vrijdag 13 juni 2014

Binnenkort in Disneyland Paris: Ratatouille: The Adventure

Binnenkort in Disneyland Paris: Ratatouille: The Adventure 
Vanaf 10 juli opent er een nieuwe wereld in Disneyland Paris, eentje die compleet in het teken staat van de Disney Pixar animatiefilm Ratatouille. Het mini-land heet La Place de Rémy en bevind zich in Walt Disney Studios Park. La Place de Rémy is een eerbetoon aan Parijs en de sfeer is gelijk aan de sfeer uit de film Ratatouille.

De film Ratatouille gaat over het ratje Rémy, een kleine held die ervan droomt om chef-kok te worden maar die niet wil kiezen tussen zijn dromen en zijn familie. Maar als hij de kans krijgt om zijn dromen waar te maken zet hij daarmee heel Parijs op zijn kop.De nieuwe attractie in La Place de Rémy heet The Adventure en is de 60e attractie in Disneyland Paris. In de 'ratmobiel' krimp je tot het formaat van een rat en beleef je een culinair avontuur door het restaurant van Gusteau's bekende restaurant. Vanaf de daken van Parijs reis je naar de keuken van restaurant Gusteau waarna je via de voorraadkast in de eetzaal terechtkomt.

Ratatouille: The Adventure is een speciale attractie zonder rails waarin je continu van schuilplaats naar schuilplaats beweegt in speciale karretjes met een capaciteit van 6 personen. Ideaal dus voor (samengestelde) gezinnen! Omdat de karretjes, een meesterwerkje van de imagineers, niet via rails bewegen kan het zijn dat ze elk een andere route nemen, een attractie die nooit gaat vervelen dus.


Uiteraard mag een eetgelegenheid niet ontbreken dus kan je eten in Bistrot chez Rémy, waar uiteraard gerechten geserveerd worden van de kleine chef Ratatouille. Het themarestaurant is volledig in de stijl van Ratatouille en op het menu staan onder andere entrecote met frites, lekkere frisse salades, en uiteraard Ratatouille.

Bij Chez Marianne, Souvenirs de Paris, kan je terecht voor leuke souvenirs en Disney goodies. Deze boutique opent in de herfst. Een prachtige fontein die geïnspireerd is op een echte Parijse fontein (place des Vosges) siert het plein en waar de echte fontein vooral bekend is door de ronde bassins en water spuwende leeuwenkoppen is de fontein van La place de Rémy gekenmerkt door ratjes die champagneflessen vasthouden waar het water uit spuit. Uiteraard zijn er meerdere verwijzingen naar de film te vinden, ga maar eens op zoek en je zal Linguini's fiets en Colette's motor tegen kunnen komen.Dit park kwam tot leven door de Disney Imagineers, creatieve en technische mensen die animatiefilms tot leven brengen in spectaculaire ervaringen. Wat je ziet op het witte doek laten zij je ervaren in de wondere wereld van Disney en brengen de films tot leven. In 1952 werd Disney Imagineering opgericht door Walt om het park in Calofirnië te laten ontwerpen. Imagineers zijn nog altijd verantwoordelijk voor de creatie, van concept fase tot de werkelijke bouw van alle Disney resorts, parken, attracties en cruiseschepen. Maar de Imagineers maken ook restaurants, winkeltjes e hotels. Het team bestaat uit ontwerpers, animators, ingenieurs en architecten, er zijn meer dan 140 verschillende beroepen te vinden onder de Imagineers. Mijn stiefzoon zit op de middelbare school en studeert Industriële wetenschappen en bouwt nu al robots in de 3e klas. Ik probeer hem stilletjes aan enthousiast te maken om ook op een dag Imagineer te worden. Werken voor Disney...wat een droom! Voor alle info over Disneyland Resort Paris check je de website, nieuwsgierig naar de sfeer in het park? Check zeker eens mijn eerdere reisverslagen ( HalloweenKerstZomer of zoek via de Tag disneyland, het zijn nogal wat artikelen...) over het park. Ik hoop deze zomer ook een dagje op en neer te rijden om La Place de Rémy zelf te ontdekken.


3 opmerkingen:

 1. Ik ga misschien in het najaar naar Disneyland Paris.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg als abonnement houder al een speciale pre opening uitnodiging. Wel erg tof! Ben benieuwd hoe het eruit ziet en hoe de capaciteit zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoorde er gisteren al wat over, moet ontzettend leuk zijn! Schijnt zelfs dat je de geuren van de keuken etc kan ruiken. Jij als Disney fan, ben je weleens in Orlando geweest?

  BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)