dinsdag 3 juni 2014

Thierry Mugler Angel Eau Sucrée

Thierry Mugler Angel Eau Sucrée

Bij het creëeren van Angel had Thierry Mugler een geur in gedachten waarbij personen die de draagster liefhebben haar het liefst zouden willen opeten. De sensualiteit van Angel gaat hand in hand met zoete jeugdherinneringen en Eau Sucrée is een nieuwe creatie die al bij de eerste kennismaking doet watertanden.


Aantrekkelijk en ondeugend zijn de woorden waarmee deze nieuwe interpretatie van Angel wordt omschreven door Mugler. Provocerend en contrasterend waren de uitgangspunten voor deze geur, twee eigenschappen die eigenlijk heel goed bij mij als persoontje passen. Ik hang graag de verleidelijke Lolita uit maar mijn husband is the one and only, ik lijk soms heel brutaal maar ben eigenlijk maar een verlegen poppetje. Ook Angel Eau sucrée heeft meerdere tegenstrijdige kanten zoals warm en verfrissend, zoet en pittig en krachtig en zacht.

Drie akkoorden zijn verantwoordelijk voor de uiteenlopende smaaksensaties van Angel Eau Sucrée. Sorbet van rode vruchten maakt dorstig en het heerlijke aroma van sappige rode vruchten is fris en zoet. Gecarameliseerde meringue (hetgeen waar ik dus direct voor viel) geeft de geur een luchtige maar toch zoete touch. Ik ben gek op meringue en als ik een citroen of pompelmoes meringue taartje maak dan verheug ik mij altijd op het moment dat ik de meringue ga karameliseren. De zoete geur die dan de keuken vult is hemels!


Uiteraard kan het kenmerkende Angel akkoord niet ontbreken in een geur die de naam Angel draagt. De basis van deze geur bestaat uit vanille en patchouli, bedwelmend en betoverend. Ik vind deze variant nog lekkerder dan de klassieke Angel, de romige meringue in combinatie met het Angel akkoord en de zoetzure rode vruchten geven de geur iets luchtigs ondanks dat de geur vrij zoet is. Zalig!

De flacon is niet doorzichtig en ziet eruit alsof ze in de suiker is gedoopt. Eigenlijk ben ik geen fan van flacons waar ik de inhoud niet van kan zien want ik wil graag weten hoeveel inhoud er nog in de flacon zit. Maar voor Angel zie ik dit door de vingers want het is wel een plaatje om te zien. Ik moet maar eens op jacht naar een paar mooie houders om mijn verzameling Angel flacons in te zetten.


Trouwens, wist je dat in elke Thierry Mugler verpakking een unieke code gedrukt staat waarmee je toegang krijgt tot een speciale Mugler fansite? Via die site wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe lanceringen en ontvang je zo nu en dan een leuk staaltje.

Angel Eau Sucrée is als limited edition verkrijgbaar bij de parfumerie. De 50ml eau de toilette heeft een aanbevolen verkoopprijs van € 63,50.


Follow on Bloglovin