woensdag 20 mei 2015

Spring is in the air! Dolce & Gabbana, Guerlain & Elie Saab

Spring is in the air! Dolce & Gabbana, Guerlain & Elie Saab

Niet alleen de kleurrijke lentelooks kunnen rekenen op mijn onverdeelde aandacht, ook van luchtige parfums word ik altijd erg blij. Mijn grote lente/zomerfavoriet van vorig jaar was L'Eau Couture van Elie Saab (vooruit, op een gedeelde eerste plaats met Alien Eau Extraordinaire) mijn topfavoriet en dit jaar zijn er twee sierlijke flesjes met frisgroene inhoud bijgekomen.

L'eau Couture van Elie Saab is en delicate mix van oranjebloesem, groene amandelen en vanille. Deze geur zou ik omschrijven als delicaat, elegant en subtiel zoet. Heel erg geschikt voor mooie lentedagen en warme zomeravonden. 


Dolce Floral Drops word gedragen door een zwoele basis van muskus, sandelhout en kasjmierhout maar is en blijft delicaat, luchtig en fris door het bloemige lenteboeket van waterlelie, amarilys, narcis en oranjebloesem. Ik vind deze variant stiekem nog lekkerder dan de originele Dolce waarvan de geurcompositie bijna gelijk is alleen komen er in deze zonnige variant frissere geurnoten naar voren.

Een prachtig parfum in een prachtig matglazen flesje, ik vind trouwens de campagne rond de geur Dolce helemaal geweldig, op en top Italiaans, op en top Dolce & Gabbana.


La Petite Robe Noire eau fraîche is de nieuwste variant van de inmiddels welbekende parfumgarderobe van meesterparfumeur Guerlain. La Petite Robe Noire eau fraîche is een luchtige gourmand door de signature geurnoten van La Petite Robe noire in combinatie met een fris lenteboeket van onder andere amandelbloesem en oranjebloesem in combinatie met amandel, pistache en citrusvruchten.


Drie totaal verschillende geuren die toch hetzelfde opgewekte lentegevoel bij mij oproepen, La Petite Robe Noire is de meest glamoureuze van de drie, Elie Saab de meest gracieuze en Dolce Floral drops verleid zoals alleen een Dolce & Gabbana dat kan, alleen ditmaal op een onschuldige wijze.

Dit zijn drie van mijn favoriete parfums voor de lente/zomer. Heb jij een favoriet voor deze seizoenen of gebruik je het hele jaar door een vast parfum?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)