zondag 9 maart 2014

Redken Curvaceous

Redken Curvaceous 
Curvaceous is een haarverzorgingslijn van Redken die speciaal is ontwikkeld voor krullend haar. De lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, masker, mousse, crème/serum, stylinglotion voor definitie en een activerende spray. De producten hebben een zwoele Oosterse geur die mij aan YSL Manifesto doet denken. De texturen van de producten zijn ook romig en vol, perfect als je dik en krullend of golvend haar hebt. 


De shampoo is heel vol en heeft een rijke crèmetextuur, deze shampoo is intensief verzorgend en ideaal voor droge pluizige lokken. De conditioner is al net zo romig en maakt het haar zacht, soepel en makkelijk doorkambaar.  


Wave ahead texturizing mousse is een hele rijke volle mousse die extra textuur en krul geeft aan golvend haar. Mijn krullen zijn net een slag te fijn voor dit product, zeker als ik het aan de lucht laat drogen. Deze mousse is enorm verzorgend en vol van textuur dus als je een dikke bos golven of krullen hebt is dit misschien een beter idee. Ook mijn zusje was niet helemaal happy met deze volle mousse, maar ook zij heeft net als ik toch vrij fijn haar. Zij gebruikt overigens al jaren de Ringlet naar volle tevredenheid, eerst maakte de ringlet deel uit van de gewone stylinglijn maar nu hoort ringlet bij de Curvaceous styling. Ringlet is een luchtige lotion die veerkracht en definitie geeft aan je krullen zonder heel vet of zwaar aan te voelen.


Curvaceous Full Swirl is een product dat een luchtig serum combineert met een rijke crème, ook bij dit product ervaar ik een beetje wat ik bij de mousse ervaar, het product is enorm rijk waardoor het toch een soort vettig laatje op mijn haar vormt. Ik moet de Full swirl echt heel voorzichtig doseren om het gewenste resultaat te krijgen. Als ik dat doe heb ik mooie krullen maar als ik iets teveel gebruik doet het mij een beetje denken aan mijn puberjaren waarin ik kokosvet in mijn krullen smeerde en ik elke dag mijn haar moest wassen (oh de horror!).


Ikzelf ben denk ik niet de meest geschikte kandidaat voor deze productlijn hoewel ik toch veel krul heb maar mij krul is van het type fijn haar. De ringlet en wind up spray zijn luchtige producten waar ik wel goed resultaat mee bereik. De Full swirl vind ik ook fijn maar de dosering is een beetje tricky. De shampoo en conditioner zijn ook heel rijk van textuur en ook voor mijn haar, een beetje too much. Ik houd het qua shampoo en conditioner liever bij de hydraterende en luchtige verzorging van de Clear moisture.

Voor meer info over de Curvaceous producten check je de Redken website, Redken is verkrijgbaar bij Redken kapsalons.


1 opmerking:

  1. Ik ben echt dol op Redken. Mijn moeder - die kapster is - raadt het merk ook altijd aan, ook al verkoopt ze het zelf niet. Dat wil wel iets zeggen, denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)