zondag 8 maart 2015

Dermalogica Sponge cloth & special cleansing gel

Dermalogica Sponge cloth & special cleansing gel 
Na mijn superfijne ervaring met de Dermalogica buffing cloth was mijn nieuwsgierigheid naar de Sponge cloth alleen maar groter geworden dus die moest ook uitgetest worden. The Sponge Cloth is een superzacht doekje wat je helpt om je reinigingsproducten en maskers nog efficienter te verwijderen.

The sponge cloth is gemaakt van bacteriewerend materiaal die je schoonspoelt na gebruik en snel weer droogt. Ideaal voor onderweg en ook geschikt voor babys en de meest gevoelige huid. The Sponge Cloth verwijdert moeiteloos vuil en make-up zonder je huid te irriteren  (lijkt mij helemaal fantastisch voor een huid die is blootgesteld aan de zon).


De Special Cleansing gel is een zeepvrije reiniging die onzuiverheden verwijderd zonder daarbij de huidbarrière aan te tasten. Quillaja Saponaria zorgt voor het schuim en citroenkruid en lavendel houden de huid zacht en soepel. Deze reiniger bevat geen synthetische geur en kleurstoffen.

Doe een kleine hoeveelheid special cleansing gel in de vochtige handpalm, laat het opschuimen en breng aan op een vochtige huid. Verwijder met warm (niet te warm want dat droogt weer uit) water of met de sponge cloth. Gebruik daarna een dermalogica Toner. Ik vind de combinatie Special cleansing gel en Ultracalming toner erg fijn. De Special cleansing gel is mild genoeg voor mijn gevoelige huid die ik graag met een schuimende reiniging schoonmaak (de Ultracalming cleanser schuimt niet)

Handig, de special cleansing gel is verkrijgbaar in een 50, 250 en 500ml verpakking. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat een losse cleansing gel wel onvoordelig is, als je hem dan eens wilt uitproberen kan je beter meteen één van de handige skin kits proberen, Die bevatten meerdere producten in travelsize en de 50ml verpakkingen van de reiniging kan je altijd opnieuw vullen met de grote verpakking.


Hoe voelt dat nou in de praktijk? De Special cleasing gel is een vrij vloeibare gel waarvan ik eigenlijk niet verwachtte dat hij zou gaan schuimen maar toch! Na een beetje water en 'opschuimen' in de handpalmen vormde zich een zacht schuim met een neutrale geur (dermalogica producten zijn vrij van synthetische geurstoffen, wat erin zit is what you get zeg maar) dat zacht aanvoelt op de huid. Toen de laag goed en wel op mijn gezicht zat maakte ik de Sponge cloth nat onder de douchestraal en begon voorzichtig de schuimlaag van mijn gezicht te verwijderen.

Dit was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Als je de sponge cloth voor het eerst gebruikt moet je hem even helemaal uit spoelen en op laten drogen waarna het op een soort zemen lap gaat lijken (die drogen ook altijd hard op). Eenmaal onder de kraan werd de cloth meteen weer soepel zodat je gemakkelijk en zachtjes je gezicht schoon kan vegen. Dit was dus een heel apart gevoel wat lastig te omschrijven is, de cloth voelt stroef aan maar toch gleed hij soepel over de huid. Wat meteen opviel was hoe schoon en zacht mijn huid aanvoelde zonder ook maar een beetje trekkerig aan te voelen. Last van stress? Houd de cloth even onder warm stromend water, breng hem aan op je gezicht waarbij je je neus vrijlaat en adem een paar keer diep in en uit. Voel hoe het warme cloth als compres je even lekker tot rust brengt.

Qua onderhoud is dit beautyhulpje ook heel erg low maintenance, na gebruik goed uitspoelen en de sponge cloth mag in de wasmachine gewassen worden, alleen mag hij niet in de droger (wat ook echt niet nodig is want hij is zo droog).

Dermalogica is verkrijgbaar via de officiële Dermalogica webshop en bij Dermalogica schoonheidsinstituten in Nederland en België.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)