezelf af en toe ook eens op een handje amandelen, erg gezond!) en de rijke milde olie wordt heel snel opgenomen door de huid. 

De douchecrème van Weleda is lekker zacht en geurt heerlijk, de eerste tube is al leeg en er zit er al eentje in mijn toilettas voor mee op vakantie, deze milde douchecrème is heerlijk zacht voor je huid na een dagje strand. Naast de shower cream zijn er ook een bodylotion en handcrème verkrijgbaar, nu ben ik niet echt een fan van bodylotion (vooral omdat ik het altijd vergeet...) maar de handcrème is echt zalig! 


Ook de doucheproducten van Roger & Gallet zijn vrij van sulfaten en bestaan in shower gel of shower cream variant. De Rose is een milde variant met zachte rozengeur, vorig jaar zomer had ik de Fleur d'Osmanthus en die was ook echt goddelijk. Ik overweeg om die weer te shoppen al lijken de Thé Vert, Cédrat of Bienfaits me ook erg lekker. Lastig hè keuzestress....

Roger & Gallet shop je bij de parfumerie of apotheek, Weleda en Kneipp bij reformwinkel en drogist.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)