dinsdag 15 december 2015

Dr. Hauschka lichaamspoeder

Dr. Hauschka lichaamspoeder

Dit poeder heeft zichzelf binnen de kortste keren onmisbaar gemaakt in mijn gezin en eigenlijk heb ik niet genoeg aan één flacon want hij word continu door manlief en de pubers gegijzeld. De toepassingen van dit milde poeder zijn dan ook enorm divers en dat is waarschijnlijk de reden dat iedereen er zo dol op is. Onlangs vernam ik ook dat het zo zacht is dat het zelfs geschikt is voor babybilletjes... Dat betekent extra voorraad inslaan dus met de kleine op komst.


Het lichaamspoeder van Dr. Hauschka vormt een zijden beschermlaagje op de huid dat onder meer plantenextracten van salie, gentiaan en eikenschors bevat. Het poeder beschermt, verzorgt en maakt de huid soepel en zacht, ook de gevoelige huid.

Het poeder is een ware multitasker, ik gebruik het tijdens de zomer om het schuren van mijn dijbenen te verzachten (alle beenspieroefeningen ten spijt, die bovenbenen blijf ik houden maar hey, I love my curves!), manlief gebruikt het poeder voor het sporten om het schuren van de scheenbeschermers tegen te gaan en bij contactsporten op de mat voorkomt het ook wrijving en schaafwonden door het contact met die mat.


Het poeder kent nog veel meer toepassingen, het talkvrije lichaamspoeder kan gebruikt worden als lichaams- en voetenpoeder, als droogshampoo, als babypoeder en als middel tegen jeuk. Het poeder heeft een zachte natuurlijke geur en door de handige verpakking is het middel ook praktisch en breng je het zonder knoeien aan. Draai de dop open en giet wat poeder in je handpalm, verdeel dit over de huid en je voelt direct het verschil.


Ik ben nog geen Hauschka product tegengekomen wat niet bevalt en mijn Dr. Hauschka verlanglijstje blijft dan ook maar groeien. Ook voor tijdens en na de zwangerschap heeft het merk fijne producten en sommige producten worden zelfs geadviseerd voor het gevoelige babyhuidje (oa de rozenolie en de iconische rozencrème en natuurlijk het lichaamspoeder).

Op mijn verlanglijstje staan onder andere de zwangerschaps-en mama aanraders rozen bodycrème, de beentonic tegen vermoeide benen, en de verstevigende bodyolie sleedoorn (ook na de bevalling heeft je lichaam echt profijt van een verstevigende olie, alles wat uitgerekt is moet ook weer krimpen). De Rozen Deodorant lijkt mij een heerlijke aanvulling op de bodycrème met rozengeur en de rozenolie is perfect voor de tere babyhuid.

Voor mijn gezicht heb ik de oogbalsem en lippenbalsem (zeker fijn tijdens de koude maanden) op de verlanglijst gezet net als de neem nagelolie, mijn nagels groeien nu ik zwanger ben enorm hard maar ik hoor dat het na de bevalling vaak stopt en dat je zelfs met broze zwakke nagels blijft zitten dus een fijne verzorgende olie voor de nagelriemen is geen overbodige luxe. Borstvoeding geven kost veel tijd dus misschien is dat een mooi moment om mijn nagels even in te masseren met deze olie.


Dr. Hauschka producten zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG (plastic deeltjes die vaak in cosmetica gebruikt worden). De producten worden gemaakt van bestanddelen uit Biologische teelt en helpen waar mogelijk Fair Trade projecten. Voor schoonheid van binnenuit en buitenaf, de wereld verander je niet in je eentje maar elke bewuste keuze is wel een stap naar een mooiere wereld en in het geval van de Dr. Hauschka beautyproducten ook een stap naar een nog mooiere jij.

Dr. Hauschka is verkrijgbaar via de officiële webshop en diverse verkooppunten waaronder warenhuizen, schoonheidsinstituten en reformwinkels.


BigGreenSmile

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)