zondag 8 november 2015

In de olie

Oily business

Reinigen is niet iets waar de gemiddelde vrouw veel tijd aan besteed, hoewel we minutenlang kunnen frummelen aan een pluk haar of het aanbrengen van mascara tot kunstvorm kunnen verheffen moet onze huid het vaak met een minuut of zelfs nog minder doen terwijl die reiniging een hele belangrijke plaats in je verzorgingsritueel heeft.

Nu het wat frisser begint te worden merk ik dat mijn huid wat vaker droog aanvoelt en behoefte heeft aan rijkere texturen. Hét ideale moment om een heerlijke reinigingsolie tevoorschijn te toveren. Er zijn nogal wat misverstanden wat olie en huidverzorging betreft, olie kan gerust op een vette huid gebruikt worden, juist door het gebruiken van een olie worden onzuiverheden weer lekker fris omdat de talg zich direct aangetrokken zal voelen door de olie, hierdoor zijn er geen sterke ontvettende bestanddelen nodig die de gevoelige huid met ontstekingen alleen maar meer van streek kunnen maken. Waterproof oogmake-up? Olie maakt er korte metten mee en maak je echt geen zorgen dat er een vettig laagje op de huid achterblijft, na het reinigen met olie voelt mijn huid heerlijk fris en schoon maar vooral comfortabel en soepel.


Caudalíe heeft dit jaar ook een verzorgende reinigingsolie aan het assortiment toegevoegd, deze olie combineert natuurlijke ingrediënten, plezier in het reinigen en doeltreffendheid waardoor volgens oprichtster Mathilde Thomas je huid reinigen niet alleen een praktische maar ook fijne handeling zal worden.

De 100% natuurlijke formule bevat onder ander zonnebloemolie en ricinusolie die zelfs waterproof make-up verwijderen terwijl druivenpitolie en amandelolie de huid vertroetelen. Druivenpitolie is rijk aan linolzuur en omega 6 die de huid intensief voeden en hydrateren, amandelolie kalmeert, voorkomt uitdroging en activeert het herstellend vermogen van de huid.

Breng 3 pompjes olie aan op een nog droge huid en masseer deze zachtjes in, vermeng de olie daarna met wat water en spoel de melkachtige emulsie dan af met veel water. De zoete amandelgeur is inderdaad goddelijk en de olie laat na het afspoelen een frisse en schone huid achter maar ook een huid die lekker zacht en comfortabel aanvoelt. Deze olie is geschikt voor het hele gezicht dus ook ogen en lippen) en alle huidtypen.


Vichy heeft onlangs de reiniging in een nieuw jasje gestoken en her en der wat formuleringen aangepast, ook zijn er een aantal volledig nieuwe reinigers bijgekomen en de micellaire reiningsolie is één van die nieuwkomers. Hard water en vervuiling zijn de twee belangrijkste punten waar Vichy zich bij het aanpassen van de reiniging op richtte. Een extract van kariténoot trekt vuil aan als een magneet, moringa beschermt tegen dagelijkse vervuilers als uitlaatgassen en rook maar ook tegen heftige vervuilers als zware metalen. De Pureté Thermale formules zijn op basis van glycerine en karitéboter en het Vichy thermaal bronwater waardoor ze ook geschikt zijn voor de gevoelige huid.

De nieuwe micellaire reinigingsolie verandert in een melk en wordt verwijderd met water, deze olie maakt reinigen een fluitje van een cent door de doeltreffendheid van de micellen en de zachtheid van de voedende camelia-olie. Deze olie mag voor zowel de ogen als het gezicht gebruikt worden, je kan dus gewoon een stap overslaan!

Neem 3 pompjes olie in de handpalm en verdeel die olie vervolgens over de droge huid en werk vanaf je T-zone naar buiten toe. Masseer daarna zachtjes met de vingertoppen over de ogen (wel lief zijn hoor de tere huid rond de ogen word liever niet te ruw opgerekt) om je oogmake-up te verwijderen. Voeg een beetje water toe en masseer dit samen met de olie in tot de olie verandert in een melkachtige emulsie. Nu mag je alles met lekker veel water afspoelen.


Last but not least, de reiniging waar mijn huid eeuwig dankbaar voor zal zijn: de Hy-öl en phytoactive base van Babor. Toen ik dit dynamische duo een paar jaar terug ontdekte ging er een wereld voor mij open. Tijdens de wintermaanden had ik daarvoor altijd last van een droge kriebelige huid vol schilfers (vooral op mijn voorhoofd) en hoe rijk de crème ook was die ik gebruikte het probleem bleef (sommige crèmes leverden echt wel resultaat op maar helemaal verdwijnen deed het probleem niet) want na het reinigen bleef het kriebelende trekkerige gevoel.

Ik reinig het liefst met water en uiteindelijk bleken de agressief schuimende formules de boosdoener. Er zijn wel zachte reinigers trouwens, maar dan moet je even goed op de ingrediënten letten, ook bij shampoos moet ik erg opletten want anders zit ik met een kriebelende hoofdhuid, ook zo irritant. Anyway, ik kreeg bij mijn Babor schoonheidsspecialiste het advies om het iconische reinigingsduo eens uit te proberen.

Babor heeft de reinigingskrachten van olie en water met elkaar gelinkt voor deze 2-fasen reiniging waardoor zowel in water als in olie oplosbaar vuil grondig verwijderd worden zonder de huidbarrière aan te tasten of de huid trekkerig te maken. De Hy-öl is een reinigingsolie met zuivere oliën van soja, sesam en aardnoot en een quillajaextract dat de reinigende werking ondersteunt.

Door de Hy-öl te combineren met de op de huidconditie afgestemde phytoactive (verrijkt met kruidenessences waaronder berk, munt en rozemarijn die de huid verkwikken en verfrissen en een extract uit agrimonie dat de huid diep reinigt) lijkt deze handeling meer op een luxe verzorging dan de nodige reiniging. De Phytoactive base is geschikt voor alle huidtypen, daarnaast is er ook een speciale phytoactive voor de gecombineerde/vette huid, eentje voor de gevoelige huid en een regenererende variant voor de veeleisende huid.

Het was in het begin echt wel even wennen, je neemt 4 pompjes hy-öl in de handpalm en verdeel deze met zachte masserende beweging over je gezicht en eventueel hals en décolleté. Neem daarna 2 pompjes phytoactive en masseer deze ook over het gezicht. Maak dan je vingers vochtig met zo koud mogelijk water (ja niet bang zijn gewoon doen) en masseer in op het gezicht tot je een melkachtige emulsie krijgt. Spoel daarna alles af met koel water voor een rozig frisse en schone huid.

Liefhebster van zware oogmake-up? Maak een wattenschijfje vochtig met wat water en doe er twee pompjes Hy-öl op, leg dit even op het oog en veeg na een minuutje alle oogmake-up in één moeite van het oog.

De drie oliereinigers werken dus in principe hetzelfde, de Babor variant ervaar ik als de meest zachte van de drie maar ik vind ze alle drie heel erg fijn in gebruik, het ligt een beetje aan je budget en voorkeur welke voor jou het meest geschikt is. De Caudalíe ruikt echt goddelijk door de zoete amandelolie maar daar moet je wel van houden en de Vichy ruikt lekker fris. Ik ga de winter wel doorkomen met deze reiniging. Kom maar op met die kou (al mag deze zwoele herfst ook gerust nog wel eventjes voort blijven duren hoor....)

Caudalíe en Vichy shop je bij de apotheek en Babor bij Babor schoonheidsspecialistes.


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Thank you for this review! I've been really curious to try the Caudalie oil :)

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)