zondag 9 februari 2014

Shopping @ Winnershow Amsterdam

Winnershow Shoplog

Winkelen als je een hondententoonstelling bezoekt, is dat wel iets? Uiteraard ligt het er wel een beetje aan of je iets met honden hebt ja of nee maar ik vind het altijd al een belevenis op zich. Vooral op de wat grotere tentoonstellingen als de Winnershow, de Brussels Dog Show en de Europasieger in Dortmund hebben vaak een aparte hal vol met standjes waar je leuke hebbedingen en basics voor je trouwe viervoeter kan aanschaffen.

In een eerder artikel heb ik je laten zien wat er onder andere allemaal te koop is op de Winner hondententoonstelling. Nu zou ik het liefst helemaal losgaan mar ook hier neem ik een X bedrag mee en als dat op is, tja dan is het gewoon op. Onderstaande spulletjes vielen samen gelukkig binnen het budget en gingen mee naar huis, tot grote vreugde van mijn teckels en de Piño.


Onze honden worden altijd helemaal blij van het lekkers van Bosch, traditiegetrouw koop ik op de Winner altijd lekkere Bosch koekjes voor onze monstertjes. De Piño is een flinke jongen dus die verdient ook een flinke koek nietwaar? De Cake koeken van Bosch zijn serieus flink van formaat maar dan hebben grotere honden ook echt lekker iets om te knabbelen.

De kleinere koekjes zijn de Goodies en deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zo zijn er Goodies Light, Vitality, Hair & Skin en Goodies Dental. Bosch is in Nederland verkrijgbaar via Anbo Petfood.

Henne Pemmikan

De firma Sana-Vesta is importeur van het Deense Henne pet food, Henne maakt gebruik van zalm als eiwitbron voor hun voeding. Nu komt mijn Ulan uit Denemarken dus al het andere wat uit Denemarken komt heeft bij mij al snel een streepje voor (design voor in huis, Deense broodjes en zucht..de überyummy Kanelstang). Een heel fijn product van Henne is de Pemmikan, een hoog energetisch en licht verteerbaar voedingssupplement.

De Pemmikan geef je aan honden die wat extra energie nodig hebben, bijvoorbeeld bij hondensport, jacht of training. Ook lacterende teefjes met hongerige puppen kan je de Pemmikan als extra energieboost geven, maar ook honden die enorm zijn vermagerd door ziekte komen weer sneller op gewicht met Pemmikan. Er bestaat ook voer met een extra hoge energiewaarde maar dan zit je toch vaak vast aan hele grote zakken. Ik heb altijd wel een reep Pemmikan in huis voor als een van de honden een extraatje kan gebruiken. Zo verliezen de mannen hier in huis altijd wat gewicht als een van de dames loops is maar na een paar dagen Pemmikan is het gewicht van de mannen weer dik in orde.

Dogs Department halsbanden 
Ik ben al jaren fan van Dogs Department, de mooie halsbanden en leuke accessoires zijn niet alleen prachtig om te zien maar ook van bijzonder hoge kwaliteit. Oprichtster Barbara kreeg in 2000 haar eerste teckeltje en vond het enorm moeilijk om leuke maar ook kwalitatief goede halsbanden voor haar kleine vriendinnetje te vinden. In 2006 startte zij met Dogs Department en sindsdien kan je viervoeter net zo stylish door het leven als jij. De producten worden gemaakt met respect voor de planeet en oog voor fun en style.

Op de Winner kocht ik twee nieuwe Gem halsbanden, zachtgrijze halsbanden die zijn versierd met metalen studs, rode en babyblauwe stenen. De voering is van soepel zwart leer wat het draagcomfort volgens mij (ik heb ze zelf nooit gedragen dus 100% zeker weet ik dat natuurlijk niet ;)) enorm ten goede komt. Dit model halsband is nu trouwens met 30% korting verkrijgbaar in de online shop van Dogs Department.

Jean Peau haarborstels
Ik had al een tijdje een heuse Mason & Pearson haarborstel op mijn verlanglijstje staan maar ik had eerlijk gezegd geen zin om Mason & Pearson geld te betalen voor een haarborstel. De firma Jean Peau is gespecialiseerd in vachtverzorgingsproducten en trimbenodigdheden voor honden. Toen ik op de stand aan het rondsnuffelen was zag ik dus de Mason's op de toonbank staan (heel erg verbaasd was ik niet hoor, als je een showhond hebt met lange vacht kan ik me goed voorstellen dat je voor die vacht een Mason borstel wil gebruiken) en informeerde er toch even naar.

Zaakvoerder Paul gaf enige uitleg over de borstels maar zag ook mijn gezicht bij het noemen van de prijzen. Nu heb ik doorgaans geen moeite met het uitgeven van geld maar deze borstels waren toch een experimentje. Hij adviseerde zijn eigen merk luxe borstels, die zelfs mooier zijn afgewerkt dan de Mason's ( hout in plaats van..shock en horror...plastic). Ik heb al ervaring met de producten van Jean Peau ( de tea tree shampoo is heel fijn) dus met het volste vertrouwen rekende ik de haarborstels af. Ik kan je nu al verklappen dat de Mason van het verlanglijstje is geschrapt, voor mij geen andere haarborstel meer dan mijn Jean Peau, binnenkort meer daarover. Check de Jean Peau website voor verkooppunten, de online shop en alle producten.

Rostero slaapzak
Dé hit is deze slaapzak van Rostero, ik had er twee gekocht en er ligt er eentje bij mijn moeder en eentje hier bij mij. Deze slaapzak is zelden leeg, ik moest de teckels er dan ook eerst uit zien te lokken voordat ik de slaapzak kon fotograferen. Ze kunnen er heerlijk in wegkruipen, ik moet je eerlijk zeggen, de slaapzak voelt ook heerlijk zacht en comfortabel aan en het is bijna jammer dat ik er zelf niet in pas....Er zijn diverse stoffen beschikbaar dus je kan de slaapzak naar eigen smaak samenstellen bij Rostero. Misschien moet ik er maar eentje op mijn maat laten maken....

Ik heb heel veel foto's van de teckels in hun slaapzak, ik zal daar binnenkort eens een apart artikel aan wijden :) Hier alvast eentje...sommige foto's zeggen duizend woorden.

Dolly in haar Rostero slaapzak

3 opmerkingen:

  1. Die bandjes zijn super mooi zeg, echt cute.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk artikel. Vroeger heb ik ook hondjes gehad, maar toen waren er nog niet zoveel mooie artikelen van echt goede kwaliteit. Zelfs het uiterlijk goedkoop... veel plastic bling bling. Je moest oen echt erg goed zoeken om daarna absoluut je portemonnee compleet leeg te trekken.
    Dit ziet er allemaal ontzettend mooi uit. Mooie aankopen heb je gedaan.
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahahaha, die laatste foto is supercute!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)