woensdag 2 april 2014

Ahava Dead Sea Osmoter Concentrate

Ahava Dead Sea Osmoter Concentrate 
Alle Ahava producten bevatten Osmoter, een complex dat de vochtigheidsgraad in de huid verhoogt waardoor de huid lekker soepel en jeugdig blijft. Osmoter is een uitgebalanceerd mengel van Dode Zee mineralen die ervoor zorgen dat je huid het aanwezige vocht beter kan vasthouden en benutten.

Osmoter is een geconcentreerd extract uit het water van de Dode zee dat is ontstaan tijdens een natuurlijk vedampingsproces. Osmoter bevat een gebalanceerde hoeveelheid magnesium, calcium en kalium. Dé mineralen die de celfuncties ondersteunen en samen de vochthuishouding op orde brengen.

De Osmoter in alle Ahava producten zorgt ervoor dat de vochtbalans verbetert, rimpeltjes minder diep worden en herstelt de natuurlijke huidbalans. 25 jaar na de ontdekking van Osmoter creëerde Ahava een speciaal serum op basis van Osmoter. Dit krachtige concentraat is drie maal zo krachtig en stimuleert de cellulaire hydratatie voor een huid die straalt van binnenuit.


De drievoudige hoeveelheid Osmoter in het serum verhoogt het immuumsysteem van de huid en zorgt voor een optimaal vochtgehalte. PVP verzacht het huidoppervlak en verbetert de lichtreflectie voor een egaler ogend oppervlak. Bruine alg vermindert roodheid en ontstekingen die door de zon worden veroorzaakt. Zorgt daarnaast ook voor soepelheid, verzachting en herstel door intensieve hydratatie. Daarnaast bevat Osmoter concentrate ook nog arganolie (vitamine E en essentiële vetzuren), Phytosqualene uit olijven die de huid lekker zacht houdt en een combinatie van stoffen die ervoor zorgen dat het vocht in de huid blijft (natriumlactaat, hyaluronzuur, theralose en polysaccharide). 

De Osmoter breng je s'morgens of s'avonds aan voor je verzorgende product, door de Osmoter zal ook dit product beter door de huid worden opgenomen waardoor je het optimale resultaat uit je verzorging haalt. Dit concentraat mag ook rond de oogcontour gebruikt worden, heel erg fijn want mijn main concern daar zijn droogtelijntjes. Ik heb pas recent ontdekt dat de oogzone ook met de osmoter behandeld mag worden dus ik kan daar nog niet veel over zeggen, ik kom hier over een paar weken nog op terug.

Ahava Dead Sea Osmoter Concentrate 
Ik heb de Osmoter nu onder diverse Ahava verzorgingsproducten getest en merk duidelijk verschil als je de Osmoter weglaat. Door het gebruik van de Osmoter concentrate verhoog je de effectiviteit van je verzorging met zichtbaar en voelbaar resultaat. Zelfs de droge kwetsbare plekken op mijn gezicht ogen na het aanbrengen van de concentrate gevoed en minder dof.

De textuur van de Osmoter concentrate is enorm luchtig en ik deze gel-achtige textuur wordt enorm goed en vlot door de huid opgenomen. Ik vind het altijd lastig om een textuur met een gel te vergelijken omdat het woord gel voor mij een beetje gelijk staat aan plakkerig. Dat is deze concentrate dus absoluut niet. Na het aanbrengen voelt het huidoppervlak duidelijk zachter en gladder aan. Bij andere Ahava producten viel mij ook al de ziltige geur op en bij de Osmoter concentrate is die nog sterker aanwezig maar deze geur is zeker niet storend.

Wat vooral opvalt bij het gebruiken van de Osmoter concentrate is dat je een stuk minder verzorgingsproduct nodig hebt dan zonder de concentrate als basis. Je verhoogt dus niet alleen de werkzaamheid van je product, je hebt ook nog eens minder verzorgingsproduct nodig waardoor je pot of flacon langer mee zal gaan. Dat is nog eens een win-win situatie nietwaar?

1 opmerking:

  1. De Ahava fabriek staat in de illegale nederzetting Mitzpe Shalem in bezet Palestina. Door Ahava producten te kopen steun je bezetting, kolonisatie en apartheid.

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)