zaterdag 28 maart 2015

Dr. Hauschka Kweepeer crème

Dr. Hauschka Kweepeer crème 
De lente is een mooi moment om over te stappen op een luchtigere verzorging maar dan toch eentje die de huid nog wel goed beschermt. Tijdens de overgangsperiode winter/lente wissel ik dan ook de rozencème en kweepeer dagcrème af. Op koude gure lentedagen zorgt de rozencrème voor comfort en op zonnige warme dagen is de frisse kweepeer crème een opwekkende bondgenoot voor mijn huid.

Kweepeercrème heeft een verfrissende en beschermende werking, deze crème beschermt de normale probleemloze tegen invloeden van buitenaf. Een ideale dagverzorging als je huid niet teveel onderhoud vraagt maar wel bescherming nodig heeft. Kostbare kweepeerwas vormt een beschermlaagje op de huid en brengt het vochtgehalte in balans.


De samenstelling van kweepeer, jojoba, abrikoos en avocado versterkt en beschermt je huid. Kweepeer behoort tot de rozenfamilie en is een zusje van de appel maar in tegenstelling tot de appel is de kweepeer rauw niet echt smakelijk, qua voeding kom je kweepeer vooral in compote en jam tegen. In deze dagverzorging speelt de kweepeer dan ook de hoofdrol, de crème heeft een typische Hauschka geur met een vleugje citrus en moet even tussen de vingertoppen opgewarmd worden voor je de crème goed over de huid kan verdelen. Eenmaal op het gezicht aangebracht voelt het als een onzichtbaar beschermlaagje.

Ik vind dit een hele fijne crème maar geef puur vanwege de geur toch de voorkeur aan de Dr. Hauschka rozencrème ( ik ben zo dol op die geur....) al is de gewone variant te vol voor mijn huid nu het lente is. Misschien moet ik de nieuwe rozencrème light maar eens gaan uitproberen...ik ben inmiddels ook al lichtelijk verslaafd aan de rozen douchecrème.

Hauschka cosmetica is 100% natuurlijk en of biologisch, dat houd in dat de crèmes soms iets minder smeuïg of lekker ruiken dan de crèmes van collega fabrikanten die er middelen aan toevoegen om de geur en smeerbaarheid van het product te beïnvloeden. Hoewel dit misschien comfortabeler aanbrengt zijn dit lege bestanddelen die niets aan de verzorging zelf toevoegen. Ikzelf heb er geen last van maar als je liever zo zuiver mogelijk smeert zit je bij Dr. Hauschka goed.


Dr. Hauschka is verkrijgbaar via de webshop, schoonheidsinstituten en reformwinkel. Voor de kenners hier nog even het lijstje van ingrediënten.

Water (Aqua), Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Althaea Officinalis Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Beeswax (Cera Alba), Pyrus Cydonia Wax, Lysolecithin, Bentonite, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Fragrance (Parfum), Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*, Eugenol*, Benzyl Benzoate*, Xanthan Gum.
*component of natural essential oils

Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Ik vind Dr Hauschka producten zo fijn! Ziet er ook een geweldige crème uit!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)