donderdag 14 mei 2015

Dolce & Gabbana Pour Homme Intenso

Dolce & Gabbana Pour Homme Intenso 
Oh dear het is alweer 20 jaar geleden dat Dolce & Gabbana pour homme gelanceerd werd, deze hypnotiserend lekkere herengeur maakte al direct enorme indruk op mij ook al was ik nog een jonge puber (de klassieker is kruidig, mannelijk en woest aantrekkelijk). Nu 20 jaar later heeft de classic nog hetzelfde effect op mij maar toch besloten Domenico Dolce & Stefano Gabbana dat het tijd werd om de geur een moderne update te geven.

Mijn eerste reactie was noooooo!!!! Ik ben nog altijd verdrietig dat de damesgeur een make-over kreeg en het origineel uit de schappen van de parfumerie verdween (mocht je nog een fles hebben staan, ik neem hem met liefde van je over). Zou deze geur net als de damesgeur een wat vlakkere versie van het origineel worden? Mijn antwoord hierop is ja, Intenso is zeker minder uitgesproken dan de heerlijk kruidige classic.


Teleurstelling dus? Nou eigenlijk niet, deze nieuwe interpretatie van de Dolce& Gabbana man bevalt mij eigenlijk wel, pas op, ik zal heus nog een grote flacon van de classic inslaan voor manlief (die blijft trouwens gewoon bestaan) maar de nieuwe Intenso is minstens zo zwoel en sexy als het origineel alleen op een wat minder macho manier. En dat is ook een beetje wat de heren wilden bereiken met deze geur. De nieuwe dolce & Gabbana man is vastberaden, hecht aan tradities maar omarmt ook het moderne leven. Hij is sterk maar durft ook zijn zwakke kanten te laten zien wat hem kwetsbaar maar woest aantrekkelijk maakt. Colin Farell zorgt voor de fysieke belichaming van de geur, en de fotoshoot vond plaats op een woest aantrekkelijke lokatie, nou vooruit Farell doet ook geen pijn aan de ogen toch?

Intenso is een houtachtige geur die opent met een warme maar frisse compositie van waternoten, basilicum (het blijft natuurlijk wel een Italiaanse geur) en geranium. Lavendel, salie, hooi en cipres vormen het hart van de geur en de basis zorgt voor een blijvende indruk door onder andere sandelhout, muskusnoten, amber én het bijzondere moepel akkoord.


Ik weet best veel van parfums en geurnoten maar toen ik dat laatste las dacht ik even aan een typefout, moepelwat? Maar het was geen typefout, het moepelakkoord is een nieuwe ontdekking in de geurwereld waar Dolce & Gabbana direct mee aan de slag gingen. Moepel of melkhout is een boom die groeit in Zuid- Afrika en deze boom verspreid een unieke sensuele geur door het latex dat zich in de boom bevind. De bloemen en bladeren van deze boom zorgen in Intenso voor de bijzondere sensuele geurnoot die heel warm maar niet verstikkend overkomt. Mij doet Intenso vooral denken aan een zwoele zomeravond in Italië en dat is goed, heel erg goed.

Dolce & Gabbana Intenso is verkrijgbaar in een 40,75 en 125ml eau de parfum (de geconcentreerde eau de parfum zorgt ervoor dat Intenso zelfs na een dag werken nog goed waarneembaar is bij manlief zodat niet alleen zijn vrouwelijke collega's ervan kunnen genieten), aftershave lotion, shower gel en deo stick.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)