vrijdag 21 maart 2014

Shiseido Sun UV protective compact foundation & Liquid Foundation

Shiseido Sun UV protective compact foundation & Liquid Foundation 
Mijn haar laat ik graag in laagjes knippen voor extra beweging en veerkracht, mijn nagels lak ik altijd in minstens 4 laagjes maar laagjes op mijn gezicht, daar heb ik niet zoveel mee. Het liefst houd ik het bij een crème (een serum vind ik eigenlijk al lastig hoewel dat wel wonderen kan verrichten) en een luchtige BB cream. Alleen voor events of een avond uit wil ik uitpakken met the whole shebang (primers, foundations poedertjes).

Nu kan dat op zonnige dagen problemen opleveren, want hoe doe je dat als er ook nog een product gesmeerd moet worden dat je huid beschermt tegen UV straling? Veel BB creams bevatten wel een UV filter maar dan weer niet de specifieke eigenschappen die je huid ondersteunen in de strijd tegen veroudering door de zon. 


Shiseido heeft hiervoor een oplossing op maat, foundation voor in de zon die verkrijgbaar is in drie texturen. De Global  Suncare foundation is verkrijgbaar in drie zeer waterbestendige formules: Stick, vloeibaar en poedervorm. Shiseido zonbescherming beschermt mild maar effectief tegen verbranden, uitdrogen, vervellen en celschade veroorzaakt door UV stralen om huidschade te minimaliseren. Dit door het Superveil-UV 360 en profense cel complex. Het vochtherstellend FX complex zorgt voor optimale hydratatie. 

De make-up is op basis van een waterbestendig poeder waardoor het product lang op zijn plek blijft zitten, zelfs op de warmste dagen. Dit dankzij optimale water- en talgbestendigheid. De foundations bevatten tevens een kleurcorrectie poeder dat zorgt voor een gelijkmatige teint en kleine pigmentvlekjes en oneffenheden camoufleert. Een textuurcorrectie poeder tenslotte camoufleert fijne lijntjes en grote poriën.


Goed dat was de theorie, nu de praktijk. Ik heb de UV Protective Liquid foundation SPF 30 in medium beige en de UV protective compact foundation SPF 30 in medium beige getest. Deze foundations zijn ideaal om je huid op zonnige dagen te beschermen. Let wel op, als je echt langdurig de felle zon in gaat is het verstandig om er toch een hoge SPF onder te dragen want op het strand moet je ook elke 2 uur opnieuw smeren. Je kan nooit voorzichtig genoeg zijn toch? Maar voor een diner bij ondergaande zon of op een terrasje is dit product perfect. 

Shiseido UV Protective Liquid foundation SPF 30 in medium beige
De Liquid foundation moet je even schudden voor gebruik waarna je deze met het sponsje over gezicht en hals aanbrengt. Het product heeft een luchtige textuur en heeft de typische Shiseido geur waarvan ik altijd heel erg blij word. Hoewel het product heel luchtig aanvoelt is het resultaat transparant maar toch dekkend. 
De roodheid op mijn wangen is mooi gecamoufleerd en mijn gezicht is mooi effen van kleur. De tint is warm en zonnig, hoewel de medium/beige nog net een tintje te donker voor mij is is het na het aanbrengen van een blusher en mascara niet heel erg storend. Bij sommige foundations heb ik altijd het gevoel dat ik van mijn gezicht af moet blijven maar deze Shiseido is 'frunnik'proof. Ik heb de hele dag een mooi effen gelaat ondanks mijn gefriemel. 

Shiseido UV Protective Liquid foundation SPF 30 in medium beige
De poedertextuur van de UV Protective compact foundation heeft een iets mattere finish maar ook deze foundation is mooi dekkend en zorgt voor een mooi egaal resultaat. Ik ben nu al een tijdje aan het spelen met de texturen en voor mij werkt een combinatie het beste, de poeder rond mijn neus en op de kin en de vloeibare formule op wangen en voorhoofd. De poeder compact gaat mee in de handtas om desgewenst bij te kunnen werken. De asymmetrische vorm van het compact zorgt ervoor dat ze heel fijn in de hand ligt en het formaat spiegel werkt prima. Met behulp van het fijne sponsje kan je de foundation heel precies aanbrengen en ook een beetje spelen met de intensiteit en dekking die je wenst.  

Shiseido UV protective compact foundation SPF 30 in medium beige
Shiseido UV protective compact foundation SPF 30 in medium beige swatch 
Hoewel het nu al erg mooi weer is geweest kan ik dus geen uitspraken doen over de houdbaarheid van de make-up op hele hete dagen. Gewoonlijk smelt mijn make-up dan serieus van mijn gezicht door transpiratie (ik heb daar zo vreselijk last van op warme dagen, vooral rond mijn neus. Echt stom!) dus ik ben heel erg nieuwsgierig of de producten hun belofte waarmaken. Ik houd je op de hoogte, voor nu ben ik dik tevreden want deze fijne texturen schelen toch weer een stap in het verzorgings- en make-up regime, hoera!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)