woensdag 25 mei 2016

Lancaster 365 Sun Compact SPF30

Lancaster 365 Sun Compact SPF30

Lancaster is al jaren onbetwist mijn favoriete keuze wat zonverzorging betreft, de combinatie van kwaliteit, innovatie en het ontwikkelen van praktische producten zorgt ervoor dat er elke zomer wel een flink aantal Lancaster producten in mijn strandtas (eigenlijk niet echt een strandtas ik bewaar mijn verzorging altijd in een isolerende coolbag zodat ze niet oververhit raken) zitten.

Vorig jaar lanceerde het merk onder andere de Cooling mist en een aftersun product voor onder de douche. Dit jaar komt Lancaster met een geheel nieuwe Technologie en weer een aantal heerlijke nieuwe producten.


Je voorbereiden op de zon is het halve werk, door je huid goed voor te bereiden krijg je een mooi egaal tintje en met behulp van een selftanner hoef je niet á la melkfles het strand op. De In shower tanning lotion is een revolutionair product waarmee je met één minuutje inmasseren je huid voorziet van een gebronsde glow. De Tan preparer scrub bereid je huid perfect voor op je zelfbruiner of bruiningssessie in het zonnetje. Ook nieuw is de Sun compact, een wel heel slim product voor in de hand/strandtas.

Deze compact bevat een romige make-up die een brug slaat tussen verzorging, suncare en make-up, Lancaster wordt terecht al jaren de koning van de terrasjesmake-up genoemd en dit is een hele mooie aanvulling op hun assortiment make-up met een SPF want dit is veruit de meest verzorgende van allemaal door de combinatie van de unieke Lancaster kennis op het gebied van zonverzorging, het Tan Activating complex (geeft het bruiningsproces een boost dus je bent sneller bruin bij minder blootstelling aan de zon) en hydraterende en verzorgende bestanddelen.


De Full Light technology (komt zo aan bod) en het specifieke bestanddelen zorgen voor een product dat 365 dagen per jaar beschermt tegen schadelijke omgevingsinvloeden, verontreiniging en oxidatieve stress die het DNA van de huidcellen kunnen beschadigen en daarmee onder andere vroegtijdige veroudering als gevolg hebben. Dat is wel heel veel verzorging voor een klein compact product nietwaar?

De compact is verkrijgbaar in drie tinten en ik was wat enthousiast toen ik de donkere tint kocht want ik ben toch iets bleker dan ik dacht... Dus een complete look met dit product als basis laat nog even op zich wachten. Wel kan ik je vast verklappen dat het product heel fijn aanbrengt, niet vettig of vervelend aanvoelt maar een mooi laagje op de huid achterlaat met de herkenbare zonnige geur van Lancaster Suncare. En bovendien is de handige compact is een plaatje om te zien.


Lancaster daagt zonaanbidsters uit om te genieten van de warme stralen op hun huid maar dan wel verantwoord op de minst actieve zonuren met een SPF50.  Ook met een hoge bescherming en weinig blootstelling aan de zon kan je een prachtige bruine tint opbouwen (nu ik dit jaar met baby op vakantie ga en lang niet zo vaak op het strand te vinden zal zijn ga ik die uitdaging graag aan, het lijkt me geweldig om minstens zo bruin terug van vakantie te komen dan degenen die wel de hele dag op het strand lagen te bakken).

De Sun Control lijn is dit jaar ook met de Full light technologie verrijkt, de producten in de wit-oranje verpakkingen zijn speciaal ontwikkeld om pigmentvlekken (of een zwangerschapsmasker als je zwanger bent!) te voorkomen en vroegtijdige huidveroudering aan te pakken. Vorig jaar heeft de emulsie mijn gezicht beschermd tegen de vorming van het zogenaamde zwangerschapsmasker en ik kwam toch lekker bruin terug van vakantie. Dit jaar staan de sun control eye contour spf50 en Sun control body spf50 op de verlanglijst.


De Full Light technology dus, wat is dat precies? Full Light technology zorgt ervoor dat niet alleen de UVA, UVB en infrarood straling worden geabsorbeerd maar ook het zichtbare licht van het zonnespectrum. Robijnpoeder en Bioactive Glass spheres vormen een onzichtbaar schild op het huidoppervlak die samen alle stralen reflecteren. Krachtige antioxidanten tenslotte zorgen ervoor dat vrije radicalen die ontstaan door de straling van de zon geneutraliseerd worden. Groene koffie, bittere sinaasappelschors, duindoornbessen en groene thee beschermen de huid.

Ook de Sun Beauty lijn is verrijkt met deze nieuwe technologie en Lancaster heeft ook een paar populaire producten in een XL formaat flacon (400ml!) gestopt zodat je een hele vakantie lekker royaal kan smeren. Want dat is de truc met zonbescherming, smeren smeren en nog eens smeren en liefst zo royaal mogelijk alleen dan profiteer je van alle voordelen die je bescherming je huid te bieden heeft.


Een goed zonverzorgingsritueel stopt niet na het zonnen zelf, ook na het zonnen is het belangrijk om je huid en haar goed te verzorgen. Lancaster heeft een ruim assortiment aan texturen om je huid na het zonnebad te vertroetelen. De Tan Maximizer after sun producten zorgen voor een bruin tintje dat langer zichtbaar blijft en versnellen het bruiningsproces. Ook zijn ze verrijkt met echinacea, een antioxidant die de weerstand van de huid een boost geeft.

Een heel bijzonder product is de In shower body lotion, een aftersun die je aanbrengt onder de douche. Mijn persoonlijke favorieten zijn de after sun lotion en de speciale aftersun voor het gezicht.

Vorig jaar lanceerde Lancaster de Multi protective hairspray en dit jaar krijgt dit product gezelschap van de Sun beauty multi oil repair. Deze SOS spray herstelt de haarvezels en de luchtige olie-in-seum textuur zorgt voor zacht en glanzend haar.

Zo, al met al een heel verhaal maar voor suncare neem ik graag de tijd, je hebt één huid en daar moet je zuinig op zijn en met deze productlijn is het verzorgen van je huid op zonnige dagen een feestje. Lancaster is verkrijgbaar bij de parfumerie.


Default - 468x60

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)