maandag 4 mei 2015

Dermalogica Powerbright TRx

Dermalogica Powerbright TRx
Huidproblemen genoeg, rimpeltjes, fijne lijntjes, onzuiverheden, de schappen liggen vol met producten die deze problemen aanpakken maar er is een probleem dat door veel serieuze cosmeticamerken over het hoofd word gezien: hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie komt op verschillende manieren tot uiting op de huid: pigmentvlekken, verkleuringen en een ongelijkmatige teint die ervoor zorgen dat je er veel ouder uitziet dan je in werkelijkheid bent. 

Vervelender nog, de hyperpigmentatie die aan het oppervlak zichtbaar is is slechts het topje van de ijsberg. Als je deze onderliggende hyperpigmentatie niet aanpakt komt deze bij het ouder worden langzamerhand aan het licht. Dermalogica ontwikkelde het PowerBright TRx™ gamma, een productlijn die bestaat uit drie producten die je kan combineren met je verzorgingsregime of gezamenlijk in kan zetten om de strijd tegen hyperpigmentatie aan te gaan.  


De PowerBright TRx™ formules bevatten peptiden en controleren de pigmentproductie in de huid, maar wat is nou eigenlijk hyperpigmentatie? Ontstekingsreacties in de huid zijn de oorzaak van hyperpigmentatie, samen met genetische aanleg, stress en chemicaliën kunnen zij onder invloed van acné en hormonen de huidcellen prikkelen om melanine aan te maken. Wanneer de melanineproductie verstoord word (door hormonale schommelingen of overmatige blootstelling aan UV straling) hoopt het melanine zich op wat ouderdomsvlekken of een ongelijkmatige teint als gevolg heeft (of het welbekende zwangerschapsmasker) 


Het behandelen van hyperpigmentatie is een proces dat in fasen moet gebeuren, onderdeel van dit proces is het gebruik van exfoliërende en verhelderende producten. Deze producten behandelen bestaande pigmentvlekken en voorkomen nieuwe hyperpigmentatie, daarnaast is een product met een hoge bescherming tegen U straling een must om nieuwe hyperpigmentatie te voorkomen.


Het C-12 Pure Bright serum is een verzorging die s'morgens en s'avonds onder de verzorging mag worden aangebracht. Dit serum bevat een uitgebalanceerde mix van oligopeptiden, phytic acid, zincglycinaat en rode bruine alg die de productie van melanine controleren. Het serum is lekker smeerbaar en heel licht en luchtig van textuur.


Pure Light SPF 50 is een fluide met een kruidige geur, de geur trekt na een half uurtje wel weg mocht je dat een bezwaar vinden maar ik hou er wel van. Hoewel de Pure Light een SPF50 bevat is het een heel luchtig goed smeerbaar product dat de huid lekker comfortabel doet aanvoelen en geen witte waas achterlaat op de huid.

Algenextracten verhelderen en controleren de hyperpigmentatie, peptides helpen bij het reguleren van de melanineproductie terwijl plantenextracten de teint verhelderen en gelijkmatiger maken. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat je huid comfortabel aanvoelt en vermindert droogtelijntjes. De hoge SPF beschermt de huid tegen UV straling, deze fluide smeer je over het serum of gebruik je solo.

L-R Dermalogica C-12 Pure bright serum, Pure light SPF50
& Pure Night
Pure Night is wat voller qua textuur maar nog altijd lekker luchtig en fris, Dermalogica is heel erg bedreven in het creëren van prettig draagbare texturen voor het gezicht. De Pure night is een voedende nachtcrème en voorkomt de hyperpigmentatie terwijl je slaapt. Verhelderend vitamine C in combinatie met cranberry en frambozenzaadolie zorgen ervoor dat de barrière van de huid herstelt en dat de huid een dosis voeding en vocht krijgt. Gebruik de Pure Night over het serum.

De producten zijn verpakt in een pompsysteem zodat er geen zuurstof bij de verzorgingsproducten kan, dit om de werking van de producten optimaal te houden. Bovendien vind ik een pomp altijd erg schoon en gemakkelijk werken. Deze bijzondere lijn van brightening producten is nu verkrijgbaar bij je Dermalogica schoonheidsinstituut of via de Dermalogica webshop.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)