zondag 6 april 2014

Collistar Smoothing Foot scrub & Nourishing regenerating foot cream

Collistar voetverzorging 
Niet alleen de benen moeten aan het groot onderhoud nu de lente echt van start is (scrubben, ontharen, selftannen) maar ook de voeten gaan binnenkort in mooie open sandaaltjes en schoentjes en dat baart mij altijd enorm veel zorgen. Mijn voeten zijn echt een ramp, zelfs midden winter springt de huid van mijn voetzolen soms open van ellende. Droge ruwe hielen zijn nog mijn minste zorg, gelukkig ben ik u hoopvol dat het misschien toch nog goed gaat komen met mijn voeten en ik binnenkort toch nog enigzins charmant voor de dag kom in open schoentjes. Collistar lanceert dit voorjaar een twee-stappen herstelprogramma voor mooie en verzorgde voeten. Met deze twee producten kan je thuis aan de slag om je voeten eens serieus te vertroetelen.


De Smoothing foot scrub met puimsteen applicator bevat puimsteen en kwartspoeders voor een intensieve exfoliërende behandeling waarbij dode huidcellen en de verdikte hoornlaag verwijderd wordt. De scrub bevat onder andere grapefruitolie, vitamine E, kamille en tarwekiemolie die samen op meerdere fronten de huid van je voeten verzorgen. De scrub exfoliërt niet alleen, hij heeft ook een antibacteriële, zuiverende, hydraterende en verzachtende werking. 

Om de scrub behandeling naar een (nog) hoger niveau te tillen  gebruik je de scrub in combinatie met de puimsteen applicator. Knijp een beetje product uit de tube en masseer dit met behulp van de puimsteen over de huid om hardnekkige verdikte huid te kunnen verwijderen. De scrub ruikt heerlijk door essentiële oliën van bergamot, lavendel, mandarijn en munt. 


Nu is de huid van mijn voeten dusdanig verhoornd op bepaalde plekken dat ik (heel wijselijk) had besloten dat het echt niet allemaal in één keer weg gescrubt hoefde te worden (vrees dat ik dan geen huid meer over had gehad). Ik ben dus in etappes gaan werken. Op dag één heb ik de verhoornde zones al flink aangepakt maar niet alles volledig weggepolijst. Na de behandeling met de smoothing foot scrub heb ik een flinke hoeveelheid nourishing regenerating foot cream aangebracht waarna ik sokken en kaplaarzen heb aangetrokken en met de honden naar het bos ben gegaan.

Door de warmte in die rubberen laarzen kon de crème goed inwerken (plastic zakjes om je voeten met daarover sokken kan ook als je echt behoefte hebt aan een intensieve kuur). En ik moet zeggen dat de conditie van mijn voeten er na slechts één behandeling echt al bijzonder op vooruit was gegaan. 

De eerste week gebruik ik de scrub om de dag om de verhoornde huid intensief aan te pakken. De scrub mag meerdere malen per week gebruikt worden. De voetencrème mag elke dag gebruikt worden, de frisse crème is een ware opkikker voor vermoeide voeten die ook voedt, herstelt en regenereert.      


De speciale geur van de voetverzorging werkt ontspannend op de psyche en geeft verlichting bij vermoeide voeten. De voetcrème bevat het uiterst effectieve ureum wat de hydratatieprocessen in de huid optimaliseert en de huid weker maakt waardoor de ruwe huid zich makkelijker laat verwijderen. De voetcrème bevat dezelfde werkzame stoffen als de voetscrub met Sheabutter als verwennend extraatje. De voetcrème zorgt dus voor zachte voeten maar zorgt er dus ook voor dat de ruwheid verminderd, daarnaast is het ook fijn dat de crème een antibacteriële en schimmeldodende werking heeft.

De crème kan je ook voor het slapengaan in een dikke laag aanbrengen op de voeten waarna je katoenen sokjes aantrekt. Last minute crisiskuur bij ruwe voeten en een avondje uit op de planning? Zachtjes scrubben met de scrub en puimsteen, maar wel lief zijn en probeer niet alles in één keer te verwijderen.  Als je net als ik echt flinke kloven hebt, mijn ervaring is dat bij té hardhandig alles weg willen scrubben/polijsten je de kans loopt op een nieuwe barst als je die avond op hakken gaat lopen, en die doen echt heel erg veel pijn. Zorg er dus voor dat je voeten lekker gescrubt zijn en je met de puimsteen al enige verdikte huid hebt geëlimineerd. 


Dan breng je een royale laag crème aan op je voeten waarna je ze verpakt in boterhamzakjes of huishoudfolie. Dan dikke sokken aan, desnoods twee paar en dan het liefst nog een paar lekkere sloffen. Ga intussen je haar föhnen of je make-up doen en laat dit zo 15-30 minuutjes (afhankelijk van je tijd) zitten. Verwijder dan deze 'pakking' van je voeten en bij mijn voeten is meestal al het product wel ingetrokken maar verwijder overtollig product met een handdoek. Hallooooo poezelig zachte voetjes!

Deze Collistar producten zijn heerlijk in gebruik, de puimsteen applicator vond ik wel even wennen, je moet uitkijken dat je niet te fanatiek aan de slag gaat want dan is je tube snel leeg (ik bleef er eerst continu in knijpen, niet handig) misschien had een draai-klik-sluit systeem iets praktischer geweest. Ik blijf deze producten in ieder geval braaf gebruiken, mijn voeten worden er helemaal blij van. Ook als je het product een keer vergeet aan te brengen ben je niet meteen verloren (sommige producten moet je echt continu blijven smeren om verschil te zien/voelen).

Na enkele weken smeren zie ik echt verschil, zelfs de hele diepe kloven zijn al een stuk minder, helemaal verdwenen zijn ze nog niet, maar ik heb er vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Mocht je je afvragen waarom ik geen voor en na foto's plaats....geloof me dat wil ik je echt niet aandoen. Ik vind het ontzettend fijn dat je hier even langskomt dus ik ga je zeker niet afschrikken met foto's van mijn horrorvoeten. Ik durf wel weer met goed fatsoen in open schoentjes en daar ben ik ontzettend blij mee.

Deze producten zijn bij je Collistar verkooppunt verkrijgbaar voor €22,00* per stuk en de tubes bevatten 100ml product.


*aanbevolen verkoopprijzen 

1 opmerking:

  1. This looks amazing! The packaging is lovely :) Thanks for sharing.

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)