maandag 14 juli 2014

Issey Miyake Pleats Please L'eau de toilette

Issey Miyake Pleats Please L'eau de toilette 
Liefhebber van zachtbloemige geuren? Dan is Pleats Please L'eau van Issey Miyake een aanrader. De eerste gedachte die in mij opkwam toen ik deze geur voor het eerst rook was een zonnige vallei met velden vol met geurige lentebloemen. 

"Gewichtloze frisheid" die woorden vormden het uitgangspunt voor deze bloemige geur. Wilde rozen vormen de topnoten van de geur, de groene knopjes die nog moeten openbloeien zorgen voor een frisse en veelbelovende eerste indruk. Bulgaarse roos, roze peper en oranjebloesem vormen het bloemige hart dat een tikje ondeugend is door de toevoeging van de roze peper.   


Witte muskus, patchouli en ceder vormen de basis van de geur en hoewel dit vrij zwoele geurnoten zijn blijven ze subtiel op de achtergrond waardoor de geur niet zwaar word maar de luchtigheid behouden blijft. 

Subtiel, elegant, vrolijk en spontaan zijn een aantal woorden die spontaan in mij opkomen als ik de geur royaal verstuif, de bijna bizar vormgegeven flacon (een geslepen glazen dop had ik stiekem iets mooier gevonden) oogt chaotisch en speels. 


Grappig is dat ik deze geur bij de eerste kennismaking te bloemig vond maar naarmate ik de geur een aantal dagen droeg ging ik ze steeds meer waarderen. Het duurde ook even voordat ik de connectie had gelegd tussen deze geur en een andere favoriet waarin rozenknopjes een belangrijke rol spelen. Especially escada delicate notes is ook zo'n heerlijk frisse geur, geuren waar ik even aan moet wennen maar wel geuren die ik vervolgens in mijn hart sluit. Pleats Please L'eau was voor mij een overwachte geurliefde, mooi toch als iets spontaan op je pad komt.


1 opmerking:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)