dinsdag 20 januari 2015

Kérastase les thermiques

Kérastase les thermiques 
Niets zo frustrerend als bloed zweet en tranen in een mooi golvend glanzend geföhnd kapsel gestoken te hebben om vervolgens op vochtige dagen een voet buiten de deur te zetten en je haar te zien veranderen in een pluizige kroezende wanhoop. Story of my life. Gelukkig zijn er steeds meer hulpjes die je haar verzorgen en ervoor zorgen dat je gestylde coupe weer en wind iets beter kan doorstaan. 

Als je in een hoosbui terechtkomt ben je nou eenmaal hopeloos verloren (daarom heb ik sinds kort altijd een ouderwets haarkapje in mijn jaszak, misschien erg retro maar dit plastic kapje met kittig panterprintje heeft mij en mijn kapsel al vaak gered) maar in geval van stoom of een beetje miezerige regen hoef je nu niet meer direct te wanhopen. 

Dat föhnen je haar beschadigd is geen nieuws op zich, de warmte maakt de haarvezel droger en brozer maar soms is die hitte nodig om je haar mooi in model te krijgen. Bescherming is dus een noodzaak als je graag met de föhn of stijltang werkt en Kérastase ontwikkelde drie producten die je haar als een glanzend glazuurlaagje omhullen, het haar polijsten en oneffenheden gladmaken. 

Elk van de drie Thermiques verzorgt en beschermt het haar, maakt het haaroppervlak glad en verzegelt de verzorgende bestanddelen in het haar door de hitte van het stylingtool. Vita-Ciment® herstructureert het haar door het haar van binnenuit te versterken. De thermiques beschermen het haar tot 180 graden en zorgen ervoor dat het haar zelf stimuleert om de beschermende buitenlaag aan te maken. 


De Nectar Thermique bevat het voedende anti-uitdrogende Iris Royal complex en is geschikt voor droog haar. Kératine Thermique houdt onhandelbaar haar onder controle, dit is de meest geschikte verzorging als je zoekt naar een product dat pluis en krul langdurig glad en gepolijst houdt. Gebruik de andere producten uit het discipline gamma voor het beste resultaat. Breekbaar en beschadigd haar? Laat de föhn dan liever liggen maar met de Ciment Thermique kan je het nog enigzins beschermen en voeden. Ik gebruik meestal een combinatie van de Keratin Thermique (over de lengte) en de Ciment Thermique (in de puntjes). 

Alles goed en wel maar werkt dit nu echt? Mijn persoonlijke antwoord is volmondig ja! Als ik mijn haar zou föhnen zonder product en daarna de strijk zou doen (ik heb een stoomgenerator) dan loop ik daarna weer rond met een pluizige coupe en was al het werk voor niets. Ook een beetje regen is geen probleem na gebruik van de Thermiques (dan heb ik het wel over een klein beetje, niet een lange wandeling door een hoosbui). 

Ik heb echt langer plezier van een goede föhnbeurt als ik vooraf een kleine hoeveelheid thermique over mijn haar verdeel. Ik gebruik voor mijn halflange haar en hoeveelheid ter grootte van een 10 eurocent muntstuk en mijn haar zit dan zeker 5 dagen goed (als het niet zo snel vet zou worden zou het nog langer meegaan maar ik moet het na 5 dagen echt wassen...ook al zit het dan nog zo mooi) dus een tube gaat lekker lang mee en dan is de €27 euro een goede investering. Kérastase is verkrijgbaar bij de Kérastase kapper. 


Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. Nice, ik ben dol op Kerastase, heerlijk, deze producten ken ik niet, fijn om te weten dat het goed werkt. Fijn dat de Kerastase producten goed te bestellen zijn online. Ik ben gek op de roze serie, die doet zoveel goeds voor mijn haren. Cristalliste is gewoon heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)