zaterdag 15 maart 2014

Redken Diamond oil

Redken Diamond oil 
Haarolie is een perfect product om je punten van intensieve voeding te voorzien, je haar te voorzien van glans of als lekker verzorgend masker. Nadeel aan veel oliën voor het haar is dat ze siliconen bevatten waardoor de olie niet alleen een gladmakend effect heeft op je haar maar ook op je handpalmen. Bij sommige producten moet je na gebruik meerdere malen je handen wassen wil je van dat vettige laagje afkomen.

Redken heeft nu twee Diamond oils die vrij zijn van siliconen, er is een variant voor fijn haar en een variant voor dik haar. Deze Diamond oils zijn ware multitaskers, de samenstelling die voor 99% uit natuurlijke oliën bestaat verricht niet alleen wonderen voor het haar, ook droge ellebogen en nagelriemen zullen er zichtbaar van opknappen. De olie zit in een glazen flacon en met het glazen pipetje kan je heel goed doseren al vind ik glazen producten altijd een beetje griezelig...Ik ben namelijk enorm onhandig, ik hoop dat ik deze flacon leegkrijg voor ze sneuvelt op de tegels van de badkamervloer.


Het Diamond oil gamma werkt specifiek op glans en zachtheid, perfect dus als je haar dof is en je behoefte hebt aan glans. Sinds ik mijn haar niet meer laat blonderen (verven doe ik sowieso niet want ik ben allergisch voor haarkleuringen) is mijn haar al een stuk glanzender maar als ik het wil voorzien van een echte glamourglans dan zijn de Diamond oil shatterproof shine en het haarmasker wel aanraders.

Eerst was ik mijn haar met een luchtige volumeshampoo waarna ik het masker op handdoekdroog haar aanbreng (dus echt even kraan uit, handdoek over je haar en masker aanbrengen. Is even onhandig maar anders blokkeert het vocht de werkzame stoffen die in het masker zitten en dat is zonde) en een kwartiertje laat inwerken. Als ik een haarmasker gebruik zorg ik dat ik meteen een lekkere scrub meeneem onder de douche, dan draai ik tussentijds de kraan uit en ga lekker uitgebreid scrubben.

Door het masker is mijn haar zacht, goed doorkambaar en enorm glanzend. Wel is het een vrij rijk masker dus ik breng het alleen op de lengtes van mijn haar aan, daar waar het echt nodig is. Goed uitspoelen en zachtjes droogdeppen.


Dan verdeel ik een paar druppels Diamond oil over mijn haar, kam het door en doe mijn verdere verzorginsritueel (bodycream, gezichtscrème etcetera...). Als alles is voorzien van crème of verzorging ga ik mijn haar föhnen. Als de coupe naar mijn zin is verdeel ik nog wat olie over mijn handpalmen en verdeel de olie luchtig over het haar voor extra soepelheid en glans. Een beetje haarlak om het geheel te fixeren en voilà!

Daarnaast zijn er nog talloze andere manieren om de Diamond oil te gebruiken, zo kan je de olie ook gebruiken als preshampoo (voor het wassen enkele druppels op droog haar en de hoofdhuid inmasseren) of als extraatje in je verzorging (meng enkele druppels door je conditioner of masker voor extra verzorging). Laat je bij de Redken kapper adviseren wat er nog meer mogelijk is.


Ik kan eigenlijk geen nadelen bedenken wat deze producten betreft...Nou vooruit, toch nog even een punt van aandacht, mocht je last hebben van een obsessieve schoonmaakneiging dan kan deze zwarte flacon je misschien enorm op de zenuwen gaan werken, de zwarte flacon oogt beeldig maar elk beetje vettigheid is erop te zien...niet handig als je bedenkt dat de inhoud een euh..olie is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)