dinsdag 4 februari 2014

Shopping tip: Parfuma Antwerpen

Beautyheaven Parfuma @ Antwerpen 
Parfuma in Antwerpen is een ware beautytempel en zowel een zegen als een vloek voor de serieuze beautyaddict. Een zegen omdat ze er prachtige merken verkopen en een vloek...tja omdat er zovéél moois verkopen. Zie je maar eens te bedwingen als je deze luxueuze winkel binnenstapt.


Parfuma verkoopt de heilige drie-eenheid, geuren, huidverzorging en decoratieve cosmetica. Daarnaast beschikt de winkel ook over een eigen beautycenter waar gewerkt wordt met de merken Environ, Shiseido, La Mer, Mesoesthetic, Jane Iredale en Koh.


Op geurgebied vind je er veel van de 'gebruikelijke' geurmerken als Chanel, Dior en Valentino, maar vooral het luxe- en nichesegment is goed vertegenwoordigd bij Parfuma. Denk Jean Patou, Armani Privé, Agent Provocateur, Miller Harris, Acqua di Parma, Maître Gantier et Parfumeur, Carven en Amouage.

Ook weet Parfuma regelmatig de hand te leggen op speciale limited editions en collectors items zoals de Swarovski edities van Flowerbomb (deze speciaaltjes van Viktor en Rolf waren exclusief bij Parfuma verkrijgbaar). Dus of je nou een nieuwe flacon van je vertrouwde geur nodig hebt of iets heel bijzonders wilt ontdekken, het kan hier allemaal.

Armani Prive Haute Couture fragrances 
Armani Prive Haute Couture fragrances
De ecofabulous Thierry Mugler Source om je lege Mugler Flacon na te laten vullen. 
Le soft perfume, parfums in handige stickvorm. 

Maïtre Parfumeur et Gantier, een bijzonder parfumhuis, vooral Bahiana, Fraîche Passiflore en Sanguine Muskissime zijn zalig. De tropische geur Bahiana staat hoog op mijn wishlist, denk citrus, kokos, warm exotisch hout en rozen.... 



Jean Patou, een uitzonderlijk verfijnd parfumhuis, Joy Forever is een van mijn favoriete lanceringen van 2013. Joy Forever is Parijse Chic en Joie de vivre in een parfumflacon. 


Annick Goutal en Etro zijn goed vertegenwoordigd bij Parfuma. Hoewel ik al jaren trouw ben aan Annick Goutal's Petite Cherie (perzik, peer, rozen, vanille en gres) als lentegeur, dit jaar overweeg ik om La Violette eens te proberen. Viooltjes in een parfum vind ik echt onweerstaanbaar lekker, viooltjes geven een geur iets snoeperigs.



Op het gebied van Skincare zit je bij Parfuma meer dan goed, alle grande dames van de huidverzorging zijn aanwezig waaronder Shiseido, La Mer, Environ en Sisley maar ook de exclusieve huidverzorging van Giorgo Armani.



Op decoratief vlak is Parfuma ook een feestje, je vind er Bobbi Brown, mijn persoonlijke nagellakfavorieten Deborah Lippmann en Kure Bazaar, Tom Ford cosmetica én een heuse Giorgio Armani beauté corner.



Bobbi Brown @ Parfuma 
Tom Ford Beauty @ Parfuma 

Kure Bazaar @ Parfuma 
Kure Bazaar @ Parfuma 
Kure Bazaar @ Parfuma 
Over nagellakjes raak ik niet snel uitgepraat, en wat lakjes betreft is Parfuma een heuse snoepwinkel, ze verkopen er trouwens nagellakjes van Mavala, ook een van mijn favorietjes en budgetvriendelijk. Kure Bazaar is momenteel toch wel mijn grote favoriet, op de wishlist staan onder andere de babyblauwe Frenchie, turqouise Caicos, nude Cappuccino en roségouden Or Rose.

De drie kleurtjes uit de Brazil collectie heb ik trouwens geswatched, mocht je graag willen zien hoe ze er op de nagel uitzien, check ze dan in deze blogspost.

nagellak, nagellak en nog eens nagellak....
Parfuma zit een beetje verstopt maar de ligging is wel heel gunstig, als je met de auto gaat en deze parkeert in de Interparking parkeergarage Eiermarkt dan stap je bijna direct de winkel binnen als je de garage verlaat.

Parfuma heeft ook nog een winkel in Wijnegem shopping centre. Ik ben daar nog nooit geweest dus kan daar ook niets over zeggen. Ook is er een online boutique waar je de mooie merken gemakkelijk online kan bestellen.

Misschien ken je Parfuma al of ben je van plan om er eens binnen te stappen, laat mij zeker weten wat jij ervan vind. En mocht jij nog een leuk adresje weten wat ik zeker moet gaan ontdekken please do share ;) 

1 opmerking:

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)