zondag 10 mei 2015

Environ RAD Sun Care

Environ RAD Sun Care 

Het merk Environ is eigenlijk ontstaan uit nood, oprichter en plastisch chirurg Dr. Fernandes kon het overlijden van twee jonge patiënten moeilijk accepteren. Beide patiënten overleden op jonge leeftijd ten gevolge van huidkanker en dit was voor hem het startsein om een productlijn te ontwikkelen die de schade van de zon zoveel mogelijk kon voorkomen.


Langdurig zonnen kan de cellen in de huid onherstelbaar beschadigen en de kans op huidkanker voorkomen. Door blootstelling aan zon wordt de huid dunner en kwetsbaar maar er is ook goed nieuws. Vitamine A en C kunnen helpen bij het herstellen van de huid na blootstelling aan de zon, omdat de huid kan reageren op een hoge dosis Vitamine A ontwikkelde Dr Fernandes de AVST lotion, een moisturizer die de dosering steeds hoger opvoert waardoor je je huid langzaam aan de dosering laat wennen. En door de dosis Vitamine A en C geleidelijk op te bouwen kan je een huid een flinke boost geven.


Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen en er zijn tegenwoordig zoveel fijne producten om je huid te beschermen tegen de zon, zelfs als je net als ik last hebt van een gevoelige huid die soms last heeft van pijnlijke zonneblaasjes na het zonnen. Een doeltreffend zonnefilter in combinatie met de instant reparatiefunctie van antioxidanten zorgt ervoor dat je huid zo min mogelijk schade oploopt tijdens die heerlijke zonnige dagen. Want genieten mag ook, al is het met mate.

Ook tijdens bewolkte dagen kunnen UV stralen meer schade doen dan je zou denken, met de RAD producten van Environ kan je het hele jaar door je mooie huidje voorzien van de juiste bescherming. Dus ook op dit soort bewolkte dagen waarop zon en wolken elkaar afwisselen.RAD SPF 15 is rijke crème beschermt tegen UVA en UVB en is voorzien van een flinke dosis anti-oxidanten. Deze crème is geschikt voor het gezicht en lichaam en smeert lekker uit.

Een van mijn favorieten van vorig jaar is de RAD spray SPF 25, deze luchtige lotion in sprayvorm brengt makkelijk aan en prikt niet in de ogen als hij door het transpireren doorloopt. Heel erg fijn want bij hoge temperaturen heb ik erg veel last van transpiratie in mijn gezicht. Deze fluide is luchtig waardoor het transpireren ook niet erger word. Ik kan echt geen minpunten aan dit product noemen, ik heb zelfs geen last van zonneblaasjes als ik deze SPF gebruik op gezicht, décolleté en bovenarmen. Een serieuze win-win-win situatie!Naast deze twee producten zijn er nog twee RAd producten verkrijgbaar,de RAD Lips SPF15 is een verzorgende stick voor de lippen en de Alpha Day lotion SPF15 is een luchtige verzorging met bescherming tegen de zon en melkzuur om pigmentvlekken mee aan te pakken.

Nog twee zonnige aanraders van Environ zijn de AVST gel om je huid te voorzien van herstellende vitamine A, C, E en een flinke dosis antioxidanten. Ik vind de AVST Gel een heel fijn product voor s'nachts na een dag zonnen. Door de luchtige geltextuur voelt het product lekker fris, ook bij hoge temperaturen. Als je huid snel geïrriteerd raakt is de antioxidant gel een goede optie, het bevat betacaroteen in plaats van vitamine A (goed voor de bruining!), vitamine B5,C en E en antioxidanten. Daarnaast bevat de antioxidant gel ook tea tree olie waarmee je onzuiverheden (én, grappig weetje, ook muggen) op afstand houdt.

Environ is verkrijgbaar bij Environ schoonheidsinstituten in Nederland en België, stap er zeker eens binnen om de wereld van Environ te ontdekken.
Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)