zondag 26 april 2015

Infraligne week 1 & 2 = -1,1 kilo

Infraligne week 1 en 2 
Alle begin is moeilijk en dat geldt ook voor de Infraligne kuur, na de eerste oefensessie ging ik met een nog leeg eetdagboekje en een lijst met aanbevolen voedingsmiddelen naar huis. Aangezien mijn eerste afspraak op een dinsdag viel en ik altijd zaterdag de wekelijkse boodschappen doe was het de eerste week een beetje behelpen. Het Infraligne dieet bestaat uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes, door verspreid over de dag te eten houd je je verbrandingsmotor goed draaiende en voorkom je honger met vreetaanvallen als gevolg.

De eerste week was mijn schriftje een slagveld vol rode aantekeningen (niet grappig als je een nerd bent zoals ik....) en ik werd hier ook wel een klein beetje opstandig van. Vooral de grote hoeveelheden zuivel en vlees (ben al 2 jaar zo goed als vegetarisch) vereisten de nodige creativiteit (pindakaas mag eigenlijk maar één keer per week...) Mijn grootste struikelblok werd vooral gevormd door de geringe hoeveelheid pasta die is toegestaan, ik ben dol op grote borden pasta met romige sauzen maar Infraligne adviseert 2 à 3 eetlepels (!!!) gekookte volkoren (!!!!) pasta. Mijn oplossing? Pasta voorlopig maar even links laten liggen en even cold turkey afkicken van mijn troostende koolhydraatrijke bff. Maar het is niet alleen kommer en kwel, een glaasje wijn mag en één keer per week een klein stukje taart is ook toegestaan, net als een stukje pure chocolade of bepaalde koekjes. 

NOT ALLOWED!! Ik heb nu al heimwee...
De eerste dagen had ik veel moeite met de tussendoortjes, vaak was het al tegen de volgende hoofdmaaltijd dat ik eraan dacht, even een kwestie van wennen want in week 2 ging dat echt al een stuk beter. De boodschappen op Zaterdag had ik dan ook goed voorbereid en er gingen de nodige denksessies aan vooraf. Zo heb ik een compromis met mijzelf gesloten, kleine hoeveelheden (biologische) kipfilet en vleeswaren zijn toegestaan, het alternatief (magere kaas of ongezoete jam op brood) stond mij nog minder aan. Qua avondmaal besloot ik veel salades te eten, gelukkig was het de afgelopen weken al lekker zonnig weer.

Het grote struikelblok van de afgelopen 2 weken: Pasen! Uit voorzorg heb ik de dag voor een familiebezoek 7 kilometer gewandeld en s'morgens gezorgd voor een extra vezelrijk ontbijt om de verleidingen beter te kunnen weerstaan. De Dinsdag na pasen was mijn gewicht als beloning afgenomen joepie! Het eetdagboek is een vloek en een zegen, het is confronterend om op te schrijven wat je eet maar het helpt je ook om je aan je schema te houden. Bovendien ben ik een vlijtige studente en heb een hekel aan correcties, dus ik doe mijn best om die te voorkomen.

Easy Ceasar Salad: gerookte kipfilet, 2 eetlepels olijfolie (je mag er eigenlijk maar eentje maar ik eet ook geen boter op mijn brood) een halve avocado, paar eetlepels quinoa en wat parmezaanschilfers. Van een geroosterde volkorenboterham kan je wat croutons maken voor een crunchy bite. Op smaak brengen met versgemalen peper, zeezout en chilipepertjes.
De oefeningen vielen eigenlijk goed mee, je bouwt het aantal herhalingen langzaam op en ik had ook pas spierpijn na de 4e of 5e sessie (kan ik me even niet goed meer herinneren). Naast de oefeningen ben ik ook meer gaan bewegen, voordeel is dat de dagen langer worden dus dat ik na het avondeten nog even een lekker stuk met de hondjes kan gaan wandelen. Via de Endomundo app op mijn smartphone kan ik bijhouden hoeveel kilometers ik heb gelopen.

Een vervelende bijwerking van mijn nieuwe eetpatroon vol eiwitten waren de puistjes die ineens op mijn gezicht en rug verschenen, gelukkig was het een tijdelijk probleem dat ik met behulp van de Dermalogica clearing skin wash onder controle wist te krijgen. Qua gewicht waren deze eerste twee weken enorm frustrerend, Ik begon met 80 kilo, en schommelde daarna hevig wat kilos betreft, dan was er weer een kilo af en dan was deze een week later gewoon weer terug. Niet leuk maar volgens de Infraligne consulente niets om mij zorgen over te maken en ik kreeg het advies om gewoon vol te houden. Wordt vervolgd dus... De tussenstand? 77,9 kilo ipv 80, ik ben nu al ontzettend blij met de hulp van het team van Infraligne Lommel. Infraligne studio's vind je door heel Nederland en België en wil je snel van start? Wacht dan niet want je krijgt nu nog een flinke korting op een kuur van 20 sessies. 

Pure zoete troost....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)