donderdag 20 maart 2014

Parfumfavorieten: Amber en hout

Pomellato, Shiseido, Kenzo, Thierry Mugler & Roberto Cavalli
Hoewel ik geen voorstander ben van zaken in hokjes stoppen is het soms toch noodzakelijk om orde te scheppen. Zo heb ik onlangs mijn favoriete geuren allemaal op de foto gezet en om het overzichtelijk te houden heb ik ze ingedeeld in enkele categoriëen. De houtachtige en amberachtige geuren zijn de eersten die ik in deze reeks even in het kort bespreek. Dit zijn vooral de wat warmere, zwoelere parfums.

Thierry Mugler Alien Liqueur de parfum 
Thierry Mugler Alien Liqueur de parfum is een zwoele en prikkelende variant op de klassieke Alien door de geur te laten rijpen op kersenhouten vaten. De geur is een compositie van rum, kasjmierhout en witte amber.

Kenzo Amour Le Parfum
Onder andere wierook, amber, patchouli, frangipani en vanille zorgen voor oosterse en mystieke toetsen in deze variant op de geur Kenzo Amour. 


Deze Cavalli geur bevat geen amber en houtsoorten maar is toch waanzinnig sensueel en vrouwelijk door roze peper, oranjebloesem, tonkaboon en vanille. Vawege het zwoele karakter van deze geur vond ik toch dat ze in dit rijtje thuishoort. Heerlijk!


Shiseido Féminié du bois bestaat niet meer in deze flacon en is officiëel ook geen Shiseido geur meer, tegenwoordig is deze bijzondere geur verkrijgbaar als Féminité du Bois van Serge Lutens. Féminité du bois bestaat voor 60% uit hout en hoewel ik geen enorme fan ben van extreem houtachtige geuren is dit toch echt een van mijn lievelingen. Toen ik deze geur leerde kennen was er ook een herengeur van Shiseido, Basala, dat was net zo'n heerlijke compositie van hout en geurnoten als kruiden en kaneel die toch heel zacht overkwam. Wat een mooie geur. 


Pomellato Nudo Amber is een geurcompositie van veel bloemen (oa jasmijn, roos, oranjebloesem) met een vleugje amber voor een sensuele touch. Heel erg vrouwelijk en een tikje zoet. 

Dit zijn slechts enkele van mijn favoriete geuren, er volgen snel nog een paar overzichtjes. Zit hier ook één van jouw favorieten tussen? 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb deze nog niet geprobeerd maar ik vind amber wel een heerlijke noot in parfums, vooral als het in het hart zit. Zeker in combinatie met muskus vind ik het heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)