dinsdag 19 augustus 2014

Dermalogica Ultracalming skincare kit

Dermalogica UltraCalming skincare kit
Ik was zo enthousiast over de zonverzorging van Dermalogica (SPF 50 en poepiebruin zonder allergische reacties, prikkende ogen of andere ongemakken, ik weet dat ik nog wel eens iets anders zal proberen maar eigenlijk wil ik niets anders meer) dat ik ook langzaam aan de huidverzorging ben gaan ontdekken.

Mijn moeder is al langer Dermalogica fan, een paar jaar terug kreeg zij ineens flink last van rosacea en de smeersels van de huisarts sloegen niet echt aan. Zij had het geluk dat ze voor iets heel anders binnenstapte bij een Dermalogica schoonheidsspecialiste die haar Dermalogica adviseerde. De rosacea is inmiddels onder controle maar ik ken mijn moeder en die zal echt nooit meer iets anders gaan gebruiken.

Ik heb eigenlijk een vrij makkelijke huid, mits ik de juiste producten gebruik, vooral een goede reiniging is hiervoor een must. Met de vakantie in zicht besloot ik de UltraCalmig kit mee te nemen vanwege de fijne formaatjes reiniging, serum en barrier repair maar vooral omdat een huid die flink op de proef gesteld wordt tijdens een dag zon en zee wel wat extra liefde en zorg verdient. Het Ultracalming gamma bestaat uit producten op basis van kalmerende extracten die de gevoelige huid kalmeren en haar natuurlijke verdedigingslinie versterken.


De UltraCalming Skin kit van Dermalogica bestaat uit een 50ml UltraCalming cleanser, 50ml UltraCalming mist in sprayflacon en een 10ml Barrier Repair en UltraCalming serum concentrate. Deze travel kit kost €39,90 maar omgerekend ligt de waarde van deze mini's veel hoger.

Het begint allemaal bij de reiniging, de Ultracalming cleanser is een gelachtige substantie die je op je gezicht aanbrengt, zachtjes met opwaatse beweging inmasseert en vervolgens met water of een wattenschijfje verwijderd. Als je make-up gebruikt is het gebruik van de PreCleanse oil of PreCleanse wipes aan te raden (die zit niet in de kit en heb hier nog geen ervaring mee). Framboos, lavendel en komkommer verminderen roodheid en kalmeren de huid. Deze reiniger is vrij van synthetische geur-en kleurstoffen wat duidelijk waarneembaar is door de zachte ietwat kruidige geur. Na een dag zon, zee en schurend zand gaf de cleanser direct een gevoel van comfort aan mijn huid. Deze supermilde cleanser is verkrijgbaar in een 50, 250 of 500(!)ml flacon.


Na de UltraCalming cleanser volgt de UltraCalming mist, een hydraterende spray die roodheid en een prikkend gevoel tegengaat en perfect is voor gevoelige, geïrriteerde of pas geëxfolieerde huidjes. Deze toner vermindert roodheid en jeuk door middel van haver, gember, bisabolol en rode berenklauw. Aloë Vera herstelt de vochtbalans van de huid. De travelsize 50ml spray is tevens ideaal voor in de handtas om je gezicht elk moment van de dag te verfrissen en kalmeren, misschien zelfs voor een belangrijke meeting of presentatie of voor een spannende date. Spray de UltraCalming mist over gezicht en hals na het reinigen of op elk gewenst moment van de dag.

Het UltraCalming serum concetrate is een geconcentreerd serum dat kalmeert en de huid helpt te herstellen, de huid wordt direct gekalmeerd en zal bij consequent gebruik ook steeds minder snel gevoelig reageren. Zonebloem- avocado- en teunisbloemolie herstellen de beschermende barrière van de huid. Niet alleen fijn voor gevoelige huidjes maar ook perfect onder je after sun na een dag zonnen. Gebruik dit product bij voorkeur s'morgens en s'avonds onder de Barrier repair of de door je Dermalogica specialiste aanbevolen Dermalogica moisturizer.


Ik had deze set mee op vakantie en heb de Barrier repair nog niet uitgebreid gebruikt, ik gebruikte het UltraCalming serum concentrate namelijk onder mijn Dermalogica aftersun en onder de SPF50 sport. Wel kan ik je vertellen dat deze watervrije moisturizer een zacht beschermlaagje op de huid legt om ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De Barrier repair laat een fluwelig laagje achter op de huid dat tevens een hele fijne basis is voor foundation heb ik gemerkt.

Heel fijn aan deze producten is vooral de luchtige frisse textuur, neutrale geur en uiteraard het direct merkbare verschil, ik heb deze producten tijdens (voor mijn doen) vrij heftige omstandigheden getest, het waaide af en toe flink op het strand en kreeg soms het gevoel gezandstraald te worden maar mijn huid bleef fris en sterk.

L-R Dermalogica Ultracalming cleanser, Ultracalming serum concentrate & Barrier Repair 
Voorgaande jaren had ik wel eens last van een hele droge gevoelige huid na de vakantie maar dit jaar kwam ik bruiner dan voorheen terug ondanks de hoge SPF50 en dat terwijl ik bewust minder in de zon heb gelegen vanwege de beginnende gesprongen adertjes op mijn wangen. Die zijn trouwens ook niet verergerd tijdens de blootstelling aan de Italiaanse zon dus ik ben dik tevreden over deze lijn.


Dermalogica is verkrijgbaar via de Dermalogica webshop en bij Dermalogica huidverbeteringsinstituten, bij Dermalogica spreken ze ook niet van huidverzorging, maar huidverbetering en je moet echt eens ervaren waarom dat zo is. Ik ben overtuigd door alleen al eens iets te proberen en ga binnenkort bij een specialiste eens een uitgebreide face mapping laten doen. De specialiste brengt als het ware je huid in kaart waardoor je nog specifieker en doelgerichter je producten kan gebruiken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)