dinsdag 10 maart 2015

La Roche Posay to the rescue

La Roche Posay to the rescue 
De dagen worden langer en voor we het weten ook weer warmer. Voor je het weer kunnen we weer genieten van het warme zonnetje op onze huid maarre.... mijn huid is niet altijd even toonbaar na een lange winter onder dikke lagen kleding. Na het douchen trek ik het liefst zo snel mogelijk alles weer aan waardoor insmeren nog wel eens word overgeslagen.

Nu heb ik al een droge huid die veel aandacht nodig heeft maar mijn stiefdochter heeft daarbij ook nog eens last van eczeem. Dan is het helemaal zaak om goed op te letten waarmee je je huid verzorgt. Zeker op jonge leeftijd kan een kwetsbare eczeemhuid de nodige stress met zich meebrengen (ik zie hoe vervelend mijn pubertje het vind als ze onder de schrale plekken zit). Nu is haar vorm van eczeem ook stress gerelateerd en hebben we het nu redelijk onder controle maar het blijft zaak om alert te blijven en goed te blijven smeren. La Roche Posay Lipikar helpt om haar huid in balans te houden.


Het Lipikar gamma van La Roche Posay bestaat uit drie reinigende producten en drie verzorgende producten. Om je huid op zachte wijze schoon te houden zijn er de Syndet (reinigende gel-crème), Lipikar (reinigende olie), en de Lipikar Sugrass (reinigende douchecrème). Alledrie zijn ze vrij van parabenen en zeep en de syndet is daarnaast ook nog eens vrij van parfum.

Om de huid intensief te verzorgen en herstellen zijn er drie texturen: de luchtige Lipikar gel-fluide, de smeuïge Lipikar milk en de volle Lipikar Baume AP+ balsem die ook irritatie met bijbehorend krabben tegengaat. De Lipikar milk had ik al staan in de badkamer maar de Lipikar Baume AP+ doet daar dus nog een schepje bovenop.


First things first, het begint natuurlijk allemaal met een gereinigde huid. De Lipikar Huile lavante is een reinigende olie in gelvorm die na aanraking met water verandert in een zacht schuimende emulsie. De olie is het enige geparfumeerde reinigingsproduct en de geur doet mij denken aan Dior's J'adore. De Huile Lavante is fijn onder de douche maar mag ook in bad gebruikt worden. Nu kan ik mij indenken dat je denkt huh dus er zit geen zeep in maar het schuimt wel? Dat klopt maar er zijn ook zachtere middeltjes die schuimen zonder de huidbarrière aan te tasten.

De Syndet is geheel geurloos en wordt zelfs aanbevolen door de Belgische vereniging voor kindergeneeskunde. De zachte zeeploze reiniger schuimt zacht en reinigt de huid zonder de toch al kwetsbare beschermlaag aan te tasten. Ook zorgt dit geurloze product ervoor dat hard kalkhoudend water wordt verzacht, ideaal dus om mee te nemen op vakantie zodat je ook daar een gevoelige huid op zachte wijze kan reinigen en beschermen. Zeker geen overbodige luxe na een dag zeewater en schurend zand.

Ik persoonlijk vind de Syndet fijner in gebruik maar stiefdochter verkiest de olie boven de syndet. Let er bij het douchen ook op dat je de kraan niet te warm zet. Heet water is namelijk een trigger voor een droge kriebelhuid.


Na het reinigen dien je de huid te voorzien van een verzorgend en beschermend laagje, hierin voorziet La Roche Posay met drie texturen, mijn tube Lipikar Lait was leeg dus dat kwam goed uit, tijd om de Lipikar Baume AP+ uit te testen.

Atopie is een steeds vaker voorkomend fenomeen, het aantal patiënten in de westerse industrielanden is zo goed als verdubbeld en het komt steeds vaker al voor het 5e levensjaar tot uiting. Deze chronische ontsteking van de droge tot zeer droge huid gaat gepaard met verstoord immuunsysteem. Door een falende barrière kunnen allergenen makkelijk in de huid dringen met allerlei allergische reacties als gevolg. De huid is droog en schilferig met jeuk als gevolg, door het krabben kom je in een vicueuze cirkel terecht..de barrièrefunctie gaat steeds verder achteruit wat zelfs kan leiden tot onzekerheid en slapeloze nachten door de jeuk.

Onze darmen worden in balans gehouden door onze darmflora, een delicaat evenwicht dat ervoor zorgt dat alles soepeltjes verloopt. Ook de huid kent een eigen samenstelling van bacteriën die ervoor zorgen dat ze in balans blijft, het zogenaamde microbioom. La Roche Posay introduceert daarom een specifiek plan van aanpak om de atopische huid te herstellen. Enerzijds word de barrièrefunctie van de huid hersteld, en anderzijds word de diversiteit van het microbioom herstelt waardoor de huid niet alleen direct gekalmeerd word maar ook op lange termijn sterker en minder kwetsbaar zal worden.


Onze darmen worden in balans gehouden door onze darmflora, een delicaat evenwicht dat ervoor zorgt dat alles soepeltjes verloopt. Ook de huid kent een eigen samenstelling van bacteriën die ervoor zorgen dat ze in balans blijft, het zogenaamde microbioom. La Roche Posay introduceert daarom een specifiek plan van aanpak om de atopische huid te herstellen. Enerzijds word de barrièrefunctie van de huid hersteld, en anderzijds word de diversiteit van het microbioom herstelt waardoor de huid niet alleen direct gekalmeerd word maar ook op lange termijn sterker en minder kwetsbaar zal worden.

Niacinamide kalmeert direct, herstelt de barrière, bevordert de aanmaak van lipiden en stimuleert de afweer tegen schadelijke stoffen en karitéboter voedt en kalmeert de huid. Door het toevoegen van thermaal water is de textuur van de balsem gebruiksvriendelijk en brengt snel aan waarna ze ook direct intrekt. Hierdoor vergroot je de kans op een succesvolle behandeling want een verzorgingsproduct dat niet fijn aanbrengt blijft misschien in de kast liggen, zo redeneert het team van La Roche Posay en daar zit ook wel wat in.Het product smeert inderdaad lekker vlot uit waardoor je binnen no-time klaar bent met smeren, de luchtige geurloze crème laat een lekker zacht laagje achter wat mijn huid direct een gezondere aanblik geeft en het trekkerige gevoel laat verdwijnen. Ik heb in de wintermaanden vrij droge benen maar dankzij deze crème blijft extreme jeuk en krabben achterwege. Zelfs als ik een dag stiekem oversla heb ik niet meteen weer last van een hele droge huid.

Ook stiefdochter heeft baat bij het product, hoewel ik haar er regelmatig aan moet herinneren om te smeren zie ik dat haar huid ook al bij regelmatig (dus niet dagelijks) gebruik enorm opknapt. De Baume AP+ is dus een product dat dus doet wat het belooft.

De Baume AP+ zit in een handige extra soepele tube waarin minder plastic verwerkt is zodat het product makkelijker vrijkomt. Ook is er een grote 400 ml pompflacon verkrijgbaar. La Roche Posay producten zijn verkrijgbaar bij de apotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)