vrijdag 4 april 2014

Biosilk Color Therapy & Hydrating therapy

Biosilk Color Therapy & Hydrating Therapy 
Twee jaar geleden probeerde ik voor het eerst een shampoo en conditioner uit het Biosilk gamma, ik kan daar kort over zijn, ik was niet echt zwaar onder de indruk. Nu werd het wel eens tijd om een tweede poging te wagen en de twee nieuwe productlijnen waren hiervoor het perfecte excuus. 

De Color Therapy lijn is speciaal ontwikkeld om je haarkleur te beschermen met behulp van onder andere zijde, rooibos en bamboe. Het haar wordt van binnenuit versterkt voor een zachte, soepele en glanzende finish. Alle Color Therapy producten bevatten het VibraRiche® complex voor een maximaal kleurbehoud en een prachtige glans. 

Hydrating therapy voorziet je haar van vocht en verzorging door het te vertroetelen met maracuja olie, quinoa en zijde. Voor direct voelbaar en zichtbaar resultaat, je haar is makkelijker hanteerbaar, zacht en glanzend. 


Mijn haar was in het verleden ook wel heel erg veeleisend, zeker toen ik het nog liet highlighten. Het was droog en vooral de punten deden erg denken aan een bosje stro. Nu is het blond zo goed als uitgegroeid en dat is zeker te merken aan mijn haar. Maskers gebruik ik nog maar zelden, meestal houd ik het bij wat conditioner in de lengtes om het goed doorkambaar te maken.

De hydrating therapy shampoo is echt een weldaad voor het haar, als ik deze shampoo gebruik kan ik de conditioner helemaal overslaan. Ik gebruik wel een speciale borstel (de Marlies Möller of Jean Peau deluxe superbe borstel) maar mijn haar uitkammen is een kwestie van 7 borstelslagen en klaaaarrrr. De frisse shampoo bevat geen sulfaten en daar ben ik enorm blij mee want daardoor heb ik ook geen jeuk op mijn hoofdhuid. De shampoo wast kraakhelder schoon en heeft een heerlijk frisse maar niet overheersende geur.


De Color Therapy leave in lock & protect is een leave-in product dat het vervagen van je haarkleur tegengaat door rode thee extracten. Deze luchtige en niet plakkerige emulsie beschermt je haar tegen UV straling en vervuiling. Maracuja olie zorgt ervoor dat het vocht in het haar blijft zitten en zijde maakt je haar sterker. Ik heb geen gekleurd haar meer maar ook ongekleurd haar kan wel eens een beetje bescherming gebruiken. Ik heb dit product op de lengten van mijn haar gebruikt voor het Föhnen en mijn haar bleef wel 5 dagen prachtig zitten. Uiteindelijk werd het op de hoofdhuid te vet waardoor ik het echt moest wassen maar de onderkant zat nog perfect in model. Een hele fijne verzorging voor zowel gekleurd als ongekleurd haar. 


Ik ben dus officieel een Biosilk fan, grappig hoe ik mijn mening volledig heb moeten herzien. Naast deze twee productlijnen is er ook nog een speciale lijn voor volume, Biosilk zonverzorging en uiteraard de signature Silk lijn. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de producten voor na het zonnen en de volumizing lijn, ben eens benieuwd wat dat voor mijn krullen zal doen. 

Biosilk is onder andere verkrijgbaar bij Douglas (filialen in Nederland, webshop verzend gratis naar Nederland en België), Ici Paris XL (enkel België) en bij John Beerens, zowel in de haarstudio te Tilburg als in de online webshop

1 opmerking:

  1. The shape of those bottles are so sleek! I used to use Biosilk products...from what I remember, they worked very well. Thanks for sharing :)

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)