maandag 5 mei 2014

ShiSeido Sheer and Perfect foundation & ShiSeido Sheer eye zone corrector

ShiSeido Sheer and Perfect foundation & Sheer eye zone corrector 
De Sheer and perfect foundation en Sheer eye zone corrector zijn twee lichtgewicht producten van Shiseido om een vlekkeloos en egaal gezicht mee te creëeren.

De Sheer and Perfect foundation bevat een geavanceerde lichttechnologie die de verschillende huidtonen op het gezicht neutraliseert waardoor je een mooie egale basis creëert zonder dat je een maskerachtig of dichtgeplamuurd effect krijgt. De hydraterende formule bevat onder andere pioenroos en een extract van lempuyang (een soort gember) en het hydro-produce complex wat ervoor zorgt dat de huid het aanwezige vocht optimaal kan vasthouden.


De foundation heeft geen traditionele basis maar een luchtige aqua gelbasis. De formule is fris en transparant maar zorgt toch voor een mooi egaal resultaat. De huid voelt de hele dag comfortabel en fris aan wat ik heel erg prettig vind. Voor gebruik moet je de flacon schudden waarna ik het product met een sponsje aanbreng. Het resultaat is dekkend maar toch fris en oogt heel erg natuurlijk. 


Ik heb het al eens eerder gezegd en blijf bij mijn standpunt. Shiseido is een meester in het creëeren van luchtige texturen die toch enorm doeltreffend zijn. In dat opzicht zijn ze volgens mij onverslaanbaar. Tijdens het schudden van de flacon hoor en voel je hoe vloeibaar het product is, de flacon bevat 30ml en de Foundation bevat ook nog eens een spf15. Ik heb kleur I40 Natural fair Ivory.

Naast de Sheer and perfect Foundation is er nog een lichtgewicht beauty oplossing voor het gezicht. De Sheer eye zone corrector is een concealer die donkere kringen camoufleert zonder dat je daar een dikke laag make-up voor nodig hebt. Een natuurlijke look gaat vaak verloren door dikke lagen camouflage en daar heeft ShiSeido iets op gevonden..


De oorzaak van  donkere kringen is niet alleen te wijten aan slaaptekort en vermoeidheid maar ook aan de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Waneer het bloed veel zuurstof bevat zorgen de bloedvaatjes onder het huidoppervlak voor kringen met een rode ondertoon e wanneer het bloed weinig zuurstof bevat tonen de kringen eerder blauwzwart (daarom vermijd ik zwarte mascara die accentueert ze bij mij alleen maar).

Om deze kringen te camoufleren kiest ShiSeido voor een andere benadering dan dichtkitten met concealer, met de Sheer eye zone corrector neutraliseer je de kleur van de kringen waardoor ze minder zichtbaar zijn. Door het tekort aan geel en rood te compenseren creëer je een natuurlijke finish. Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar in professionele concealer kits tref je ook vaak een rood/oranje tint aan waarmee de make-up artists donkere kringen vakkundig wegwerken.

Sheer eye zone corrector 103 Natural swatch 
De textuur van dit product is uniek, ik heb nog nooit eerder een concealer gehad die zo enorm luchtig aanbrengt en gewichtloos aanvoelt. Groot voordeel van deze textuur is dat ze niet in de fijne lijntjes onder mijn ogen kruipt (het nadeel van de concealer die wel in een relatief dikke laag moet worden aangebracht).


De Sheer eye zone corrector is verkrijgbaar in drie tinten 102 Light, 103 Natural en 105 Beige. De handige en compacte stift is fijn in gebruik en het resultaat is duidelijk zichtbaar. In het begin moest ik mezelf een beetje bedwingen om niet alsnog dikke lagen te gebruiken (wat eenmaal een gewoonte is leer ik moeilijk af....) maar dat is ook echt niet nodig.

De oogcontour oogt helderder en de donkere kringen zijn duidelijk minder zichtbaar. Wat ook heel fijn is is dat dit product niet in de fijne lijntjes gaat zitten waardoor die dan weer extra geaccentueerd worden. Ik moest even wennen aan de textuur maar het is een heel erg fijn product.


Op de linkerfoto ben ik Toos make-uploos en rechts heb ik de Sheer and perfect foundation en sheer eye zone corrector gebruikt niets meer en niets minder. Al een aardig verschil nietwaar? ShiSeido is verkrijgbaar bij parfumeriezaken en bij ShiSeido schoonheidssalons. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)