vrijdag 7 november 2014

Beauty Event, meet Hélène V

Hélène V, meet the brands 
Onlangs had ik het genoegen om kennis te maken met een dame die verantwoordelijk is voor de verkrijgbaarheid van twee bijzondere merken in Nederland en België. Hélène Vanhoudt is een enorm charismatische dame die weet waar ze over praat en die je direct aansteekt met haar enthousiasme en levendige spirit.

In 1992 ontmoette zij plastisch chirurg Dr. Fernandes (Een charismatische man die na het verlies van twee jonge patiënten aan huidkanker een studie van deze vorm van kanker maakt. Tijdens dit onderzoek ontdekt hij het positieve effect van vitamine A op de huid, dit resultaat zal leiden tot de ontwikkeling van Environ huidverzorging.) Hélène is onder de indruk van zijn filosofie aangaande huidverbetering en brengt Environ op de markt in de Benelux. Dit is een grote gok maar zodra de instituten de producten proberen zijn ze direct om, de kwaliteit van Environ spreekt voor zich.

Als Hélène in 2005 Jane Iredale ontmoet is de beslissing om ook met dit merk in zee te gaan een logische stap, Jane Iredale cosmetica wordt ook wel 'the skincare make-up' genoemd. De minerale make-up van Jane is niet belastend voor de huid en vormt de perfecte aanvulling op de huidverzorging van Environ. Iets wat ik inmiddels ook alleen maar kan beamen.

Onlangs werden de merken Kurland, Baïja en Advanced Nutrition programme aan de portfolio toegevoegd om het plaatje skincare, make-up, voeding en welness compleet te maken. Elk merk heeft respect voor huid en natuur en ze vullen elkaar perfect aan. Environ zorgt voor een goede huidconditie, de natuurlijke make-up van Jane Iredale accentueert de natuurlijke schoonheid van de huid en de voedingssupplementen van Advanced Nutrition programme zorgen voor schoonheid van binnenuit. Dan nog een vleugje ontspanning door de wellnessproducten van Kurland en Baïja en je gaat (bijna vanzelf) stralen. Nieuwsgierig geworden naar de merken? Dan ga ik nu snel door naar een paar beknopte introducties.


De eerste stap naar een gezonde huid isde huiden voeden van binnenuit, maar wat is nu een goede voeding en kom jij wekelijks wel aan de juiste hoeveelheid vitamines en essentiële vetzuren? Advanced nutrition programme heeft twee supplementen om je huid van binnenuit te versterken, Skin vit A+ bevat een bevat een hoge dosering vitamine A en D (anti huidveroudering) en de Skin Omegas + capsules bevatten een uitgekiende hoeveelheid omega 3 en 6, perfect voor een droge huid.

Let trouwens wel op met voedingssupplementen die vitamine A bevatten als je zwanger bent of in verwachting wil raken. Raadpleeg altijd je huisarts voor je in die periode aan een supplement begint.


Na het voeden van binnenuit volgt het verzorgen van buitenaf, Het Environ gamma bestaat uit producten voor het gezicht en lichaam, ik ben groot fan van de suncare en het AVST gamma. Voor het gezicht zijn er 3 basislijnen: AVST (vitamine A en antioxidanten) Ionzyme (veeleisende huid) en Beta active (vette en probleemhuid). Deze basislijnen kunnen worden aangevuld met de Intensive producten die op specifieke huidcondities gericht zijn.

De eerste Environ crèmes werden in 1988 door Dr Fernandes aan zijn klanten aangeboden, deze crèmes waren het resultaat van zijn onderzoek naar vitamine A. In 1990 wordt het bedrijf Environ opgericht en vanaf dat moment gaat het snel, het merk heeft wereldwijd een groeiende fanclub en dat is logisch ook. Environ is uitsluitend verkrijgbaar bij Environ instituten zodat je na een goed advies met het juiste product aan de slag kunt.


Jane Iredale gaat uit van het principe dat make-up een mooie huid in de spotlights zet, make-up is niet bedoeld om een slecht verzorgde en slecht gevoede huid te verbergen. Deze filosofie heeft er dan ook voor gezorgd dat ze na jaren in de showbizz (waarbij ze menig slechte huid voorbij zag komen) besloot om zelf een product te ontwikkelen. In 1994 zag de Amazing base foundation het levenslicht en dit product is nog altijd een bestseller.


De ware kunst van make-up zit volgens Jane niet in het volgen van trends maar in het accentueren van de natuurlijke schoonheid. De producten zijn op basis van mineralen waardoor ze de huid niet verstikken maar juist verzorgen waardoor ook je make-up bijdraagt aan de gezondheid van de huid. Zo zal een door acné geplaagde huid profiteren van de dekking van de amazing base of purepressed base, maar ook de kans krijgen om te herstellen door de milde samenstelling van het product die niet in de poriën kruipt en daar nog meer ontstekingen zou veroorzaken.


