zondag 31 mei 2015

Infraligne week 5 & 6

Infraligne week 5 & 6 
It's a wrap! Wel voor mijn eerste eetdagboekje dan, mijn eerste eetdagboekje is vol dus ben ik aan nummer 2 begonnen. Het boekje helpt mij echt enorm, ten eerste is het een confrontatie met je eetgewoonten (ga de calorieën maar eens optellen aan het eind van de dag....) en ten tweede is het een goede manier om je bewust te zijn van de dagelijkse maaltijden en tussendoortjes.

Tussentijds snoepen komt niet meer voor want ik heb eigenlijk geen honger, de lekkere trek blijft natuurlijk wel maar voordeel aan dit voedingspatroon is dat je geen enorme honger krijgt. Uiteraard was het de eerste weken echt wel even wennen maar dat was meer mijn lekkere trek die aan het protesteren was dan mijn lijf.


Deze afgelopen twee weken kwam het alleen een beetje onhandig uit qua planning en feestdagen (Koningsdag in NL, Dag van de Arbeid in BE) dus ben ik deze weken maar één keer per week naar de studio geweest voor mijn oefeningen.  Uiteraard bleef ik wel braaf mijn best doen qua dieet en het mooie weer nodigde uit om lekker vaak met de honden te wandelen. Ook ben ik een leuk nieuw product aan het testen voor onder de douche, het moet 3 minuten intrekken dus wat doe je in die tussentijd? Squats!

Toen ik aan de kuur begon had ik een heel leuk shortje gekocht voor op het strand, hoewel ik helemaal nog niet beach ready was had ik het al even aangetrokken en toen manlief passeerde merkte hij verrast op dat mijn bovenbenen al een stuk slanker waren. Mannen zien nooit iets dus dit compliment deed mij wel erg goed. En inderdaad, mijn bovenbenen zijn steviger (ze zwabberen niet meer tijdens het lopen), ik heb duidelijk minder cellulite en die spijkerbroek die nu weer dichtgaat zit zelfs een beetje losjes om mijn bovenbenen.


Al deze positieve berichten stemmen mij toch niet helemaal gerust want hoewel ik braaf volgens de regels at (met heeeel af en toe een zoete zonde) heb ik het gevoel stil te staan. Mijn eigen weegschaal helpt niet, de ene dag weeg ik 75.9 om de dag daarna weer 77.3 te wegen (huh?).... Ik vrees voor het volgende weegmoment in de Infraligne studiote Lommel.... Doe ik toch iets verkeerd?


1 opmerking:

  1. De maaltijden die je laat zien zijn fantastisch, geen straf! Goed hoor, op je eten letten en gezond leven is helemaal niet slecht.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)