zondag 15 maart 2015

Cinderella Bioscoop release & the winner is......

Cinderella 
Als klein meisje genoot ik van de prachtige stem van Assepoester, haar vriendelijke lach en positieve spirit. Haar stiefmoeder en stiefzussen deden mij gruwelen en haar petemoei gaf mij vertrouwen. Inmiddels ben ik volwassen en ben al heel wat Drisella’s en Anastasia’s tegengekomen maar ook een goede petemoei. Toen ik vernam dat er een verfilming van Cinderella kwam sprong ik op en neer op mijn stoel. Disney is de laatste jaren enorm sterk in het opnieuw uitvinden van de grootste sprookjes en verhalen.

Het begon allemaal met Alice in Wonderland, die een surrealistische kijk op het verhaal gaf en door de briljante cast de droomwereld van Alice opnieuw uitvond. Oz, the great and powerful toonde hoe de grote tovenaar van OZ kwam waar hij thuishoorde lang voordat Dorothy haar weg naar huis moest vinden en na het zien van Maleficent dacht ik echt dat Disney zichzelf niet kon overtreffen. Fout gedacht dus….

© Disney 
Cinderella vertelt het welbekende verhaal over Ella, als haar moeder sterft drukt ze haar jonge dochter op het hart altijd vriendelijk te zijn, want waar goedheid is, daar is magie. Haar vader hertrouwt een vrouw met twee dochters maar komt daarna onverwacht om het leven, Ella is overgeleverd aan de jaloerse grillen van haar nieuwe gezinsleden. In het bos ontmoet ze kit, een knappe jongeman die, dat denkt Ella althans, in het paleis werkt. Als er een uitnodiging volgt voor een koninklijk bal wil Ella ook mee om Kit nog eens te zien.

© Disney
Haar stiefmoeder gooit as, euh, roet in het eten en verbiedt Ella te gaan waarop haar nare stiefzusters vol venijn een door Ella gekoesterde jurk van haar moeder aan stukken trekken. Ella rent ontroostbaar de tuin in waar een bedelaarster verschijnt, deze vrouw blijkt haar fairy godmother te zijn en dan begint de magie van Disney. Ik denk dat eigenlijk iedereen wel weet hoe het vanaf dat punt verder gaat maar wat deze film zo magisch maakt is dat je, hoewel je weet hoe het afloopt, toch met open mond (niet charmant) op het puntje van je stoel zit.

© Disney 
De kostuums (Stiefmoeder Cate Blanchett mag dan wel een kreng zijn haar garderobe is dan ook jaloersmakend mooi....), de decors, de casting, ik kan geen minpuntje bedenken aan deze film, tja misschien dat hij niet eeuwig kan duren, Cinderella is een meisjesdroom die werkelijkheid word. Deze betoverende film draait vanaf 18 Maart in de Nederlandse bioscopen.

En alsof deze film alleen nog niet genoeg is draait er voor de film een speciale korte film met de bekende cast uit Frozen. In Frozen Fever willen Elsa en Kristoff een fantastisch verjaardagsfeest voor Anna organiseren maar de ijskoude magie van Elsa dreigt de feestelijkheden voortijdig te bekoelen....

© Disney
Namens Disney mag ik twee bioscoopkaartjes en een leuk Cinderella notitieboekje weggeven. Kans maken op deze prijs? Laat hieronder een reactie achter waarin je mij vertelt wie jouw favoriete personage uit Assepoester is (animatie of live-action). Een mailtje sturen mag ook, stuur deze naar info@crystaliciousss.com en wie weet zijn de 2 bioscoopkaarten en het exclusieve notebook binnenkort van jou! Deelnemen kan tot en met 22 Maart, de winnaar wordt op 23 Maart op deze pagina bekendgemaakt.

Inmiddels is de winactie gesloten en de winnaar van deze actie is...Lies van Aelst!.
Gefeliciteerd! Ik heb de winnaar inmiddels per mail verwittigd, niet getreurd voor de andere deelnemers, binnenkort staat er weer een nieuwe winactie online. Bedankt voor jullie deelname!
Follow on Bloglovin

4 opmerkingen:

 1. De prins natuurlijk. Zo 'n prins die zoveel moeite doet voor mij die wil ik ook wel ;-)
  nynkeboer21@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks for sharing this! Cinderella was one of my favorite Disney characters when I was little.

  xo Azu

  www.raven-locks.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lily James, nu al ;-) Ik vond haar als nichtje in Downton Abbey zo lekker rebels dat ik heel benieuwd ben hoe ze is als Assepoester!!!
  Liefs,
  Berdien
  berdien_renes@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke winactie heb je weer voor ons Crystal, ik maak graag een kansje.
  De goede fee, is absoluut mijn favoriete personage. In zowel de tekenfilm als de nieuwe Disney film.
  Helena Bonham Carter vond ik ook erg goed als Bellatrix in HP, wat een totaal andere rol is natuurlijk, en dus ben ik erg benieuwd hoe zij de rol van Goede Fee neer zet.
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)