dinsdag 20 mei 2014

Babor Fluids

Babor Fluids 
Zo nu en dan je huid verwennen met een masker of serum is al een feestje maar wat dacht je van een speciale kuur met ampullen die zijn voorzien van een hoge dosering werkstoffen?

Van Babor zijn er verschillende setjes met ampullen, elke ampul heeft weer een eigen functie. Nieuw zijn de gemengde setjes. Een ampullenkuur duurt 7 dagen en het enige wat je ervoor hoeft te doen is s'avonds je huid te reinigen, de ampul aanbrengen op gezicht, hals en décolleté waarna je je nachtverzorging mag aanbrengen.


De Babor Fluids bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen en zitten ook om die reden in een glazen ampul verpakt. Deze intensieve troubleshooters zijn eenvoudig in gebruik en geven je huid direct een boost. Ik had nog een leuk proefsetje liggen met daarin drie ampullen: Hydra plus active fluid, Algae active fluid en Multi Active vitamin fluid. 

Eigenlijk had ik ze tijdens mijn driedaagse detox willen gebruiken maar ik was een beetje huiverig voor de effecten van de detox op mijn huid, achteraf gezien was dit niet nodig en had het misschien zelfs wel een heel goed plan geweest. Volgende keer beter dan maar, ik heb deze drie ampullen gewoon op drie doordeweekse dagen gebruikt. 


De drie ampullen van deze limited edition set (dit was een setje van vorig jaar dus deze is nu niet meer verkrijgbaar) zitten mooi verpakt en in de verpakking zit ook een handige tool waarmee je de glazen ampullen eenvoudig kan openen. Dat was namelijk wel een beetje mijn angst dat het openen van de ampullen heel erg zou tegenvallen. 

Ik heb namelijk een glasscherven-neurose. Als ik hier in huis iets kapot laat vallen moet ik van mezelf minstens 3 keer die kamer stofzuigen voordat ik geloof dat alle scherven weg zijn... Daarom heeft deze ampullenkuur zo lang in de kast gelegen maar ik doe sinds kort aan yoga en ben meteen veel meer zen geworden. Het werd tijd om de ampullen te gebruiken. Met de handige tool was het openen van de ampullen ook geen enkel probleem. 


Elke ampul bevat 2 ml wat eigenlijk best veel is, de eerste avond goot ik enthousiast de inhoud van de ampul in mijn handpalm maar dat was niet zo handig. De Fluids zijn heel erg vloeibaar dus kan je beter beetje voor beetje de vloeistof in je handpalm gieten waarna je het zone voor zone op gezicht, hals en décolleté aanbrengt. Even in het kort de verschillende Fluids die ik heb getest:

Hydra Plus Active Fluid: Hyaluronzuur en polysacchariden zorgen voor hydratatie en brengen de vochthuishouding weer op peil. De huid is fris en gehydrateerd.

Algae Active Fluid: Vitaliseert en hydrateert een vermoeide huid (ook top voor rokers). Algenextract heeft een hydraterende werking en mineralen, spoorelementen en aminozuren geven de huid een boost. De huid krijgt direct een frisse uitstraling.

Multi Active Vitamin Fluid :Geschikt voor elk huidtype maar vooral voor de droge, vetarme huid. Vitamine A revitaliseert, Pathenol kalmeert en Vitamine E beschermt tegen vrije radicalen. Voor een jongere frisse uitstraling.

Naast deze 3 Fluids zijn er onder andere ook een 3D lift ampullenkuur, een stop-stress kuur en een purifying ampullenkuur voor de onzuivere huid. Ik vond de Algae het fijnste, op de voet gevolgd door de Hydra Plus fluid. De luchtige fluids trekken snel in de huid en vooral de Algae voelde heel erg fijn aan en gaf direct een uitgeruster en frissere uitstraling leek wel.

Ik denk dat een kuurtje met de Hydra plus ook perfect is om je huid na veel zon in de zomermaanden weer van het nodige vocht te voorzien. Uiteraard zijn ze ook perfect voor bruiden in spé om te zorgen voor een nog stralender huidje op de grote dag. De ampullen sets van Babor zijn verkrijgbaar bij Babor schoonheidssalons en via de officiële Babor Webshop.



2 opmerkingen:

  1. Deze lijken me erg fijn, Babor is dan ook zo'n prachtig merk! Mijn moeder wilde het altijd in haar salon gebruiken.. wat ze uiteindelijk nooit heeft gedaan.. maar toch, blijft een supermerk! Ik moet wel lachen om jouw glasscherven-neurose! Herkenbaar haha! Ik ben altijd als de dood dit soort verpakkingen open te breken, ik loop dan ook zelden op blote voeten in huis hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel ik ben vooral fan van de Algae Active Fluid in het bijzonder. Ik had pas door als mijn handen onder bloed zaten, dat er een tool bij was om ze open te breken. Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)