dinsdag 17 februari 2015

Bottega Veneta Knot

Bottega Veneta Knot
Een nieuwe geur die mij toch heel bekend voorkomt maar die ik niet kan plaatsen is Bottega Veneta Knot. Ik heb hier wekenlang mijn hersens over gepijnigd maar ben tot de conclusie gekomen dat ik niet kan achterhalen waar deze geur mij aan doet denken. Een mysterieuze déjà vu dus....

Knot is de nieuwste geur van het Bottega Veneta, met hun luxe lederwaren crëerde dit Italiaanse merk een nieuwe standaard van luxe. In de ateliers werken enkel vakkundige ambachtslieden die niets dan uitzonderlijke kwaliteit willen vervaardigen. Dit komt ook tot leven in de parfums van Bottega Veneta, het zijn geen parfums die meelopen met de mode maar moderne klassiekers die juist wat excentriek kunnen overkomen door hun unieke karakter.

Toen veel modehuizen allerlei zoete geurwatertjes lanceerden (een tante van mij, en een trouw draagster van Estée Lauders Knowing, noemt dat zuurtjesnat) lanceerde Bottega Veneta hun eerste parfum, een stevige maar elegante compositie van peper, leer, jasmijn, eikenmos en patchouli. Dit unieke uitgangspunt komt ook terug in het ontstaan van het parfum Knot.


Knot is gebaseerd op een moment van rust aan de Italiaanse Rivièra. Tussen de weelderige heuvels ligt een huis waar het zonlicht door de openstaande ramen naar binnen valt. De zachte bries geurt subtiel naar de zee en vermengd zich met de geur van frisgewassen linnengoed, pioenrozen uit de tuin en clementinebomen uit de heuvels. De Bottega Veneta Knot clutch vormde de inspiratie voor de flacon, vandaar de knoop op de dop van de flacon.


Knot opent met een fris akkoord van mandarijn, limoen, neroli en oranjebloesem. Het hart van Knot bestaat uit lavendel, roos en pioenroos waarna een warme zwoele basis van muskus en tonkabonen de geur van een vleugje geraffineerde sensualiteit voorziet. De topnoten van de geur zijn een verwijzing naar de clementineboom, de lavendel uit het hart is een knipoog naar het frisse linnengoed en de groene heuvels.

Al deze elementen samen zorgen voor een bijzonder verfijnd parfum dat een bepaalde puurheid weerspiegelt maar dan op een ietwat wulpse Italiaanse manier (klinkt dat logisch onlogisch?) Ik neem vooral de neroli, lavendel en mandarijn waar en I like it! Ik ben er nog altijd niet uit waar de geur mij aan doet denken, de meest logische verklaring is dat het parfum mij onbewust doet denken aan de vakantie. Wij gaan altijd naar de Italiaanse kust dus wie weet is dat de verklaring, verder denk ik er maar niet teveel over na want dit is echt een geur om van te genieten.

Knot is verkrijgbaar als 30, 50 en 75ml eau de parfum en er is ook een fijne badlijn die bestaat uit een shower gel, body lotion en bodycream.


1 opmerking:

  1. Ik vind ze allemaal heel lekker, ik geloof dat ik deze al twee keer heb besnuffeld bij de Douglas, maar ik ga nog even checken, zeer bijzondere geuren. Doen mij denken aan de Breakfast at Tiffany's sfeer, ik was als klein meisje dol op dat soort films... heerlijk nostalgisch en eigenwijs, doch naïef en sterk.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)