dinsdag 26 mei 2015

Gently clean?

Dr Hauschka, Pureology & Jane Iredale 
Één van mijn grootste beautyhindernissen is het vinden van een fijn product voor onder de douche, hoewel je het na het schoonmaken weer afspoelt kan een te agressief schuimend middel toch de nodige schade aanbrengen wat jeuk en irritatie tot gevolg heeft. Ook in de luxe beautywereld kiezen nog veel merken voor de goedkopere ontvettende schuimende middelen die zorgen voor een schone huid en haren maar die een gevoelig huidje wel flink kunnen irriteren met jeuk tot gevolg.

Ik weet inmiddels dat ik producten met SLS (sodium lauryl sulfate) en SLES (sodium laureth sulfate) moet vermijden maar veel luxe merken gebruiken deze middelen toch in hun geparfumeerde douchegels en shampoos.


Sinds vorig jaar zomer ben ik groot fan van de douchecrèmes van Dr. Hauschka, de amandel en roos zijn mijn favoriet. De douchecrème amandel ging vorig jaar zomer mee op vakantie en met deze milde crème spoelde ik op zachte wijze al het zeezout, zand en spf geweld van mijn lijf af waarna er een zachte amandelgeur achterbleef die perfect combineerde met Elie Saab's L'eau Couture. Die geuren brengen mij direct in een zomerstemming.

Afgelopen winter was ik in de ban van de douchecrème rozen voor een vleugje glamour onder de douche. Stiekem hoop ik op een douchecrème met zachtzoete abrikozen en een variant met citrus zoals grapefruit, sinaasappel citronella bijvoorbeeld, dan ben ik na het douchen helemaal opgewekt en blijven de muggen misschien weg als ik in Italië ben haha.


Toen ik las dat de shampoos van Pureology vrij zijn van SLS en SLES  twee goedkope vaak irriterende schuimende middelen, kocht ik meteen een fles om eens te proberen. Misschien had ik toch beter even naar de kleine lettertjes kunnen kijken. Pureology bevat inderdaad geen SLS en SLES wat al een stuk milder is dan de meeste shampoos maar het bevat nog altijd het zusje van deze twee: Sodium Lauryl sulfoacetate (SLSA). SLSA is een stuk minder hevig dan haar krachtig schuimende en ontvettende zusjes maar kan een gevoelige huid toch nog irriteren. Het grote verschil is wel dat SLSA de huid niet binnen kan dringen en dus minder reactie zal geven.

Nu ben ik dus blijkbaar de prinses op de erwt van shampoos, ik begreep niet zo goed waarom ik na het gebruik van de fijne Pureology toch nog last had van kriebels, tot ik dus beter naar het etiket keek. Moraal van het verhaal? Blijf altijd kritisch en lees altijd goed het etiket als je last hebt van allergieën of een gevoelige huid. Als je hier geen last van hebt is dit een fijne shampoo voor een vettere hoofdhuid.


Eigenlijk is dit product bedoeld om je penselen mee te reinigen maar sinds ik hiermee mijn haar was heb ik geen jeukende hoofdhuid meer maar wel brandschoon en glanzend haar. De Truly Pure shampoo & conditioner van Jane Iredale lost resten van make-up en olie op en dat doet het niet alleen voor je penselen maar ook voor mijn eigen haar én de vacht van mijn honden (hmmm gaat dit tegen het niet testen op dieren van Jane Iredale in?)

De voordelen van deze shampoo zijn de milde samenstelling en de heerlijke natuurlijke citroengeur die ervoor zorgen dat je haar superschoon is, goed doorkambaar en (mijn persoonlijke bevinding) ook erg snel opdroogt na het wassen (daarom vind ik deze shampoo zo fijn voor de hondjes). Ik weet dat ik uit nieuwsgierigheid vast nog wel eens een andere shampoo zal gebruiken maar eigenlijk wil ik niets anders meer dan de Truly Pure, wat een topproduct, glanzend schoon haar en absoluut geen kriebelige hoofdhuid.

Pureology shop je bij de Pureology kapper, Iredale bij de schoonheidsspecialist en Dr. Hauschka bij schoonheidsinstituten, reformwinkel en luxe warenhuizen.

Nieuwsgierig naar de ingrediënten van deze drie milde reingers? Voilà!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)