dinsdag 31 maart 2015

Solid memories met Bookz

Solid memories met Bookz 
Onlangs was ik bij de HEMA om speciale bladen te kopen waarmee je je foto's mooi kan opbergen in een ringband, mijn moeder gebruikte deze zelfklevende bladen met plastic overlay altijd zodat mijn zusje en ik zelf ook met vette vingers naar de foto's konden kijken. Maar tot mijn verdriet worden deze bladen niet meer gemaakt, het digitale tijdperk heeft deze nostalgische manier van foto's kijken geheel veranderd. Wie heeft er nog een mapje met afdrukken in de handtas? Anyone???

Nu bestel ik eens in de paar maanden een flinke lading afdrukken van de foto's die we met de digitale camera hebben genomen. Maar eigenlijk maak ik daarmee niet eens de meeste foto's, ik denk dat velen met mij vooral hun smartphone gebruiken om even een gezellig momentje vast te leggen.

Nu resulteert dat op mijn telefoontje regelmatig tot een overvolle fotogalerij (1000+ foto's staan er zo op...zeker nu met de puppy in huis) en hoewel ik die foto's somsbraaf op de harde schijf van mijn computer zet wil ik ze ook nog wel eens vergeten, jammer want die spontane foto's zijn vaak het leukst. Nu kan je tegenwoordig op eenvoudige wijze die foto's af laten drukken maar daarvoor moet je of naar de winkel of je moet eerst je kabeltje opzoeken om ze op de pc te zetten om ze vervolgens in een leuk boekje te kunnen verwerken. Bookz is de oplossing als je al die stappen wilt overslaan en snel een leuk aandenken wilt uploaden vanaf je eigen smartphone. 


De Bookz app vind je in de Appstore og Google play en als je deze hebt gedownload kan je direct aan de slag. Via je gallery selecteer je de foto's die je zelf graag in het boekje wilt hebben (ik had stiekem ook een paar mooie van mijn Canon naar mijn smartphone gemaild, dat kan natuurlijk ook), je kiest een omslag, kies een titel voor je boekje, bestel en betaal je Bookz metcreditcard of IDEAL. Je kan je Bookz laten bezorgen op je eigen adres of rechtstreeks laten versturen naar iemand anders.

Ik vond het leuk om een paar mooie foto's van de hondjes in een boekje te hebben, zeker nu we er een pupje bij hebben maar je kan natuurlijk ook een Bookz maken als mooie herinnering na een leuk dagje uit, een festival, een communiefeest, concert of leuke vakantie. Denk aan die leuke vakantievrienden die je na de vakantie een blijvende herinnering kan sturen, of maak een mooi boekje naar aanleiding van een romantische citytrip of een swingend festival met je BFF's.


Wat natuurlijk ook een ontzettend leuk ideetje is is om een bruidspaar na hun bijzondere dag te verassen met een aantal leuke Bookz, iedereen maakt tegenwoordig foto's met het onafscheidelijke mobieltje dus waarom niet een paar leuke Bookz maken zodat het bruidspaar al vlak na de bruiloft een paar hele leuke herinneringen heeft (de professionele foto's kunnen soms lang op zich laten wachten en je eigen kiekjes zijn misschien wel veel leuker dan de mooie maar geƫnsceneerde foto's van de fotograaf)

Er zijn verschillende covers beschikbaar, ik vond de blauwe erg mooi en ga volgende keer voor de babyroze maar je kan ook kiezen uit steigerhout, staal of klassiek zwart. Het stalen plaatje  geeft de Bookz een luxe touch en er is onder de foto's nog voldoende ruimte voor een leuke anekdote of opmerking. De grootte van het boekje is 18x18 cm wat groot genoeg is voor een mooie foto maar klein genoeg om in je handtas te bewaren. De kwaliteit van de foto's is prachtig. 

Ik heb mijn Bookz op de bank gemaakt en was verbaasd hoe snel het boekje bezorgd werd (de volgende dag al, zelfs hier in BelgiĆ«!). Ik ga zeker vaker gebruik maken van deze App want dit is een ontzettend leuk cadeau voor een ander, of voor jezelf.  Voor een Bookz van 20 pagina's met foto's betaal je 11,95 exclusief verzendkosten. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)