woensdag 13 augustus 2014

Frisse zomerse bodylotions

Frisse zomerse bodylotions 
Op zomerse dagen die niet vragen om een SPF (bewolkt, geen buitenactiviteiten) smeer ik wel graag maar dan met het liefst een hele frisse bodylotion. Dit zijn een paar bodylotions die ik onlangs heb getest. Sommigen vielen wat meer in de smaak dan anderen, maar heel kort door de bocht vond ik de Lait Sorbet van Roger & Gallet en de Fijan water lotus bodylotion van The Body Shop het meest geschikt op hele warme, broeierige zomerdagen. 

Bodylotions L-R Grapefruit body sorbet, Fijan water lotus, Fleur d'osmanthus lait sorbet, Cattier bodylotion thee citrus & Kneipp massagemilk. 
De Cattier is vooral erg fijn vanwege de geur en de verzorgende eigenschappen. Voor een hele bijzondere textuur is de Body Sorbet van The Body shop erg fijn (al vond ik de body lotion luchtiger en sneller intrekken op mijn huid, het is en blijft iets persoonlijks) en als je onderweg in de auto zin hebt in een handmassage dan is het fijn om de Kneipp massagemilk in je handtas te stoppen. Hieronder volgen wat uitgebreidere omschrijvingen van deze bodyproducten. 


The body shop sorbet is verkrijgbaar in diverse geuren maar de meest frisse is naar mijn mening toch wel de grapefruit. Deze body sorbet bevat verzorgende olie uit grapefruitpitten, trekt direct in de huid en voelt heerlijk fris aan.

The Body shop hydraterende lotion met enorm frisse geur die doet verlangen naar een verfrissende duik in koel water. Het parfum van deze bodylotion uit de nieuwe geurlijn Fijan water lotus is een zomerse mix van mandarijn, litsea, waterlotusbloemen uit Fiji, rozen en een akkoord van zilte zeelucht. De enorm luchtige lotion voelt aan als een ultradunne, niet plakkerige fluide en trekt snel in de huid waarna ze een subtiel geurtje achterlaat.


De Lait Sorbet Fleur d'Osmanthus van Roger & Gallet bevat een subtiel shimmertje en de frisse textuur verzacht en versoepelt de huid en ruikt heerlijk naar mijn geliefde Fleur d'Osmanthus geur, mijn topfavoriet van Roger & Gallet.

Als de Lait Sorbet in aanraking komt met de huid versmelt ze tot een heerlijk luchtig product wat zich heel erg fijn over de huid laat verdelen. Passiebloemolie, granenoliën en abrikozenpitolie zorgen er samen met Aloë Vera, avocado-olie, moerasbloemolie en parelmoer microdeeltjes voor dat je huid zacht en soepel aanvoelt en ook nog eens mooier oogt door het subtiele glinstertje.

Deze Lait Sorbet is één van de vier varianten, er is ook een Énergisant met geurnoten van frisse citrusvruchten, een Verstevigende lait sorbet met de geur van gember en een verkwikkende Lait Sorbet met de geur van de bekende Bois d'orange van Roger & Gallet.


Cattier Paris Lait corps Thé agrumes ruikt echt naar een kop groene thee met een vleugje citrus, erg verfrissend en smakelijk, ik krijg direct trek in een kopje thee van de geur. Deze lotion smeert iets lastiger uit maar voelt heel erg verzorgend aan. Eenmaal ingetrokken laat deze lotion een zachte, subtiel geurende huid achter.

Kneipp massagemilk Vijgenmelk-Arganolie is een bodylotion waarmee je een korte hand, nek of schoudermassage kan geven. De geur is licht oosters maar de argan overheerst niet (niet mijn favoriete geur). Eenmaal op de huid blijft er wel een soort laagje liggen dat op warme dagen een beetje plakkerig aanvoelt. Deze bewaar ik dus maar voor koelere dagen of de herfst/winter. Eerst de rest maar eens opmaken dan...


1 opmerking:

  1. Die sorbet van TBS moet ik me ook écht een gaan halen! Lijkt me heerlijk!

    X Sara

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)