zondag 3 april 2016

Acné SOS producten

Acné SOS producten 

Tijdens de pubertijd is er eigenlijk geen ontkomen aan (op de lucky few na die met stralend huidje die intens onzekere tijd kunnen overbruggen) maar ook veel volwassenen krijgen te maken met acné. Maar de puberhuid heeft hele andere behoeften dan de volwassen huid al staat natuurlijk één ding centraal: het kalmeren van de huid met ontstekingen en het terug in balans brengen van de huid zodat nieuwe ontstekingen voorkomen kunnen worden.  

Gelukkig zijn er heel veel fijne probleem oplossers voorhanden waarmee je de strijd tegen onzuiverheden aan kunt gaan. Ik had een behoorlijke hoeveelheid aan producten ingeslagen voor tijdens mijn zwangerschap maar wonder boven wonder had ik ze niet nodig. Wel zat kleine meid vorige week helemaal onder de baby acné maar geen huid zo sterk als die van een baby, binnen een week was alles weer weg. Als volwassenen is het herstellend vermogen van de huid niet meer zo als dat van een baby dus deze hulptroepen zijn dan geen slecht idee. 



De active dry van Hannah is meer dan alleen een middel tegen pukkeltjes, deze speciale verzorging doet zijn magie namelijk ook op wondjes en een koortslip. De active dry heeft een zuiverende, uitdrogende en herstellende werking.

Gebruik een wattenstaafje om het product op de gewenste en grondig gereinigde zone aan te brengen. Ik ben groot fan van dit product dat altijd aanwezig is in mijn skincare survival kit. Hannah huidverzorging is verkrijgbaar bij speciaal opgeleide Hannah huidcoaches, specialistes die huidverbetering bovenaan hun prioriteitenlijstje hebben staan. Een bezoek aan een Hannah huidcoach staat nog altijd hoog op mijn beauty wishlist.


Ook in de schappen van de apotheek is tegenwoordig een breed assortiment aan huidverzorging terug te vinden. Vichy is al jaren een bekend fenomeen in de apotheek en sinds kort heb ik ook de verzorging van Uriage ontdekt.

Uriage heeft het betaalbare (€8,50-15,30 aanbevolen verkoopprijzen) Hyséac gamma ontwikkeld dat uit maar liefst 15 producten bestaat, variërend van reiniging tot producten met een spf 30 of 50 (briljant! zonbescherming is vaak te vol voor de probleemhuid).

De soin global breng je tweemaal daags aan op een gereinigde huid en deze verzorging zorgt er door de werkzame bestanddelen voor een verfijnde huidtextuur en verkleinde poriën, een beperking van het talgoverschot, een betere afweer van de huid en het thermaal water van Uriage zorgt voor hydratatie en kalmeert de huid. Het ontstaan van onzuiverheden wordt beperkt, bestaande onzuiverheden worden verzacht en de huid is mooi mat.

Een grappig en doeltreffend product is de Pâte SOS, een gebruiksvriendelijke pasta waarmee je puistjes aanstipt zodat ze sneller rijpen en ook sneller weer verdwijnen. Zuiverende leisteenolie, groene klei en thermaal water van Uriage zorgen hier s'nachts voor dus voor het slapen gaan reinig je je huid, brengt je verzorgende product aan en bedek je het puistje met de SOS pasta. Als één nacht niet voldoende is om het puistje te laten verdwijnen herhaal je dit de volgende avond. De pasta ziet eruit als een soort klei dus het is raadzaam om het gebruik tot binnenshuis te beperken. Ik heb het product getest op een hele flinke rijpe ontsteking en de volgende ochtend was deze inderdaad behoorlijk in afmetingen afgenomen en ook stukken minder rood.

