zaterdag 7 maart 2015

Jane Iredale Dome Brush & Blending brush

Jane Iredale Dome Brush & Blending brush 
Mijn enthousiasme over de make-up van Jane Iredale wekte ook meteen mijn nieuwsgierigheid naar de penselen. Jane Iredale heeft een vrij ruim assortiment van penselen met professionele kwaliteit en ik ben dol op mooie make-up maar mooie penselen vind ik helemaal onweerstaanbaar.

Jane Iredale maakt voor haar penselen gebruik van zowel synthetische vezels als echt (vriendelijk gewonnen) geitenhaar. Het aanbod aan penselen is royaal, er zijn maar liefst 28 verschillende Jane Iredale penselen verkrijgbaar. Allemaal zijn ze zacht voor de huid en en doeltreffend in gebruik en uiteraard perfect om de huidvriendelijke minerale makee-up van La Iredale mee aan te brengen. Mijn eerste twee aanwinsten zijn de Blending brush en de Dome brush.


De Blending brush is een groot penseel waarmee je zowel poeder als crèmetexturen kan aanbrengen, nu geef ik persoonlijk de voorkeur aan poeders en daarin is dit penseel erg bedreven. Door de combinatie van nylon en geitenhaar is het een enorm veelzijdig penseel dat zorgt voor een heel mooi naturel resultaat. Perfect voor gebruik bij poederfoundations, compactpoeder en bronzers.

Ik gebruik de blending brush bij voorkeur om mijn bronzing powder aan te brengen, het resultaat is mooi naturel als ik het poeder met dit penseel aanbreng. Ook is het een prima penseel om een overdadige blush (iets waar ik me nogal eens schuldig aan maak....) iets subtieler te maken. Als ik weer eens te enthousiast met blusher in de weer geweest ben doop ik de blending brush in mijn Purepressed base foundation of een mooie transparante poeder waarna ik het poeder zachtjes over de blush aanbreng die hierdoor net een beetje rustiger oogt. Trouwens, dit penseel is ook erg mooi om een highlighter mooi in je make-up te blenden voor een naadloos resultaat.


De dome brush is mijn nieuwe lieveling, ik zei al dat ik echt moet uitkijken met het aanbrengen van Blush maar met dit penseel komt het nog maar zelden voor dat ik echt aan de herstelwerkzaamheden moet. De Dome brush is een mooie maar compacte bolvormige beautytool die eigenlijk word geadviseerd voor bronzers of highlighters maar die ik het liefst gebruik voor mijn blush.

Door de mooie ronde vorm zie ik precies wat ik aan het doen ben en dat is in mijn geval erg gunstig. De ronde vorm volgt de ronding van de wangen perfect en zorgt voor een mooie frisse blos.


Ik ben trouwens ook in het bezit van een mini handi brush, die zit in de make-up starter kit van Jane Iredale, deze mini versie van de bijzondere Handi brush brengt de minerale poederfoundations van dit heerlijke merk vlekkeloos aan en door zijn kleine formaat kom je ook makkelijk in de lastigere hoekjes.


Op mijn verlanglijstje staan nog een aantal penselen, de handi in groot formaat, de oval blender, de mini-dome de eye contour en de scultpting brush. De handi is perfect om je Jane Iredale foundation mee aan te brengen, de mini-dome is voor het aanbrengen van accentkleuren en highlighters en de oval blender is voor het betere precisiewerk.

De sculpting brush word aangeraden voor crèmetexturen en lijkt mij ideaal om een concealer onder de ogen aan te brengen en de schuin afgesneden eye cotour is perfect om je arcadeboog te accentueren.

Het zal niet lang duren voor er nog een aantal Jane Iredale penselen in mijn make-up toolkit te vinden zijn, de vraag is alleen, welke eerst? Keuzes keuzes keuzes....

Jane Iredale is verkrijgbaar bij geselecteerde Jane Iredale schoonheidssalons.

Jane Iredale Oval Blender, Handi Brush & Mini Dome brush 

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)