maandag 21 april 2014

Parfumfavorieten: Bloemige parfums

Bloemig 
Romantisch, vrouwelijk en toch heel erg uiteenlopend, zo typeer je bloemenparfums misschien wel het beste. Het type bloemen in de geur zijn enorm bepalend voor het gevoel dat een geur oproept en ook de combinatie speelt daarin een rol. Zo is oranjebloesem zowel puur en onschuldig als verleidelijk en sensueel, maar de emotie die de geur oproept is dan afhankelijk van de andere geurnoten in een parfum. 

Mijn favoriete bloemen in parfums zijn viooltjes, rozen, tuberoos, magnolia en mimosa. De geuren die ik in dit artikel aan je voorstel zijn mijn bloemige favorieten. 

Agent Provocateur P├ętale noir 
Bloemen als magnolia, patchouli, osmanthus, rozen, lelietjes van dalen, ylang-ylang in combinatie met fruitige noten en een zwoele basis maken dit tot een heel bijzonder parfum. Hoewel het enorm vrouwelijk en bloemig is met een ondeugend randje is het heel erg draagbaar. Een hele mooie geur. 


Flowerbomb La Vie en Rose is het iets luchtigere zusje van Flowerbomb, La Vie en Rose draait vooral om, hoe kan het ook anders, rozen. Rozen, lelietjes van Dalen en patchouli spelen de bloemige hoofdrol in deze geur die verder vooral bestaat uit fruitige noten als mandarijn, bergamot, rode bessen en frambozen. Een bloemige geur met een volijke fruitige toets, opgewekt en sprankelend. 


Calendula (goudsbloem), iris, jasmijn, oranjebloesem en meiroos vormen het weelderige boeket van Joy Forever. De vrij traditionele basis van amber, muskus, ceder en sandelhout is heel mooi in combinatie met de frisse zoetzure noten van mandarijn, bergamot en perzik. Een geur die mij doet denken aan een mooie lentedag in een prachtige bloementuin. Een meesterwerkje zoals alleen Parfums Jean Patou dat kan.


Vorige zomer was ik geobsedeerd door Valentina Acqua Floreale, een zonnige cocktail van amber, patchouli, jasmijn, tuberoos, mimosa, oranjebloesem en bergamot. Een parfum met een zoetig randje maar toch uitgesproken bloemig en luchtig. Deze geur doet mij denken aan prachtig bewegende couturejaponnen van ragfijn materiaal in bloemige prints.  


Parfums Houbigant, binnenkort zal ik je meer vertellen over de imposante geschiedenis van dit exlusieve pafumhuis. Quelques fleurs royales is een prachtige compositie van jasmijn, roos, tuberoos en honing gewonnen uit mimosa. Grapefruit en Italiaanse bergamot geven het parfum een frisse impuls en de afdronk is zacht en vrouwelijk door iriswortel, sandelhout, amber en muskus. Dit is een zachte bloemengeur, lichtjes poederig en heel erg elegant en chic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)