Vichy Normaderm Beautifying anti-blemish care is een luchtige fluide met lekker frisse geur in een handige pompflacon. Deze complete verzorging helpt de volwassen huid in de strijd tegen onzuiverheden. Puistjes, gekleurde vlekjes, verwijde poriën, een glimmende huid en doffe teint worden op zachte wijze aangepakt door deze fijne verzorging die zelfs geschikt is voor de gevoelige huid. Ook het normaderm gamma is heel erg uitgebreid en bestaat uit onder andere reiniging, specifieke doelgerichte oplossingen tegen onzuiverheden en een getinte BB Clear dagcrème.


Twee persoonlijke topfavorieten op het gebied van de onzuivere huid (naast de Shiseido Pureness productlijn, ook een ware topper) zijn de productlijnen van Environ en Dermalogica. Beide merken vind je bij schoonheidssalons en beide zijn enorm doeltreffend.

Het B-Active gamma van Environ bestaat uit 6 producten die onder andere Vitamine A, salicylzuur, colostrum en tea tree olie inzetten om je huid te kalmeren en de talgproductie onder controle te krijgen. Het gebruik van vitamine A is de basis van het merk Environ want vitamine A helpt bij het aanmaken van nieuwe cellen, zonder dat je het doorhebt werkt je huid enorm hard want elke maand heb je een splinternieuwe opperhuid, dit door de stimulans van vitamine A. Een tekort aan vitamine A, zonlicht, huidveroudering en hormoonschommelingen verstoren dit proces en een flinke dosis vitamine A zorgt ervoor dat de celdeling zo optimaal mogelijk blijft doorgaan.

Aanrader uit het B-active gamma is de Sebugel A, een luchtige emulsie die de huid weer in balans brengt zonder op agressieve wijze de puistjes uit te willen drogen want hoewel dat bij flinke acné verleidelijk is is een zachte aanpak toch een betere optie om littekens te voorkomen. De vitamine A helpt om de celdeling te normaliseren, tea tree olie werkt antibacterieel en salicylzuur verwijdert zachtjes de dode huidcellen die verstoppingen (en de daaruit voortkomende ontstekingen) veroorzaken.


Voor acute aanvallen van puistjes heb ik altijd drie Dermalogica producten klaarstaan, als ik merk dat mijn huid wat vetter is schakel ik even over op de clearing skin wash, een milde reiniger die op zachte wijze je huid reinigt. Een ware krachtpatser is de breakout control die verzacht namelijk de ontstekingen door de ontstekingsremmende werking en voorkomt het ontstaan van onzuiverheden zonder de huid uit te drogen. De concealing spot treatment tenslotte is een getint product waarmee je onzuiverheden lichtjes camoufleert en het product versnelt daarnaast het genezingsproces. Een ideaal product voor in je handtas om een opkomend puistje direct mee te behandelen.

Voor de jonge huid heeft Dermalogica het Clear Start programma ontwikkeld, 10 producten die de jonge probleemhuid helpen om weer in balans te komen en de lieve pubers hun zelfvertrouwen teruggeeft want niets zo sneu als een gezicht vol ontstekingen tijdens die toch al zo onzekere levensfase. Ikzelf heb er geen ervaring mee en mijn pubers hebben het geluk dat de jeugdpuistjes geen vat op ze hebben maar ik ben zo tevreden over Dermalogica dat ik het schaamteloos promoot als ik een onzeker pubertje zie dat last heeft van acné.

Ik ben groot fan van de Dermalogica skin kits (setjes met meerdere producten in reisformaat) en ook van de Clear Start is er eentje verkrijgbaar. Een heel erg waardevol geschenk voor een jongvolwassene, misschien minder interessant dan een lipstick of flesje nagellak maar als ze het eenmaal gaan gebruiken heb ik er vertrouwen in dat ze de gulle gever enorm dankbaar zullen zijn als ze de resultaten zien. Deze Dermalogica productlijn is trouwens ook heel erg aantrekkelijk geprijsd, een aanrader.

DermalogicaEnviron en Hannah vind je bij schoonheidsintituten, Vichy en en Uriage bij de apotheek.

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)