zondag 12 april 2015

Bye bye lovehadles! Mijn Infraligne dagboek deel 1

Mr. Grey is expecting you....
Ik ben Crystal, een paar kilo's te zwaar en dus ben ik gestart met het afslankprogramma van Infraligne in Lommel. In een heel ver verleden heb ik iets vergelijkbaars gedaan in Amsterdam, hoewel de kilo's er toen niet afgingen was ik wel van mijn cellulite af, wat mij vooral bijstond was dat ik enorm veel moeite had met het dieet wat erbij kwam kijken.

Inmiddels is er in de wereld van de cabinetraining het een en ander veranderd, zo moest ik destijds eerst apart in de warmtecabine oefeningen doen en daarna in een speciale ozon cabine, nu zijn de cabines bij Infraligne uitgerust met infraroodstraling die ervoor zorgt dat de oefeningen veel effectiever zijn en het vet sneller kan worden aangesproken.

Allright, klinkt goed en na de winter en stoppen met roken zitten er kilo's bij waar ik me erg ongemakkelijk bij voel dus ik moest echt actie ondernemen. Mijn leuke outfits passen mij niet meer en als ik mijn lijf in de spiegel zie heb ik het idee dat het niet mijn lichaam is.


Het begint allemaal bij het intakegesprek waarbij je wat vertelt over jezelf, je gewoonten en waarom je graag gewicht wilt verliezen, dit is allemaal nog heel erg ontspannen en leuk maar dan.... dan volgt het opmeten, een moment waar ik met schaamte aan terugdenk. De infraligne coach meet bepaalde delen van je lichaam op om zo te kunnen zien of je vooruitgang boekt (op zich heel gunstig want de weegschaal liegt niet maar heeft niet altijd gelijk). Dit gebeurt voor een (shock en horror) grote spiegel in vol daglicht (halloooo broccolikont).

Dat dus.... de centimeters gingen een beetje langs mij heen, ik keek vooral erg sip naar mijn spiegelbeeld, 3 jaar terug was ik atletisch en had bijna een wasbordje, iets wat niet te vergelijken was met hetgeen waar ik tegenaan keek.... Mijn spijkerbroek die niet langer dicht kon was reality check nummer één, dit was nummer 2 en ik was er de dagen nadien nog een beetje niet goed van....

Veel tijd om te treuren had ik niet want ik had mijn eerste oefensessie direct na de intake ingepland, dus ik kon direct aan het werk. Toen ik de cabine zag kon ik een giechel niet onderdrukken, de riempjes deden even denken aan de stoute hobby van Mr. Grey, alleen kwam hij niet opdagen bij Infraligne (misschien maar beter, eerst even de kuur afmaken Christian).

Ik kreeg een programma met 12 oefeningen waarbij de focus op mijn benen en billen ligt, hiermee was ik volledig akkoord dus ik ging met volle overtuiging aan de slag. Door die hilarische leren riempjes om je voeten of handen te bevestigen train je met weerstand waardoor je je spieren echt hard aan het werk zet en dat moet ook want meer spieren = een hogere verbranding.  Oefensessie nummer 1 begon vrij rustig met 15 herhalingen aan elke kant per oefeningen maar vergis je niet, dit wordt in hoog tempo opgebouwd.


Enkel bewegen is natuurlijk niet voldoende om gewicht te verliezen en misschien is dit roze boekje wel het grote geheim van de succesverhalen: een dagboekje waarin je moet noteren wat je eet, oh dear... Op zich is het dieet geen straf, de speciale Tanita weegschaal meet belangrijke waarden zoals je vetmassa, spiermassa, metabolische leeftijd (10 jaar boven mijn echte leeftijd au!) en gewicht. Die waarden bepalen het aantal calorieën dat je dagelijks in rust verbruikt en om gewicht te verliezen moet je proberen om je daar een beetje aan te houden.

Ik kreeg een complete lijst met producten die ik wel mag en producten waarmee je op moet passen, deze lijst vormt de basis voor je Infraligne dieet dat bestaat uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Door 6 eetmomenten op een dag in te lassen blijft je verbranding op hoog niveau werken.

Zie het als een open haard, als je kleine stukjes hout op het vuur gooit blijft het lekker doorbranden maar als je er in één keer een groot blok op gooit zal het misschien niet eens goed op kunnen branden. In je lijf werkt het net zo, tijd om de knop om te zetten en de grote borden met pasta te vervangen voor kleinere porties.

Ik ga aan de slag, wish me luck enne... wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)