dinsdag 25 augustus 2015

Cinderella DVD release

Cinderella 

Als klein meisje genoot ik van de prachtige stem van Assepoester, haar vriendelijke lach en positieve spirit. Haar stiefmoeder en stiefzussen deden mij gruwelen en haar petemoei gaf mij vertrouwen. Inmiddels ben ik volwassen en ben al heel wat Drisella’s en Anastasia’s tegengekomen maar ook een goede petemoei. Toen ik vernam dat er een verfilming van Cinderella kwam sprong ik op en neer op mijn stoel. Disney is de laatste jaren enorm sterk in het opnieuw uitvinden van de grootste sprookjes en verhalen.

Het begon allemaal met Alice in Wonderland, die een surrealistische kijk op het verhaal gaf en door de briljante cast de droomwereld van Alice opnieuw uitvond. Oz, the great and powerful toonde hoe de grote tovenaar van OZ kwam waar hij thuishoorde lang voordat Dorothy haar weg naar huis moest vinden en na het zien van Maleficent dacht ik echt dat Disney zichzelf niet kon overtreffen. Fout gedacht dus…. Inmiddels staan er nog een paar hele gave live action Disney verfilmingen in de planning, ik kan niet wachten...

© Disney 
.
Cinderella vertelt het welbekende verhaal over Ella, als haar moeder sterft drukt ze haar jonge dochter op het hart altijd vriendelijk te zijn, want waar goedheid is, daar is magie. Haar vader hertrouwt een vrouw met twee dochters maar komt daarna onverwacht om het leven, Ella is overgeleverd aan de jaloerse grillen van haar nieuwe gezinsleden. In het bos ontmoet ze kit, een knappe jongeman die, dat denkt Ella althans, in het paleis werkt. Als er een uitnodiging volgt voor een koninklijk bal wil Ella ook mee om Kit nog eens te zien.

© Disney

Haar stiefmoeder gooit as, euh, roet in het eten en verbiedt Ella te gaan waarop haar nare stiefzusters vol venijn een door Ella gekoesterde jurk van haar moeder aan stukken trekken. Ella rent ontroostbaar de tuin in waar een bedelaarster verschijnt, deze vrouw blijkt haar fairy godmother te zijn en dan begint de magie van Disney. Ik denk dat eigenlijk iedereen wel weet hoe het vanaf dat punt verder gaat maar wat deze film zo magisch maakt is dat je, hoewel je weet hoe het afloopt, toch met open mond (niet charmant) op het puntje van je stoel zit.

© Disney 

De kostuums (Stiefmoeder Cate Blanchett mag dan wel een kreng zijn haar garderobe is dan ook jaloersmakend mooi....), de decors, de casting, ik kan geen minpuntje bedenken aan deze film, tja misschien dat hij niet eeuwig kan duren, Cinderella is een meisjesdroom die werkelijkheid word en is sinds deze maand op DVD en Blu-Ray verkrijgbaar.

En alsof deze film alleen nog niet genoeg is staat Frozen Fever ook op deze schijfjes. In Frozen Fever willen Elsa en Kristoff een fantastisch verjaardagsfeest voor Anna organiseren maar de ijskoude magie van Elsa dreigt de feestelijkheden voortijdig te bekoelen....

© Disney

Namens Disney mag ik een Cinderella DVD weggeven. Kans maken op deze prijs? vul het onderstaande winformulier in waarin je mij vertelt wie jouw favoriete personage uit Assepoester is (animatie of live-action). Meedoen kan tot en met 1 September en deelname is enkel mogelijk als je een adres in Nederland hebt. Succes!


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)