Inmiddels bestaat de make-up lijn uit ruim 400 producten, van primer tot penseel en van lipgloss tot bronzer. Aanraders zijn de Puregloss lipgloss en de purepressed base foundation. Een leuke manier om kennis te maken met de basis make-up is de Starter kit, in een leuk toilettasje zitten 4 productjes in reisformaat plus een handig miniatuur penseel.



De huid is gevoed, versterkt van buitenaf en op zijn mooist door een goede make-up. Hoe kan de huid nog meer stralen? Door te zorgen dat de persoon in die huid ontspannen is en goed in haar vel zit! Door naar de producten waarmee je stress van je af laat glijden en die je even lekker laten relaxen.


Baïja bestaat uit meerdere geurlijnen met producten voor het lichaam én in het huis (de geparfumeerde geurstokjes zijn heerlijk!). Baïja geeft je de keuze uit de geuren Verveine, Gras Vijg, Hammam, Moana,  Groene Jasmijnthee, Oranjebloesem, Litchi Roos, Gekarameliseerde honing. Ik heb nu de geurstokjes Verveine in de badkamer staan en denk dat ik binnenkort eens ga uitbreiden want ook de laatste drie geuren spreken mij erg aan.

Naast geurstokjes bestaan de geurlijnen uit lichaamsboter, bodyscrub met suiker, lichaamsolie, vloeibare marseillezeep en interieurspray,


Aromatische kruiden, genezende klei en essentiële oliën hebben hun doeltreffendheid door de eeuwen heen al bewezen, Kurland combineerde de oude wijsheden met moderne technieken wat resulteerde in een verzorgingslijn vol werkzame bestanddelen en prettige texturen. Zo is het verzorgingsgamma van Kurland op basis van geitenmelk (nee dat ruikt niet vreemd) wat rijk is aan sporenelementen, mineralen en vitamine A,B, C en D.

Paul Haslauer begon ruim 40 jaar geleden met de verkoop van natuurgeneeskundige producten en heeft in die 40 jaren een schat van kennis vergaard op het gebied van hydrotherapie en natuurgeneeskunde.


Om de wellness ervaring compleet te maken introduceert Hélène V samen met Kürland ook bijzondere methoden om nog meer te genieten van een behandeling, ik heb in deze futuristisch ogende badkuip mogen liggen en het was een ervaring op zich. In de eerste instantie voelde ik mij net Lady Gaga in de videoclip van Bad Romance maar eenmaal 'ondergedompeld' droom je al snel weg.

Deze 'badkuip' is voorzien van een dun membraan dat je ondersteunt maar wel de warmte van het water doorlaat en je het gevoel van gewichtloosheid geeft. Zodra de stevige bodem wegzakt heb je het gevoel te drijven. Door de warmte kunnen de producten nog beter in de huid dringen. Er zijn nog tal van andere snufjes die de ervaring nog aangenamer maken zoals muziek en kleur. Het is dat het vrij kostbaar is maar anders zou ik er ook wel eentje in de badkamer willen.


Wel naar de sauna maar geen zin in pluishaar? Dan is dit een ideale oplossing, deze High tech Body Coclusio is het kleinste stoombad ter wereld. Het apparaat is ook nog eens mobiel door de wieltjes en combineert hitte met veenmodder, aromatische kruiden of houtkrullen van Zwitserse den voor een optimaal gevoel van welzijn.


De basisprincipes van de firma Hélène V draaien om milieubewustzijn, klantenservice, kwalitatieve ingrediënten, zichtbare resultaten op lange termijn, tevreden klanten en professionele kennis. Een instituut mag dan ook niet zomaar met deze merken aan de slag, er moeten de nodige trainingen gevolgd worden zodat de bezoekers van het instituut erop kunnen rekenen dat hun huid in de allerbeste handen terechtgekomen is. Bij Hélène V draait het niet om snelle verkooptrucks en tijdelijke omzetknallers dus (zoals veel producten op de cosmeticamarkt) maar het streven om een langdurige relatie aan te gaan met de uiteindelijke gebruikster van de producten.

Ik ben niet snel 'starstruck' maar de ontmoeting met Hélène heeft diepe indruk op mij gemaakt, een vrouw met een missie en ze is ook nog eens prachtig om te zien en een bron van inspiratie. Het type vrouw dat ontzag wekt en tegelijkertijd heel erg benaderbaar is, ze vertelde dat ze ooit sportdocente is geweest en ik kan mij voorstellen dat zelfs haar leerlingen nog altijd vol respect aan haar terugdenken.

Het was een leerzame avond en het gezellige en spontane team heeft mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over deze merken. Ik verdiep mij inmiddels ook alweer 17 jaar in de wondere wereld van cosmetica en ik ben niet snel meer onder de indruk, ik kan oprecht zeggen dat ik van Jane Iredale en Environ heel erg onder de indruk ben.

Qua Environ en Jane Iredale heb je misschien al één en ander voorbij zien komen op de blog en er zal zeker nog meer volgen. Er is een wereld voor mij opengegaan en als kieskeurige beautyblogger heb ik het voorrecht om jou er ook kennis mee te laten maken. To be continued.....

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)