dinsdag 25 maart 2014

OPI Glitter Off!

OPI Glitter Off!
Ik vind glitterlak verwijderen op zich geen drama, als je er even de tijd voor neemt en goed georganiseerd te werk gaat is het zo gedaan. Ik knip een wattenschijfje in 6 stukken en doe remover op die stukjes, deze leg ik vervolgens op de nagels. Met stukjes aluminiumfolie pak ik de nagel in en dit laat ik zo'n 5 minuutjes inweken. Daarna haal je de glitters in één beweging van de nagel af. Om het nog makkelijker te maken doe ik 3 à 4 nagels per keer waardoor ik tussendoor nog gewoon kan typen.

Als dit echt te vermoeiend klinkt is de nieuwe Glitter Off! Natural nail base coat van OPI misschien wel dé uitvinding van het jaar voor jou. Glitterlakken, maar ook liquid sands of zelfs lakken met sterke (en op sommige nagels verkleurend pigment) pigmentatie zoals blauw en donkergroen zijn eenvoudig te verwijderen door middel van deze base coat.


Ik heb meerdere glitterlakken getest en heb de OPI Glitter Off! Ook met een Liquid sand lak en een nagellak die ik waanzinnig mooi vind maar die mijn broze nagels enorm doet verkleuren. Benieuwd naar mijn bevindingen?


Hoe werkt het? Breng een dun laagje Glitter Off! aan op een schone lakvrije nagel (ik was mijn handen altijd even met dreft voor een vetvrij en schoon oppervlak) en laat drogen. Pas als de witte substantie transparant is geworden is hij droog. Breng dan twee laagjes glitterlak aan en laat drogen.

Als je de lak beu bent ka je deze met een bokkenpootje heel eenvoudig verwijderen. Oefen lichte druk uit op de randjes en je trekt de lak er zo af. Ik werk met een nagelriemolie en een orangewoodstick (een houten manicurestokje). De nagelriemolie gebruik ik omdat ik op die manier meteen mijn nagelriemen verzorg en als ik de laklaag zachtjes losmaak aan de aanzet gaat dat door de gladde olie net iets makkelijker vind ik. Maak eerst de lak helemaal los langs de nagelriem en trek de laklaag dan zachtjes van de nagel.

Voorheen wou ik mijn glitterlak er ook nog wel eens uit verveling afpeuteren maar dat had altijd een beschadigde nagel tot gevolg. Met de Glitter Off! heb ik daar slechts bij één nagel last van gehad maar dat kwam vooral omdat ik te snel de lak van de nagel wou trekken.


Glitter Off! Is ook ideaal als je voor je werk geen heftige kleurtjes mag dragen maar in het weekend graag pronkt met felgekleurde of glinsterende nagels. Lak ze op vrijdag en op zondag verwijder je de flashy kleurtjes weer waardoor je maandag weer met neutrale nagels naar het werk kan. Ideaal toch?

De meeste lakken zijn met de OPI expert touch remover makkelijk en snel te verwijderen, nog een tip: Ga vooral niet woest boenen als je je nagellak verwijderd want dan kunnen de opgeloste lakresten onder je nagelriemen gaan zitten en dan zit je met een rommelig resultaat. Ga altijd rustig te werk, leg een watje met remover op de nagel, laat even rusten (de remover moet een uitgeharde laklaag oplossen, dat heeft soms even tijd nodig) en strijk dan vanaf de nagelriem richting de top van je nagel de lak eraf. Easy does it.

Mijn Favoriete OPI Glitter: Lights of Emerald City uit de Oz collectie van zomer 2013

3 opmerkingen:

 1. Deze 'peel-off' lijkt me erg fijn. Heb er meerdere mensen over gehoord en eigenlijk nog niets negatiefs vernomen. Jij hebt met echt grove glitters getest, fijn om te lezen dat deze ook makkelijk van je nagels gaan.
  Ook fijn is dat bij deze basecoat van OPI eventuele restjes gewoon met remover verwijdert kunnen worden. Bij andere merken kan dat vaak niet, dan krijg je een enorme 'lijmbal' die niet meer van je nagels te krijgen is.
  Deze staat zeker op mijn verlanglijst.
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Naar deze ga ik ook op zoek, hoe geweldig is dit? In tegenstelling tot jou ben ik wel echt too lazy om in de weer te gaan met watjes of aluminiumfolie... :-)

  <3

  BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)