vrijdag 27 maart 2015

Lalique Azalée

Lalique Azalée 
Azalée word door Lalique omschreven als een moderne fruitig bloemige chypregeur met de azalea als ispiratiebron. De sprekende flamboyante kleuren van de Azalea komen tot leven in dit parfum en de flacon. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de flacon niet typisch Lalique vind, heel eerlijk gezegd ben ik geen fan van deze sobere vormgeving maar soms moet je verder kijken dan de inhoud. Ik had liever een strakke flacon à Nilang of L'Amour gezien met het kleurverloop dat kenmerkend is voor de kleurige Azalea. Maar genoeg over de flacon, veel interessanter is de geurige inhoud.

Lalique Azalée geur opent met bergamot, fresia en perzik, rozen, gardenia en jasmijn vormen het weelderige hart en de basis bestaat uit patchouli, sandelhout en amber. Hoewel de azalea de inspiratiebron vormde vind ik deze niet terug in de geurnoten, naar het schijnt geeft de azaleastruik s'nachts een bedewelmende zoete geur af.


Azalée is ook zeker zoet en bedwelmend maar op een ladylike manier, de geur is verleidelijk maar op een ingetogen wijze. Het heeft echt wel een paar dagen geduurd voordat ik aan deze geur gewend was, dit parfum rook totaal niet zoals ik verwacht had, ik had het beeld van een fruitige bloemige geur voor ogen maar Azalée blijkt een pittige en verleidelijke dame te zijn die ook nog eens erg lang op mijn huid waarneembaar blijft.

De geur maakt in de eerste instantie een wat fruitige indruk met een pittige afdronk, eenmaal op de huid laat de geur zich van haar zoetere kant zien. Ik hou er niet zo van om geuren in hokjes te stoppen omdat iedereen een geur anders beleeft maar ditmaal ontkom ik er niet aan, Azalée is overduidelijk een ver familielid van Gucci Rush, de sensuele geur van Gucci uit 1999.

Azalée is een geur van parfumeur Michel Almairac en als je zijn CV bekijkt snap ik de link, hij creëerde ook geuren als Burberry body, Laura Biagotti's Venezia, Rochas Lumière, Bottega Veneta en Shiseido Zen. Toch een bepaald type geuren die naar mijn mening een blijvende indruk achterlaten. Ze zijn vrouwelijk, sensueel en toch nooit overdadig of opdringerig. Lalique Azalée doet mij denken aan warme, ietwat broeierige zomeravonden en daar is niets mis mee.

Hoewel Azalée dus niet is wat ik er op voorhand van had verwacht is ze aan het uitgroeien tot één van mijn favorieten. Azalée is bij luxe parfumeriezaken verkrijgbaar in een 50 en 100ml eau de parfum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)