donderdag 30 april 2015

L'Oréal Professionnel & Rowenta Salon Steampod Fatale limited edition

L'Oréal Professionnel & Rowenta Salon Steampod Fatale limited edition
Soms komen er wel eens beautytools voorbij waarbij zelfs een doorgewinterde beautyjunkie als ik even met de ogen moet knipperen. Dat gebeurde ook toen ik dit product uit de verpakking haalde, een stylingtool voor glanzend stijl haar dat gebruikt maakt van stoom. Het eerste wat mij te binnen schoot was hè dat lijkt op mijn strijkijzer! En feitelijk is de technologie ook vergelijkbaar met die van een strijkijzer met stoomgenerator alleen dan voor je haar.

Nu stijl ik liever mijn haar dan dat ik de was strijk dus de Steampod werd meteen aan een grondig onderzoek onderworpen.

De Steampod is inmiddels al een aantal jaren op de markt en beschikt over maar liefst 8 patenten. L'Oréal ontketende een ware stoomrevolutie met de introductie van de Steampod voor in de salon en de Steampod voor thuis. Glad en glanzend haar staat bij veel vrouwen bovenaan het verlanglijstje maar vaak zijn de tools die hiervoor gebruikt worden schadelijk voor het haar omdat ze door hun warmte de haarvezel beschadigen.

De Steampod kan zowel ingezet worden om krullend haar glad te maken maar anderzijds kan je er ook mooie golven mee creëren en dat alles zonder de haarvezel te beschadigen. De zwevende platen zorgen voor een gelijkmatige druk en doorlating van het haar, de temperatuur kan op 5 standen worden ingesteld, de afneembare kam zorgt ervoor dat je lokken goed ontwart zijn voor ze langs de platen glijden.


Wat is er nou zo bijzonder aan het stylen met behulp van stoom? Je kan het haar het beste vergelijken met een spons, als het haar vol zit met water is het zacht en soepel (onder water golft het altijd zo mooi) maar als het opdroogt word het hard en vast. Een stijltang laat de warmte rechtstreeks op het haar los en bij de Steampod krijgt het haar eerst een voorverwarming door middel van het stoom waarna de platen ervoor zorgen dat het haar gladgestreken word. Dit heeft twee voordelen: de thermische shock is verminderd en door het verenigen van warmte en stoom heb je veel minder last van kroezen en pluizen achteraf. Een kapster heeft het mij ooit uitgelegd, je haar bestaat uit allerlei bruggetjes, als het droogt verbinden die bruggetjes zich onderling en met stylingtools bepaal jij dus hoe die bruggetjes zich met elkaar verbinden. Door dus je haar eerst aan het stoom te onderwerpen en daarna direct aan de gladmakende warmteplaten zorgt je voor een optimale verbinding tussen die bruggetjes.

Nadeel, je kan maar een kant op met het apparaat, dus niet zoals met de stijltang linksom of rechtsom. Dit zorgde eerst voor grappige taferelen want ik moest even wennen hoe ik de tang goed vast moest pakken.

Het aller, allergrootste voordeel: Stijl haar mét glamourvolume! Na een sessie met de stijltang is mijn haar wel stijl maar hoewel ik mijn haar goed verzorg soms is het meer Madam mikmak dan Jennifer Aniston stijl (ligt een beetje aan de coupe waarin een kapper het laatst heeft geknipt, de laagjes onderin irriteren mij als het stijl is). Na een sessie met de Steampod zie je die laagjes wel maar het geheel oogt gewoon stukken voller en verzorgder, ik schrok echt een beetje van het eindresultaat maar dan in positieve zin. Meestal gebruik ik een texurizer om het stijle gladde haar van wat leven te voorzien maar dat was niet nodig. Een vleugje haarlak met vochtwerende eigenschappen (Kérastase Laque Noire extra strong of L'Oréal Professionnel Fix anti frizz) zorgt ervoor dat het haar langdurig glad blijft.

Nu is het financieel gezien wel even een flinke investering, dus als je twijfelt kan je altijd een keer vragen of je L'Oréal kapper de steampod eens bij jou gebruikt tijdens je salonbehandeling. Dan krijg je meteen alle tips en tricks van een pro, dat is nog eens een win-win situatie nietwaar?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)