dinsdag 10 juni 2014

Once Upon a Time seizoen 2

Once Upon a Time Seizoen 2
Seizoen 1 stopte na het happy end voor Emma en Henry maar liet ook zien hoe Repelsteeltje de magie deze wereld binnenbracht. Seizoen 2 begon eigenlijk een klein beetje rommelig of lag dat aan het feit dat ik de serie alweer een tijdje niet gezien had? Ik kwam in ieder geval pas bij aflevering 4 echt goed in het verhaal maar dat kan ook komen omdat er een aantal nieuwe personages meedoen aan seizoen 2.


De meest opzienbarende toevoeging aan de OUAT cast is toch wel Hook, ofwel Kapitein Haak. Met zijn smeulende blik wind hij alle vrouwen om zijn haak euh, vinger? Alleen Emma is ongevoelig voor zijn charmes wat Hook stiekem intrigeert. Emma mag dan geen interesse hebben, Hook is hot!

Ook Mulan doet mee aan dit seizoen van OUAT en ik ben helemaal in de ban van haar waanzinnig stoere kapsel. Regina speelt uiteraard weer een belangrijke rol maar ditmaal is zij misschien niet eens de grootste slechterik...ze blijft wel met stip het meest stijlvolle personage uit de serie. Haar outfits zouden niet misstaan op een catwalk tijdens fashion week, complimenten voor de costume designers van de serie.


Bijzonder is ook dat er een paar personages in de verhaallijn van seizoen 2 voorkomen die ik niet direct aan de sprookjesfiguren van Disney zou koppelen maar het is wel weer ontzettend knap hoe de schrijvers van de serie alle sprookjes met elkaar hebben weten te verbinden. Alleen daarom al is deze serie de moeite meer dan waard en het maakt de soms wat kinderlijke special effects wel een beetje goed.


Ik hoop natuurlijk op een mooie zonnige zomer maar mocht je toch binnen moeten blijven dan ben je met deze serie in ieder geval al 15 uur onder de pannen. Ik neem seizoen 1 en 2 mee op vakantie zodat de kids achterin de auto iets te zien hebben, dan zijn de autoritjes van 12 uur heen en terug naar ItaliĆ« goed door te komen. Ik kijk nu al uit naar seizoen 3, maar dat is nog eventjes geduld hebben. 


1 opmerking:

  1. Heb nog steeds niets van deze serie gezien, maar ook nu weer maak je me heel erg nieuwsgierig. Heb dan ook zojuist alle drie de seizoenen op mijn bol-wishlist gezet. Kan ik het ook niet meer vergeten.
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)