woensdag 29 april 2015

Step by Step... Cleansing part I

Step by Step... 
Tegenwoordig kan een huidverzorgingsregime voor de nodige stress zorgen want er is ten eerste al zoveel aanbod in reinigingsproducten en dan zijn er ook nog eens talloze manieren om je huid te verzorgen. Wat is nu het beste? Het antwoord daarop is eigenlijk vrij simpel, wat voor mij werkt hoeft niet persé voor jou te werken. Lekker frustrerend nietwaar?

Wel wil ik je een beetje op weg helpen in de wondere wereld van huidverzorging door zo nu en dan een paar persoonlijke favorietjes voor je op een rijtje te zetten. Vandaag in de kijker: Reinigingsproducten, onlangs zag je al een paar favorieten van Dermalogica  voorbij komen en ditmaal is het de beurt aan de niet schuimende reiniging én een bijzonder product, een 'primer' voor je huidverzorging. Er zijn zoveel soorten reiniging maar eigenlijk bestaat reinigen uit diverse stappen:

1) Precleanse: een intensief reinigend product dat make-up en hardnekkig vuil oplost (bijvoorbeeld van Dermalogica of Environ)
2) Reinigen: een product waarmee je je huid van make-up en vuil verlost. Dit kan een schuimend product zijn, een milk of een micellair water.
3) In balans brengen: Een tonic of lotion is een stap die vaak word overgeslagen, maar deze stap zorgt ervoor dat de PH waarde van je huid weer in balans wordt gebracht en je huid klaar is voor de verzorging.
4) Een voorbereidende verzorging: Dit product zorgt ervoor dat je huid de werkzame stoffen uit je verzorging optimaal kan benutten (bijvoorbeeld van Sisley of Kanebo)

Sommige merken maken gebruik van producten die bepaalde stappen combineren (de Hyl-öl en phytoactive base van Babor combineert stap 1 en 2 en de Shiseido Ibuki softening concentrate combineert stap 3 en 4.) en sommige merken slaan bepaalde stappen helemaal over. Nogmaals, het ligt er helemaal aan wat jouw huid nodig heeft en wat jouw levensstijl is. Als je heel wat lagen make-up gebruikt is een uitgebreide reiniging een goed plan, gebruik je geen make-up en wil je vooral snel reinigen? Dan kan je volstaan met een micellair water. Het kan even zoeken zijn voor je een reiniging hebt gevonden die perfect is voor jouw huid en dan nog kan het zijn dat je per seizoen of per cyclus even iets moet aanpassen (ik reinig tijdens de chagerijnige week van de maand om de dag met de Dermalogica Clearing skin wash om onzuiverheden te voorkomen). Genoeg gekletst, door naar de producten.


Ken je het principe van een plant verwaarlozen en dan ineens heel veel water geven? Grote kans dat de laag water een tijdje op de droge aarde blijft liggen voordat hij de aarde kan doordrenken met vocht. Ook je huid heeft liever een geleidelijke toevoer van werkstoffen dan heel veel ineens. In Azië is het al jaren gebruikelijk om je huidverzorging na de reiniging in laagjes aan te brengen en Sisley breidt de Sisleya productlijn nu ook uit met een product dat je na de reiniging aanbrengt vóór de verzorging.

De Lotion de Soin Essentielle Sisleya is een aanvulling op het Sisleya verzorgingssysteem, een product dat als functie heeft om je huid al te verzorgen maar die er ook voor zorgt dat je huid de producten die daarna komen beter op kan nemen. 

De Lotion bevat onder andere heemstextract (beschermt en hydrateert), biosacchariden (hydrateren), plantaardige glyceriden (kalmeren, hydrateren, verzachten), fytosqualaan (voorziet huid van soepelmakende lipiden) en Ginko biloba dat ervoor zorgt dat werkstoffen beter worden opgenomen. Maar dat is nog niet alles, deze lotion bevat ook bestanddelen met een anti-aging werking waaronder knotwilg, lampionplant en bruinwier. Stuk voor stuk krachtpatsers die over krachtige antioxidatieve eigenschappen beschikken waardoor de schade die je huid dagelijks oploopt grotendeels geneutraliseerd kan worden.

Natuurlijk bloemenwater van roos en sinaasappelbloesem zorgen voor een aangenaam subtiel parfum en de lotion heeft een melkachtige textuur die snel intrekt. Deze lotion die je eigenlijk als primer voor je huidverzorging gebruikt is geschikt voor elk huidtype, ook de droge en gevoelige huid. Ik gebruik dit product op dagen dat mijn huid een extraatje nodig heeft of onder een product met SPF zodat mijn huid optimaal verzorgt én optimaal beschermt is.


Voor luie dagen is er het miccelair water, een praktisch product dat in één moeite alle vuil en make-up van je gezicht verwijdert. Dit bijzondere watertje is meer dan alleen een reiniger, het lost waterproof make-up op zonder daarbij de ogen te irriteren (tot mijn verbazing prikt dit product inderdaad niet, de meeste reinigers doen dit wel bij mij, auch, maar deze dus niet, pluspunt!). Ook hoef je niet eindeloos te boenen voor de oogmake-up verdwenen is, het product werkt snel en effectief én mijn huid voelt na gebruik niet trekkerig of geïrriteerd aan. Mijn huid voelt schoon en zacht aan en is klaar voor de volgende stap in mijn verzorgingsregime. Ook ideaal na een avondje uit met iets teveel wijntjes, snel even reinigen, moisturizen (neem meteen even een groot glas water om het leed the day after te verzachten) en hup slapen!

Het grote voordeel van dit product is de queensize flacon van maar liefst 400ml! Daar ben je echt een tijdje zoet mee.


Environ skincare was voor mij dé ontdekking van 2014, vooral de AVST skincare lijn is een pareltje. Het concept is eenvoudig, vitamine A is het geheim van een gezonde huid, de AVST producten bevatten een dosis vitamine A in combinatie met antioxidanten (onder andere vitamine C,B, E en groene thee) die de veroudering door de zon en levensstijl zichtbaar aanpakken. De AVST moisturizer veranderde mijn kijk op huidverzorging volledig (je begint met de laagste dosering, AVST 1, en bouwt langzaam de intensiteit op tot je uiteindelijk op het hoogste niveau van vitamine A zit, AVST 5) en ik heb nu ook de reiniging eens geprobeerd en ben net zo enthousiast.

De AVST Cleansing lotion (niet te verwarren met de Moisturizing Toner de stap die daarna pas volgt) reinigt op milde wijze en verwijderd onzuiverheden en make-up van het huidoppervlak. Deze zachte milk voelt toch lekker fris aan op de huid en verwijder je met water. Ik verwijder mijn reiniging het liefst met de Dermalogica Sponge cloth (een handig doekje waarmee je reinigers en maskers eenvoudig van je gezicht verwijderd) waarna mijn huid superzacht en schoon aanvoelt.


Environ en Dermalogica zijn verkrijgbaar bij de schoonheidsspecialiste, Sisley bij de luxe parfumerie en Filorga exclusief bij ICI Paris XL.

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)