maandag 28 april 2014

T LeClerc Loose powder 01 Abricot

T LeClerc Lose powder 01 Abricot
De losse poeders van T LeClerc zijn legendarisch en het sterproduct van het merk. De vederlichte textuur matteert op natuurlijke en subtiele wijze en maakt de huid mooi egaal van teint. De huid is vrij om te ademen en blijft de hele dag mooi mat en fris door het rijstpoeder. Rijstpoeder werd tijdens de Fin de siècle door welgestelde dames gebruikt voor een lelieblank huidje te en dat was de inspiratie voor het creëeren van de befaamde poeders van T LeClerc.

Er zijn diverse tinten verkrijgbaar maar Abricot stond het langst op mijn verlanglijstje. Elke tint heeft een eigen functie, zo haalt Parme een donkere huid op en is Banane ideaal om een te donker uitgevallen selftanner mee te neutraliseren. Hieronder zie je een paar voorbeelden van de verkrijgbare kleuren losse poeder.


Abricot is een prachtige abrikooskleurige tint die een mooie stralende gloed op een lichtgebruinde of getinte huid tevoorschijn tovert. Op een lichtere huidskleur doet dit poeder het prima als blush. Het poeder vangt het licht en zorgt voor een stralende glow.De verpakking is prachtig, echt retro en heel erg Frans maar ik laat nogal eens iets uit mijn handen vallen dus kies ik er altijd voor om losse poeders snel voor een deel over te gieten in een plastic reisflacon voor losse poeder. Sowieso zijn die enorm handig want je schud dan zo de benodigde hoeveelheid poeder in je handpalm. Ik heb mijn flacon ooit bij Shu Uemura in Amsterdam gekocht maar heb geen idee of ze nog ergens anders verkocht worden want deze heeft een fijn draaidekseltje en daaronder nog een deksel met gaatjes voor het poeder. 


Hoe gebruik je dit poeder? Ik hanteer zelf een methode die mij zo'n 15 jaar geleden werd aangeleerd. Eerst breng ik mijn dagverzorging aan op mijn gezicht. Daarna strooi ik een beetje poeder in mijn ene  handpalm, dit verdeel ik over beide handpalmen en vervolgens 'was' ik mijn gezicht met het poeder. Met een grote kwast verwijder ik vervolgens het overtollige poeder voor een mooie dekkende maar toch luchtige finish.


Om je goed te laten zien wat het effect van het poeder is heb ik gekozen voor een 'naked face' niet erg charmant (ik vind dat zo iets...maar dan had ik maar een andere hobby moeten zoeken nietwaar haha) maar zo zie je goed het verschil tussen een gezicht met en zonder het poeder Abricot. 
Links draag ik niets en rechts ziet mijn gezicht er al veel zonniger en egaler uit. Een vleugje blush en bruine mascara zorgen ervoor dat je er snel wakker en toch verzorgd uitziet. 


De drie methoden die T LeClerc aanbeveelt zijn als volgt:

1) Dekkend: Voor een goede dekking gebruik je een poederdons, dep deze in hetpoeder en knijp de dons in je handpalm samen om de pigmenten goed over de poederdons te verdelen. Breng dan het poeder aan op het gezicht met  een deppende beweging of strijkende bewegingen waarbij je onderaan het gezicht begint en naar boven werkt. Gebruik een grote poederkwast om overtollig poeder te verwijderen.

2) Semi-transparat: Gebruik voor een luchtiger resultaat een poederkwast, doop deze voorzichtig in het poeder en duw het penseel even tegen je handpalm om de pigmenten goed over het penseel te verdelen. Breng het poeder over het hele gezicht aan waarbij je een ronddraaiende beweging maakt met het penseel. Vergeet je hals en (handige tip als je je haar vaak naar achteren draagt) de huidzone achter je oren niet voor een mooi egaal resultaat.

3) Transparant: Breng een beetje poeder aan op een penseel, maak vervolgens ronddraaiende bewegingen met het penseel op een tissue dat je in je handpalm houdt. Daarna breng je het poeder pas aan op het gezicht voor een natuurlijk en fris resultaat.

Het poeder is ook perfect om tussendoor eventjes wat glans bij te werken, uiteraard is het mooie maar onpraktische doosje daar niet zo geschikt voor dus adviseer ik je om een inschuifbare kwast mee te nemen waar je al wat poeder op hebt aangebracht of te investeren in het bijpassende compact poeder van T LeClerc. T.LeClerc is verkrijgbaar bij de schoonheidsspecialiste en apotheek, voor verkoopadressen in Nederland check de T. LeClerc website.

3 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik het mij ook maar eens ga aanschaffen, klinkt ideaal voor m'n doffe teint!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me een erg fijne poeder en het ziet er ook mooi uit in de look die je ermee hebt gemaakt! Kende dit merk nog helemaal niet, maar even onthouden dus :)

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)