zondag 25 mei 2014

Maleficent in de bioscoop

Maleficent 
Ze is één van mijn all-time favorite Disney villains en vooral vanwege haar grazieuze uitstraling en elegantie. In de film Maleficent leren we haar beter kennen en vooral ook beter begrijpen. Ze is namelijk niet zomaar zo boosaardig geworden en in deze film wordt duidelijk waarom.

Als er een prinsesje wordt geboren in het koninkrijk van koning Stefan wordt er uitbundig feest gevierd maar al snel dient zich een partycrasher aan. Maleficent is de boze heks die de pasgeboren prinses Aurora vervloekt, als de prinses 16 jaar wordt zal ze zich prikken aan een spinnewiel en sterven. Dat lijkt uiteraard vrij radicaal maar deze film neemt je mee naar het verhaal van Maleficent die oorspronkelijk een elfje was maar haar vleugels zijn haar afgenomen en daarom zint zij op wraak.

image ©Disney
Inmiddels draait de film nu zo'n 2 weken in de bioscoop en ik ben al twee keer geweest en overweeg serieus om een derde keer te gaan. De film is in een woord episch vermengd met een snufje romantiek, humor en bovenal de magische wereld die Disney heeft weten te creëeren.

Angelina is betoverend en ook op de momenten dat ze niets zegt zeggen haar ogen alles, wat kan die vrouw toch waanzinnig acteren. Elle Fanning als Aurora stond me in het begin een beetje tegen want ik kon haar nou niet echt voorstellen als beeldschone prinses Aurora na haar rol in de commercial van Lolita Lempicka's Elle L'aime. Gelukkig had ze voor deze rol een prachtige haarkleur in plaats van het stogele blond uit de commercial en haar onschuldige ontwapenende lach was betoverend. Wat wel grappig is zijn de overeenkomsten uit de commercial en de film. 

Een briljante bijrol was weggelegd voor de Raaf, Diaval. In de animatiefilm is hij vooral het troeteldier van Malafide maar in deze film is hij haar steun en toeverlaat die haar ongevraagd ook zijn mening geeft. Ik heb echt volop genoten van elke seconde de film (altijd lastig om een film te omschrijven en niks te verklappen....) en denk toch echt dat het derde bioscoopbezoek vrij snel zal plaatsvinden. Critici zullen misschien vallen over de losse eindjes (de derde fee heeft haar geschenk nooit kunnen geven) maar er is altijd wel iets om over te zeuren en wat mij betreft is dit een van de beste Disney films ooit.

Ik had gehoopt dat het dezelfde impact op mij zou hebben als het magnifieke Oz, the great and powerful, maar het was nog grootser en beter. Het einde is verrassend maar voor echte Disney fans misschien ook weer niet. Als je trouwe Once Upon a Time kijker bent zal je het net als ik zien aankomen en dat maakt het moment alleen maar emotioneler.

image ©Disney

5 opmerkingen:

 1. Leuk!!! Ik heb meegedaan, ik ben echt zo benieuwd naar de film! Qua slechterik moest ik ff denken maar dan toch Ursula, ik heb de kleine zeemeermin denk ik 50 keer gezien (ok vroeger dan) laatst stiekem weer ff zitten kijken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige win actie weer.
  Voor iedereen die meedoet: veel geluk!
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt super benieuwd naar deze film!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kom net terug uit de bioscoop, en in een woord...wauw!

   Verwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)